Nyhed

Video: Boho Dancers forsanger danser videre alene

Guitarist og forsanger i det nu hedengangne Boho Dancer, Ida Wenøe, fortsætter på egen hånd

Folke-pop i internationalt format. Sådan kan Boho Dancer beskrives. Især den let skingre, følte vokal og gruppens eventyrfortællinger for voksne har fortryllet publikum – naturligvis pakket forsigtigt og behørigt ind i et folket popunivers. Siden bandet vandt P3s KarriereKanonen i 2011 har deres form- og succeskurve kun været opadgående, og trioen nåede således at turnere i både Tyskland og England. 

Nu er fortællingen en anden. Og en ny fortælling, for forsanger og guitarist Ida Wenøes vedkommende. For pigen med den krøllede mund og den insisterende stemme vil mere – hun vil finde helt ind til sagens kerne. Derfor er Ida Wenøe gået solo under eget navn – og det hele blev revet ned på vejen.

- Jeg havde behov for at finde tilbage til sangenes kerne, fjerne omsvøbet og se, hvad der står tilbage, når det alene er mig, der skaber og formidler musikken, lyder det fra den unge Wenøe, der trods masser af fremgang pludselig stoppede op for at starte forfra.

Nu har hun så udgivet førstesinglen fra det kommende album Time of Ghosts. På nummeret "Death Wish (of Nicholas Urfe)" står Ida alene – og det gør hun svært overbevisende. Udtrykket er intimt og ekstremt nærværende på sangen, der udtrykker dødsønsket fra Nicholas Urfe – antihelten i John Fowles roman fra 1965, Troldmanden. Og det er den slags magisk realisme, der er temaet for Wenøes første soloalbum. 

- Jeg kan mærke, at der sker noget i den tid, vi lever i. Jeg oplever, at murene mellem os og den åndelige verden begynder at slå revner. Det giver os mulighed for at komme i konktakt med vores egne skyggesider på en helt ny måde og dermed også blive klogere på os selv. Jeg tror, mange er ved at give slip og acceptere, at vi ikke kan stræbe efter det perfekte. At vi lige så godt kan dyrke antihelten i os selv; vores indre Nicholas Urfe, siger den reflekterende sangerinde. 

I musikvideoen til nummeret, som du kan se nedenfor, bliver den altopslugende melankoli om det formulerede dødsønske udtryksfuldt symboliseret ved en næsten umættet farvesætning og det allestedsnærværende mørke. Et mørke, der til sidst opsluger den syngende Ida Wenøe selv, som gik hun i døden i stedet for den stakkels Nicholas Urfe.

Den smukke nynnen, de tætliggende vokalharmonier, der fletter sig på kryds og på tværs, den stille guitar, strygere og et udtryksfuldt klaver komplementerer alt sammen de intense øjne, hvis blik fastholder den ekstreme nærhed. Om sangen – der blev skrevet under tiden med Boho Dancer – siger Ida Wenøe selv, at:

- Den sang fortalte mig noget vigtigt om den nye vej, jeg skulle følge. Den var nærmest en foregribende metafor, for det gik op for mig, at jeg stod foran at skulle gennemføre min egen kunstneriske død og genopstandelse.

Hvad det mere bliver til for den talentfulde sangskriver, kan kun tiden vise. Men det lover godt.

Se den omtalte musikvideo til "Death Wish (of Nicholas Urfe)" herunder:

 

ANNONCE