Nyhed

Guide: 20 essentielle koncerter i november

November byder på såvel større danske navne som toppen af poppen fra udlandet

Det er måneden før jul. Det er jo nok gået op for de fleste, der er kommet forbi én af de større byers varehuse. Her er nisserne og julepynten begyndt at titte frem. På koncertfronten kunne det da også føles som juleaften, fordi november byder på et væld af store koncerter fra såvel danske som udenlandske kunstnere.

GAFFA har traditionen tro fundet kalenderen frem og bringer her 20 essentielle koncerter, som du ikke må gå glip af. Der er både legender som The Beach Boys, undskyldende popsmede som James Blunt, der er dansk prisoverrækkelse med Danish Music Awards, og sørme om ikke der også er en lille festival på programmet med RECession Festival.

Lad os tage hul på udbuddet ...


5. november: St. Vincent, Vega, København

St. Vincent lagde Aarhus ned søndag den 2. november, så mon ikke også den gæve Anne Erin Clark er klar til hovedstaden. GAFFAs Ole Rosenstand Svidt kvitterede med fem fine stjerner og skrev om koncerten på Voxhall: "St. Vincents primære instrument er dog som nævnt guitar og ikke klaver, og der er mange andre markante forskelle, men efter at have set Kate Bush og St. Vincent live med to måneders mellemrum må jeg sige, at forbindelsen er tydelig. og det er en stor kompliment, selvom Bush trods alt stadig er i en tungere vægtklasse. Jeg vil i hvert fald følge St. Vincents fortsatte musikalske karriere med stor interesse – det kan ikke blive kedeligt."

7. november: Folkeklubben, Tobakken, Esbjerg

Det er intet mindre end turnéstart for Folkeklubben. Deres turné bringer dem landet rundt - og du kan finde en billetter til deres koncerter Herning, Aarhus, Aalborg, Odense og København her. Det folkekære band beviste i september deres værd med en værdig opfølger til "Nye Tider", nemlig den roste "Danmarksfilm". GAFFAs Espen Strunk kvitterede med fem stjerner under overskriften: "Overbevisende opfølger: Bedårende danmarksbilleder fra Kjartan Arngrim og kompagni."

7. november: When Saints Go Machine, Vega, København

Når Copenhagen International Documentary Film Festival løber af stablen fra den 6.-16. november, kan deltagerne se frem til mange musikalske oplevelser. Selvom Cph:Dox har filmen i fokus, vil der med initiativerne Audio:Visuals og Sound&Vision være masser af musikalske oplevelser i vente under festivalen. Her i blandt When Saints Go Machine, som er klar til at diske op med deres vidtfavnende elektro-pop.


8. november: Danish Music Awards, Forum, København

De danske kunstnere skal hyldes med priser, og særligt MØ kan se frem til en begivenhedsrig aften. Hun har rig mulighed for at vinde en af de prestigefyldte priser til dette års Danish Music Awards. Sangerinden med den ikoniske hestehale har i det forgangne år taget både publikum og anmeldere med storm i både hjemland og udland. Den danske sangerinde er nomineret i intet mindre end syv kategorier til det årlige prisuddelingsshow, der løber af stablen den 8. november i Forum.

9. november: Morrissey, Falconer Salen (Få billetter tilbage), København


2014 er bare ikke Morrisseys år. Ikke nok med at han har måttet aflyse en række koncerter på grund af sygdom, han er også blevet sagsøgt for angiveligt at have kommet med voldstrusler mod en administrator for en fanside på internettet og har set sig nødsaget til at klage over manglende opmærksomhed i forbindelse med udgivelsen af sit album "World Peace Is None Of Your Business". Derudover har han også afsløret, at han har lidt af en kræftsygdom. Den stædige sanger kigger dog forbi København.

11. november: Iron And Wine Solo, Vega, København ( + 13. november, VoxHall, Aarhus)

Sam Beam, der går under kunstnernavnet Iron & Wine, gæster Store Vega solo tirsdag 11. november. Vega lover i den forbindelse, at publikum får smagsprøver fra hans seneste og femte album, "Ghost on Ghost," og sandsynligvis vil der også blive spillet et bredt udvalg fra bagkataloget.


11. november: James Blunt, Aalborg Kultur- og Kongrescenter

Den sympatiske James Blunt undskylder gang på gang for sine største hits. Ikke desto mindre er den tidligere Nato-soldat stadig en populær singer-songwriter. Han kommer med sit spritnye album "Moon Landing" i bagagen, og det bringer ham på hans fjerde verdensturné. GAFFAs Jan Opstrup Poulsen kvitterede med tre stjerner for udspillet under overskriften: "Tilbage til den store popsang med fornyet energi."

