Nyhed

Se, hvem der er verdens bedste sanger

Kan man måle, hvad der gør en god sanger? Den amerikanske hjemmeside Concert Hotels mener at have fundet fremgangsmåden.

Den amerikanske hjemmeside Concert Hotels har sat sig for det mål at finde frem til verdens bedste sanger. I forbindelse med dette projekt iværksatte de en undersøgelse, hvor Guns N' Roses forsangeren Axl Rose løb med den lidet beskedne titel.

Men spørgsmålet, om det overhovedet giver mening at lave sådan en undersøgelse, dukker op med det samme. For er det muligt at måle musikalske evner, og i så fald, hvem har lov til at bestemme kriterierne for sådan en bedømmelse? Handler det ikke bare dybest set om smag og behag?

Det er ikke nogen ny opfindelse at kåre verdens bedste… det ene eller det andet. For eksempel har magasinet Rolling Stone lavet en liste over de bedste 100 guitarister i verden. Men hvis det skal give mening at klassificere noget som godt, dårligt eller et sted her imellem, så bliver vi nødt til at have et fælles sprog, fælles referencerammer og kunne acceptere nogenlunde de samme definitioner for brugen af begreberne.


Netop denne tanke har Concert Hotels taget til sig i deres søgen efter verdens bedste sanger. Som præmis for deres undersøgelse nåede de frem til, at de fleste bedømmelser bunder i smag og behag. Den eneste målbare præmis, de kom frem til, var sangerens vokale rækkevidde. Med andre ord, hvor mange oktaver stemmen strækker sig over. Undersøgelsen bygger på indspilninger og ikke live-optrædener.

Med en rækkevidde på over fem oktaver overhalede Axl Rose her både Mariah Carey, Prince og Steven Tyler, som også alle er garanter for en alsidig vokal. Ifølge undersøgelsen løber Axl Rose med de dybeste toner foran både Tom Waits og Barry White. Og Mariah Carey, der er kendt for at mestre det meget høje "fløjteregister", løber med de højeste toner. Axl Rose spænder fra F1 til Bb6. Han kommer ifølge Concert Hotels dybest ned i "There Was a Time" og højest op i "Ain't it Fun".

Her kan du se hele listen



Hør Axl Rose komme dybt ned i "There Was a Time" og højt op i "Ain't it Fun" – for alsidighedens skyld skal det siges, at han også kommer højt op i "There Was a Time" og dybt ned i "Ain't it Fun": 


ANNONCE