Nyhed

Vi Sidder Bare Her sidder klar med udgivelsesdato

– Jeg kan ikke skrive en digtsamling på det her niveau, det er det bedste, vi nogensinde har lavet, siger Jørgen Leth

Det er mere end fire år siden, at trioen Vi Sidder Bare Her udgav deres sidste udspil. Nu er Vi Sidder Bare Her - den bemærkelsesværdige gruppe med Jørgen Leth (spoken word), Mikael Simpson og Frithjof Toksvig - klar med deres tredje udspil, som har fået titlen "Ingen Regning Til Mig". Udspillet udkommer den 5. maj og bliver fulgt op af en turné, som bringer trioen til Aalborg, Aarhus og København. Koncertdatoerne kan du se her forneden.

"Ingen Regning til mig" har taget to år at komponere, klippe og færdiggøre, og det er gruppens største bedrift indtil videre, hvis man spørger Frithjof og Mikael. Emnerne omhandler igen små billeder af verden og refleksioner ud fra Jørgens unikke betragtninger. Pladen indeholder 14 numre og udkommer på vinyl, dobbelt cd samt download og stream. Cd-udgaven indeholder en ekstra cd med instrumentaludgaver af numrene.

Jørgen Leth indvier os i processen: "Det starter jo med, at jeg kommer ud i studiet og sidder over for den mikrofon, de har sat op. Mit udgangspunkt er altid, at jeg har jo ikke noget at fortælle. Det er punkt nul. Der er udsolgt på forhånd. Men mikrofonen og mine to venners tilstedeværelse inspirerer mig på en eller anden måde, og så går jeg i gang. Så har jeg alligevel noget at sige. Jeg er altid forbløffet over at kunne komme ud på så dybt vand så hurtigt. Jeg kan mærke, at jeg bliver skarp og tager en historie ud over kanten. Det er en god følelse."

Han fortsætter: "Jeg aner ikke, hvad de finder på af musik. Alligevel er jeg forbløffet, når jeg lang tid efter hører resultatet. Jeg mærker Mikaels og Frithjofs lyst til at spille noget af det, de har lavet for mig. Det kan vi så gøre f.eks. i baglokalet til en café i indre by. Som en hemmelig ting. Jeg bliver blæst omkuld og er begejstret for den stemning, de har lavet. Jeg er nu også begejstret for mine egne ord. Men vidste ikke det kunne løfte sig sådan. Pludselig er der så forbløffende nok et ret stort volumen. Ord, toner. Det er uventet for mig. Jeg har jo bare et par aftener i København fortalt mine kammerater et par historier."


Det sidste udspil fra Vi Sidder Bare Her kvitterede GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez for med fire ud af seks stjerner og skrev blandt andet følgende om: "Andre steder er 'Ikke Euforisk' anderledes opløftende og direkte morsom. I Avis fortæller Leth tørt, at han køber sine aviser, fordi han vil have dem for sig selv og i øvrigt ikke vil forstyrres i sin læsning heraf, og i den forrygende Sommerting bryder han flere gange ud i spontan latter. Det er ikke euforisk, men et fint, charmerende og underholdende alternativ til at læse en bog."

De tre koncertdatoer er som følger:

Musikhuset Aarhus, Rytmisk Sal, torsdag den 15. maj
Musikkens Hus, Aalborg, fredag den 16. maj
DR Koncerthuset, Koncertsalen, København, lørdag den 17. maj


Billetter kan skaffes via GAFFA Live.

ANNONCE