Nyhed

Se publikum buhe tidligere barnestjerne af scenen

The Velvet Undergrounds bagkatalog som pizza-hymner går ikke rent ind hos briterne

Macaulay Culkin er en del af dansk tv's juleritual, når han år efter år undslipper og narrer dumme tyve i rollen som Kevin McCallister, der bliver ladt "Alene Hjemme". Når man som tidligere barnestjerne har scoret kassen og ikke længere efterstræber skuespillets kunst, hvad skal man så bruge sin tid på? Culkin har fundet svaret i sit band, Pizza Underground, som netop har fået en lettere ubehagelig oplevelse i Nottingham, England. Se med her forneden.

Pizza Underground hylder The Velvet Underground og omskriver kultbandets bagkatalog til hymner om ... ja, pizza. Det har skabt en del kontrovers, fordi det er svært for den almene offentlighed at afgøre, om det blot er dårlig komik eller performancekunst. Man kan i hvert fald på YouTube finde klip af Culkin, der spiser pizza, sat over for Andy Warhol - der var mentor for The Velvet Underground i slutningen af 60'erne - der spiser en burger, for måske at understrege en slags provokerende sammenhæng til popart. 

I søndags spillede Pizza Underground til Dot to Dot Festival i Nottingham, men bandet holdt kun 15 minutter på scenen. Det britiske publikum havde ingen overbærenhed for amerikanernes omskrivning af Lou Reed-klassikere. I stedet valgte de at lade deres dyrtkøbte øl regne ned over bandet. - Lad da være med at smide øl, det er dumt, drik det, udbrød et kvindeligt bandmedlem chokeret.



Macaulay Culkin selv forlod prompte scenen efter nær at være blevet ramt i hovedet af en flyvende dåseøl under en kazoo-solo. Det var mere nok for den tidligere barnestjerne, der har været vant til at ramme blandt andet Joe Pesci i knolden med flyvende genstande på film.  

Den legendariske britiske journalist og forfatter Mick Wall har netop udgivet en bog om Lou Reed, der desværre døde sidste år. GAFFAs Espen Strunk havde hurtigt fingrene i biografien, som er på gaden ganske hurtigt efter legendes død, hvorfor Strunk også konkluderer, at det langt fra kan være det definitive værk vedrørende emnet Lou Reed. Han kvitterer med tre stjerner og skriver:

""Lou Reed" er en bog, som bærer tydeligt præg af at være skrevet af en garvet rockkritiker med et stort ego og ikke af en mere nøgtern biografist. Man kan også diskutere, hvor meget man egentlig kommer bag den blå maske hos en af rockens allervigtigste sangskrivere. Med de forbehold på plads er det til gengæld en solid nok lille sag, Mick Wall har givet os."


Og hvordan lyder et slice Underground så? Lyt selv med her:

ANNONCE