12. november: Bernhoft, Train (Turnéstart), Aarhus


Danske fans er igen inviteret med til fest, når Bernhoft, band og sanger i en og samme person indtager Danmark i november. Her spiller han fire solokoncerter i følgende byer: Herning, Aalborg og Odense. Det bliver med det nye album "Islander" i ryggen. GAFFAs anmelder Michael Jose Gonzalez kvitterede for ovenstående album med fem stjerner i april og gav det følgende ord med på vejen: "Bernhoft har slet og ret begået 11 fremragende sange, som er pakket ind i en ualmindeligt indbydende lyd, der vidner om nordmandens håndværksmæssige tilgang til indspilningen, der er foregået på "gammeldags" vis i hele takes over lange sessions. Den slags lønner sig tydeligvis, og der er masser af sjæl på Bernhofts musikalske ø, hvor vi heldigvis alle sammen er inviteret med til fest."

14. november: Common, Vega, København

Den amerikanske rapper Common, med de ofte følelsesladede tekster, er med det nye album "Nobody's Smiling" i rygsækken klar til at indtage Danmark, nærmere betegnet Vega i København den 14. november. Commons musikalske karriere strækker sig over ti studiealbums og to Grammyer og respektindgydende samarbejder med Kanye West og Soulquarians.

14. november: Ane Brun, VoxHall, Aarhus ( + 15. november, DR Koncerthuset (her er der få billetter), København)

Den norske sangerinde Ane Brun sluttede sidste år af med at gøre status ved at udgive et udvalg af ti års arbejde på de to album "Songs" og "Rarities". I den anledning drager hun nu på turné. "Songs & Rarities Solo Acoustic Tour" fortsætter nemlig fejringen - denne gang live. Brun er helt solo af sted og kun væbnet med akustisk guitar og sin stemme. Fredag den 14. november står VoxHall i Aarhus for skud, og lørdag den 15. november bliver det DR Koncerthuset i København.


14. november: The Asteroids Galaxy Tour, Jazzhouse (pt. få billetter), København ( + 15. november, Atlas, Aarhus)

Siden 2008 er det gået stærkt for The Asteroids Galaxy Tour. Her varmede de op for den nu afdøde Amy Winehouses koncert i København som deres allerførste offentlige optræden – og det skulle vise sig at være trinbrættet til omfattende turnéer i hele verden. Siden turnésamarbejder med Heineken, Apple og sangerinden Katy Perry har den københavnske duo senest gået alene som headliner på de store scener og skabt sig et efterhånden pænt internationalt publikum. De er ude med nyt album, "Bring Us Together", fra september, som modtog fire stjerner af GAFFAs Michale José Gonzalez under overskriften: "Endnu en luksuriøs rundtur i det ydre såvel som det indre rum med Lars og Mette."

16. november: Jungle, Store Vega, København


Jungle viste sig for store til Lille Vega og er således blevet opgraderet til Store Vega. Det funky electrosoul-band havde opstart først i 2013, men formåede at holde deres ansigter og navne skjulte for offentligheden indtil oktober 2013. Siden bandet trådte ud af skyggerne, har deres groovy 70'er-lyd fået dem omtalt i stort set alle hjemlandets musikmedier, og GAFFA havde også duoen på listen over udenlandske navne, der bliver store i 2014.

Jungle udgav deres debutalbum "Jungle" i juli 2014, som af GAFFAs anmelder Simon Nathanael fik fem stjerner og følgende ord med på vejen: "…nærmest øjeblikkeligt hypnotiserer sjælen og sætter omverdenen ned i slowmotion." Han afslutter med: "Det her er ganske tæt på at være et mesterværk."

18. nobember: Rival Sons, Amager Bio, København


Der er lagt op til en sand guitarfest, når det populære amerikanske rockband Rival Sons gæster Amager Bio den 18. november. Siden 2008 har Rival Sons leveret det ene smækkende guitarriff efter det andet. Musikken har den ene fod i fortiden og den anden godt plantet i fremtiden. Det kan man særligt høre på kvartettens seneste udspil, "Great Western Valkyrie", der udkom i juni. GAFFAs Mathilda Dahlgren skrev i sin fire stjerners anmeldelse: "På pladecoveret står bandet opstillet, som var de mistænkte kriminelle, men i musikken er de så sandelig på fri fod. Nutidig vokal, riffs og vitale trommeslag sender et ekko mod fremtiden, og sammenligninger med tidligere tiders stjerner, før Buchanan tændte sit eget lys, kan snildt undlades."

