Nyhed

Under Byen: Forvent masser af tid, olm bas og generel intensitet

Vi har talt med det egensindige orkester, der indleder Danmarksturné i dag

Det særegne ensemble Under Byen indleder i dag deres Danmarksturné, og i den forbindelse har vi talt med bandet i form af cellist Morten Svenstrup for at høre lidt om, hvad vi kan forvente.

Hvordan er det gået i øvelokalet?

– Det har været rigtigt spændende denne her gang. De sidste par år har vores musik ændret sig ret meget, så der er ingen sikre veje at tage for tiden. Vi har taget en del sange med af ældre dato, men beklædningen er blevet helt enkel, smuk og rå. Jeg glæder mig til, at publikum får dem til at få den sidste magi.

Hvad kan vi forvente af koncerterne?


– Noget at lytte på! Der er ikke så mange forførende store lydlandskaber tilbage. Nu er vi nede ved dén violinstreng, dén vokalfrase og masser af tung tid. Omsvøbt af olm bas og generel intensitet. 

Hvad gør I, lige inden I går på scenen?

– Det tager jo som bekendt det meste af en dag at gøre sig klar til en koncert. Lige inden er det dog ofte de små, men meget vigtige ting, der skal stilles på - der skal stemmes, der skal knappes en øl op, og energien skal samles. Alvoren og glæden skal ned i kroppen. Jeg plejer at gå en tur rundt mellem gæsterne for at få et skud nervøsitet. 


Hvad står der på jeres forplejningsliste?

Chokolade & appelsiner, honning & øl, rødvin & rom, noget god mad, når vi kommer og efter vi spiller. Masser af vand. Keep on going straight. 

Hvad hører I i turbussen?


– Vi ender ofte med nogle klassikere, Nina Simone, Dylan osv. Jeg regner med at tage nogle af dem, jeg selv hører for tiden, med - Nils Bo Davidsens soloplade, Alfred Cortots Chopin-indspilninger, Coltrane og Liberty Balances nye.

 

Du kan i 2014 opleve Under Byen på følgende spillesteder:

15.05 Templet, Lyngby


16.05 DR Byen Studie 2

17.05 Stars, Vordingborg

23.05 Bruunske Pakhus, Fredericia


24.05 Studenterhuset, Aalborg

29.05 Dexter, Odense

30.05 VoxHall, Aarhus


31.05 Studenterhuset, Esbjerg

Billetter kan findes via GAFFA Live eller de respektive spillesteders hjemmesider.

Se Under Byen fremføre "Unoder":


 
ANNONCE