Nyhed

Guide: Kristi Himmelfarts bedste koncerter

Danske kunstnere på forårsturné, 90'er fest, Royal Metal Fest og Bon Ivers kapelmester under eget navn

Kristi Himmelfart er over os, og for nogle heldige mennesker betyder det oven i købet fridage. I den anledning må vi hellere åbne for koncertkalenderen og se, hvad programmet kan byde på over de næste par dage og weekenden med.

Det er lidt for enhver smag. Der er festivaler: Nye Hede Rytmer i Silkeborg byder på danske favoritter og sommerstemning, Royal Metal Fest i Aarhus bringer metalmusikken til Atlas og VoxHall, og i Rødovre indtager 90'erne rådhuspladsen. 

Derudover er flere danske kunstnere på forårsturné. Du kan blandt andet fange Steen Jørgensen (billedet), Under Byen, Lukas Graham og TopGunn. Tivoli byder på et sidste gensyn med Allan Olsen og hans forrygende damer, mens Bon Ivers kapelmester kigger forbi Lille Vega. Det er bare om at lade op og finde ud af, hvilke dansesko eller solbriller du skal have på.

ONSDAG DEN 28. MAJ

København

S.Carey, Vega, klokken 21.00

Bliver du også opslugt af Bon Ivers rummelige og organiske lydunivers, vil du nok ikke fortryde at kigge forbi Lille Vega denne aften. Her gæster nemlig S. Carey alias Sean Carey, der flere gange har besøgt Danmark som trommeslager, korsanger og kapelmester i Bon Iver. Denne gang kommer han under eget navn med eget materiale.

S. Careys andet album, "Range Of Light", udkom i april. Pelle Sonne Lohmann kvitterede med tre stjerner under overskriften: "Storladne lydlandskaber, men forglemmelige melodier fra Bon Iver-mand."

Aalborg

Steen Jørgensen, Skråen, klokken 20.00 (spiller også 29. i Odense, 30. i Aarhus og 31. i København)

Steen Jørgensen er om nogen en legende i dansk rockmusik. Hans dybe stemme er kendt af alle landets rockelskere som stemmen, der bærer Sort Sol. I maj er han på turné med sit band, bestående af Jakob Høyer (trommer), Tonje Terese (Electronics), Boi Holm (pedal steel), AC (Bas), Rune Kjeldsen (guitar) og Sune Rose Wagner (Gæst-guitar).

Steen Jørgensen har lovet at fremføre både sange fra soloalbummet og Sort Sol-sange, der ikke er blevet spillet i mange år, til koncerterne.

Den 55-årige Jørgensen udgav sit soloalbum "Standards For Living" i november sidste år, og det bestod af en række fortolkninger af sangerens favoritsange. Udspillet blev vel modtaget - også i GAFFA, hvor Jan Opstrup Poulsen kvitterede med fem stjerner: "Albummet indeholder ingen forudsigelige fortolkninger, og der er skåret helt ind til benet i arrangementerne, som kommer ud enten overraskende lette eller antager en kold og knusende form. Der er lidt isdronning over hans isnende vokal, og så laver Steen Jørgensen en Leonard Cohen med sin reciterende croon og kvindelige medvokaler på et par af sangene."

TORSDAG DEN 29. MAJ

Odense

Under Byen, Dexter, klokken 21.00 (spiller også Voxhall, Aarhus, den 30. maj, klokken 21.00)

Under Byen er på turné i hele maj. GAFFA talte med cellist Morten Svenstrup i forrige uge for at høre, hvad vi kunne forvente af koncerterne. Han svarede:

– Noget at lytte på! Der er ikke så mange forførende store lydlandskaber tilbage. Nu er vi nede ved dén violinstreng, dén vokalfrase og masser af tung tid. Omsvøbt af olm bas og generel intensitet.

