Nyhed

På jakkens diktat - et interview med Elevatorfører

Psykedelisk musik bobler i den danske undergrund

Det aarhusianske psych-folkeorkester Elevatorfører er snart klar med deres andet album. I den forbindelse har GAFFAs medarbejder har mødt Elevatorførers "Detektiven" til en lille snak om jakker, tidsmaskiner, og hvad der ellers fylder det psykedeliske folkeorkesters kollektive bevidsthed denne sommer.

Folkeorkesteret har tidligere været profileret i GAFFA. Dog var det snarere gennem en slags performance-art, hvor de selv klistrede et interview ind i siderne på et GAFFA-blad. Nu kommer de endelig til orde, og du kan i det fulde interview for eksempel høre, hvordan orkestret blev dannet og fik sit navn.

"Hvor længe har bandet eksisteret?

- Der har været teorier fremme om, at Elevatorfører opstod i i 2009, som den mentale efterdønning af en i øvrigt fremragende Dragontears-koncert på Roskildefestivalen. Dette er imidlertid ikke korrekt. Der er tale om et diktat fra en langt højere instans.


Hvilken?

- Den Hypnotiske Jakke. Altså… Det er en jakke, som Føreren har på (eller også er det omvendt), og som i sagens natur er hypnotisk. Den har lissom sin egen bevidsthed og dikterer de fleste ting i universet. Herunder altså også dannelsen af folkeorkestre. Noget, den vistnok har brygget på siden engang i 60'erne, hvor orkesteret opstod."

Elevatorfører lever i den grad op til sit slogan "Dit folkeorkester på syre". Du kan læse hele interviewet her i GAFFAs artikelsektion.


Har du fået psykedelisk blod på tanden, kan du fange Elevatorfører live her:

6/6 Tusindfryd, Aalborg, klokken 23.00
7/6 Vestergadefest, Aarhus, klokken 12.00
7/6 Sommerstemmer - Litteratur og musik ved Brabrand Sø, Brabrand, klokken 16.30
7/6 Hjortshøj Festival, Aarhus, klokken 23.00
31/7 Kildemose Festival, Refsvindinge 

Du kan høre sangen om "Den Hypnotiske Jakke" her:


ANNONCE