Nyhed

Flot skæg garanterer ikke toppen af poppen

I Danmark tordner det hollandske bidrag fra Eurovision frem, mens vindersangen taber pusten

Fredag er den dag, hvor de officielle danske hitlister bliver offentliggjort, og vanen tro kigger GAFFA på toppen og ugens nyheder. I denne uge har vi har vi tre helt nye indspark inden for album-top-ti, hvoraf to er danske. Måske mere interessant er det faktum, at årets Eurovision-vinder, den skæggede Conchita Wurst, ikke dominerer track-hitlisten med sin vindersang "Rise Like A Phoenix". 

Rasmus Seebach holder stadig til i den øverste top tre, nemlig på tredjepladsen, som ellers har det posthume Michael Jackson-album, "Xscape" i toppen. Det bliver stærkt efterfulgt af Ukendt Kunstners andet album, "Forbandede Ungdom", som debuterer på en flot andenplads. 

På nær sjettepladsen, som er forbeholdt amerikanske The Black Keys' nye album "Turn Blue", er den danske top-ti domineret af nordiske kunstnere - Vi Sidder Bare Her, og Medina før Christopher. The Minds of 99 brager flot ind på tiendepladsen med deres selvbetitlede debutalbum. Man kan kun forestille sig, at der er glæde at finde hos drengene, som vandt sidste års KarriereKanonen på P3.

Emmelie De Forests velkomstsang til melodi grand prix, "Rainmaker", ligger på tracklistens førsteplads. Hun er stærkt efterfulgt af det hollandske bidrag til Eurovision, The Common Linnets' "Calm After The Storm", som kom ind på andenpladsen i årets europæiske sangkonkurrence. Dermed viser den sig mere populær herhjemme end vindersangen, som man skal helt ned på tiendepladsen for at finde.

Brandon Beal er på toppen af stream-hitlisten med "Twerk It Like Miley (feat. Christopher)". Beal er netop blevet annonceret som support til Lukas Grahams kommende lille Danmarksturné, og mon ikke publikum tager godt imod ham nu, de kender i hvert fald højest sandsynligt én af hans sange.

Se alle de officielle danske hitlister her.

Vi twerker lige som Miley med Beal denne fredag:

ANNONCE