Nyhed

Hør nyt nummer fra Manic Street Preachers

De walisiske rockere gør Europa til disko-punk

På vej gennem Europa, broget byliv og mangfoldig natur, hengemt historie og gryende modernitet, med Neu, Kraftwerk, Andy Weatherall, Popul Vuh og Sheffields Cabaret Voltaire i stereoanlægget, det er måske ikke almen praksis for de fleste rockbands på turné. Sådan er det imidlertid ikke for Manic Street Preachers fra Wales. Altid ærligt forfaldne til det politisk intellektuelle og det forfængeligt kunstneriske har trioen skabt en ny disco-punkhymne om Europa. Du kan høre det nye nummer "Europa Geht Durch Mich" her forneden.

Nummeret vil være at finde på det kommende album, "Futurology", som er sat til at udkomme den 7. juli. Albummet følger hastigt efter det akustiske "Rewind the Film" fra sidste år, som trods det dristige initativ med at pille al elektricitet ud bandet kun modtog to stjerner af GAFFAs  Kristian Petersen.  

Hvor Petersen så udspillet som "et requiem for et rockband", kunne de seneste elektriske toner fra gadeprædikanterne tyde på, at begravelsesmessen blot var et sidespring, og kvartetten stadig er i fuldt rockende vigør. Med på nummeret medvirker den tyske skuespillerinde Nina Hoss - blandt andet kendt herhjemme fra filmatiseringen af romanen "Kvinde i Berlin" fra 2008 - og hendes stemme er med til at rodfæste Manic Street Preachers' lyd i den art europæiske rock, de altid har været hovedeksponenter for. 


- Det er ideen om at være på disse endeløse futuristiske veje, men samtidig omgivet af disse oldgamle skove på samme tide. Det er en magisk følelse, og den får dig til at skabe tilhørende soundtracks, som du bevæger dig gennem dette landskab, fortæller bassist og tekstforfatter Nicky Wire til engelske The Guardian.

GAFFAs Kristian Petersen var også til stede i Store Vega, da Manic Street Preachers spillede en koncert med hits fra hele deres karriere. Veloplagt blev der for eksempel lagt ud med klassikeren "Motorcycle Emptiness" fra debutalbummet "Generation Terrorists" fra 1992. Petersen konkluderede i sin fire stjerners anmeldelse, at "Manics mildnede mandagsluften."

Tracklisten for "Futurology" er offentliggjort og lyder:


Walk Me To The Bridge
Let's Go To War
The Next Jet To Leave Moscow
Europa Geht Durch Mich
Divine Youth
Sex, Power Love and Money
Dreaming A City (Hughesovka)
Black Square
Between The Clock And The Bed
Misguided Missile
The View From Stow Hill
Mayakovsky

Hør "Europa Geht Durch Mich" her:

ANNONCE