Under Byen er budt velkommen tilbage på de danske landeveje af GAFFAs Michael José Gonzalez, der i sin fem stjerners anmeldelse af deres femte album "Protokol" fra oktober sidste år skrev: "Protokol er ud over at være en formidabel lytteoplevelse en kærkommen påmindelse om, hvor godt det bliver at få Under Byen ud på de danske landeveje igen til foråret."

FREDAG DEN 30. MAJ

København

Allan Olsen & d'damer, Tivoli, klokken 22.00

Det er allersidste chance for at opleve Allan Olsen på scenen sammen med fem sangerinder, der fortolker hans sange. De fem er Randi Laubek, Annika Aakjær, Dorthe Gerlach, Maria Timm samt svenske Marie Bergman, der sidste år gav personlige versioner af Olsens sange til to udsolgte koncerter. Nu giver Allan Olsen og damerne en tredje og sidste koncert i denne unikke konstellation til Fredagsrock i Tivoli. 

TopGunn, Pumpehuset, klokken 22.00 (+ Train, Aarhus, den 31. maj, klokken 21.30)

Der kommer snart ny musik fra TopGunn, men inden det bliver udgivet, skal det spilles live. Det kommer til at ske i forbindelse med en koncert i Pumpehuset i København og på Train i Aarhus.

Aarhus

Royal Metal Fest, Atlas og Voxhal, den 30. og 31. maj, klokken 16.00 og 14.00

Aarhus fyrer op for metalmusikken med Royal Metal Fest, som løber af stablen på Atlas og Voxhall den 30. og 31. maj. På programmet til Metal-festen er: Impalers, The World State, Huldre, Killing Ghandi, Horned Almighty, Artillery, Koldbrann (NO), Endstille (GER), IAmFire (SE/DK), Blood Red Throne (NO), Umbra kamp, Illdisposed (billedet), One Machine (UK/DK), Pretty Maids.

Silkeborg

Donkey Sound, Nye Hede Rytmer, 30.-31. maj, klokken 15.00-02.00

Det succesfulde danske reggae og dancehall kollektiv, Donkey Sound, har for alvor plantet et solidt flag i den danske muld. De to producere Pharfar og Fresh-I har formået at skabe deres helt egen lyd og har været med til at sætte gang i den helt store bølge af danskhall, som har indtaget det danske land de senere år. Pharfar griber mic'en selv, og med sig på scenen har de to samlet et stærkt hold af MC's, nemlig Wafande, Kaka og Dean Thompson.

På programmet er denne dag også Easmus Seebach, Johnny Madsen og Carpark North.

LØRDAG DEN 31. MAJ

København

Tiesto, Arive Copenhagen Stay Hotel, klokken 15.00

København kommer til at danse frem til den lyse morgenstund, når Arive Copenhagen løber af stablen for første gang og byder på ni timers forrygende fest - mindst! Festivalen er blandt andet stiftet af Remee, og han har lokket en af verdens allerstørste dj's, Tiësto, til at fyre op for festen på det eksklusive hotel Stay Copenhagen på Islands Brygge.

Rødovre

Vi Elsker 90'erne - Finale, Rødovre Rådhusplæne, klokken 11.00

Vil du genopleve 90'erne? Så er Danmarks største 90'er fest som skabt til dig. 13 timers koncerter og musik med nogle af de største dance-navne fra dengang, Buffalostøvler var højeste mode. Den største samling af live-optrædender med 90'er-navne i Danmark. Du kan varme op til begivenheden med GAFFAs Playliste her.

SØNDAG DEN 1. JUNI

Aarhus

Lukas Graham, Train, klokken 20.00

Lukas Graham sluttede et langt turnéforløb efter gennembruddet med koncerter i koncertsalene og på sommerens festivaler i 2013. Siden har bandet – for det er et band, med sangeren Lukas Forchhammer i front – brugt tiden på at få en kontrakt med amerikanske Warner Music, skrive nye sange, indspille nye sange, og nu er de tilbage ved udgangspunktet i foråret 2012. På de klubber, hvor det hele for alvor tog fart.