19. november: Ben Howard, Falconer Salen, København

Ben Howard er nu efter uendelige ture på Storbritanniens og Europas motorveje den stolte ejer af to Damian Hirst-designede Brit Awards for Best Male Artist og Breakthrough Act, i 2013. Han blev samme år nomineret til den prestigefyldte Ivor Novello Award, for bedste album. Den selvlærte venstrehåndede guitarist, sanger og sangskriver aflægger Danmark visit onsdag den 19. november i Falconer Salen.


21. november: Go Go Berlin, Bygningen, Vejle 

De danske drenge er hjemvendte fra det store udland for at give deres danske fans en solid dosis rock. Deres turné tager dem også forbi Aalborg, Aarhus og København. Go Go Berlin har i den senere tid formået at skabe sig et ry som et af Danmarks mest fremadstormende rockbands. Senest har de spillet Europa tynd på baggrund af deres debutalbum "New Gold", som fik fire flotte stjerner af GAFFAs Michael José Gonzalez under overskriften: "Potent knallertrock med potentiale."

21. november: Mike Sheridan & Hope Ensemble, DR Koncerthuset, København

Han er en alsidigherre


, den unge danske komponist og dj Mike Sheridan. Han har udgivet to albummer, været nomineret til flere priser ved bl.a. P3 Guld og Danish DJ Awards, komponeret musik til Sommerballet, optrådt med DR PigeKoret og Knud Romer, spillet på de største danske festivaler, og nu har han så kastet sig ud i et af verdens mest sjældne instrumenter, en såkaldt cristal baschet. Denne aften venter der en særlig oplevelse for publikum i Studie 2, hvor scenen efter sigende skulle være 360 grader.

22. november: Beach Boys, Arena Nord, Frederikshavn ( + den 23. november, Ballerup Super Arena)

Går du og frygter, at efteråret bliver en smule for mørkt og trist? Er det for svært at slippe sommersolens glød, når den så småt er ved at svinde for os? Så skal du ikke frygte. The Beach Boys kommer til undsætning med godt humør og sommerharmonier til at lyse op i det skumlende efterår.


dk/da/event/mop-0">M.O.P. med Nick Oliveri, Posten, Odense

M.O.P. er en forkortelse af Mash Out Posse og består af de to rappere Billy Danze og Lil' Fame, der begge er kendt for deres hårde levering. De voksede op i et af de hårdere kvarterer i Brooklyn, og M.O.P. var oprindeligt navnet på den bande, de var medlem af. Denne aften har de den tidligere bassist fra Queens Of The Stone Age med sig, Nick Oliveri. En blanding hårdkogte fyre, må man konkludere.

28-29. november: RECession Festival, flere steder Aarhus + København

RECession Festival er en al


ternativ musikfestival, hvor genrerne spreder sig fra indierock til elektronika og meget derimellem. Festvalen er oprindeligt aarhusiansk, men arrangørerne bag har nu valgt at se nye veje og udvider således til København. RECession har indgået et samarbejde med Huset-KBH og kan derfor præsentere koncerter i hovedstaden, som finder sted til november – samtidig med afviklingen i Aarhus. Blandt de optrædende kunstnere er blandt andet Lis Er Stille, Turquoise Sun, Small Time Giants og The Portuguese Man of War.

29. november: Machine Head, Vega, København

Machine Head, i dag bestående af Robert Flynn (sang, guitar), Phil Demmel (lead-guitar), Jared McEachern (bas) og Dave McClain (trommer), har domineret på metalscenen siden 1992 og blev synlige med deres debutudgivelse, "Burn My Eyes", tilbage i 1994. Bandet har gjort sig yderst bemærket med deres groove-metal, som også har været til stor inspiration for nyere metalbands. Siden debuten har bandet udgivet syv studiealbums og arbejder i øjeblikket på at færdiggøre deres ottende udgivelse, som ifølge forsangeren Robert Flynn skulle være banebrydende for bandet: "De nye sager er blevet bedre end nogen forventede; vi har haft et gennembrud." De gæster atter Danmark - sidst stod Aarhus for skud til en fem stjerners anmeldelse af GAFFAs Michael José Gonzalez. Han var ikke i tvivl om metalgudernes evner og skrev: "De gjorde det igen: mægtige Machine Head viste, hvor metalskabet skal stå."

 

Udsolgte


koncerter: 

3/11 ASAP Mob med bl.a. ASAP Rocky, Store Vega

6/11 Foxygen, Pumpehuset


>10/11 Lukas Graham, Vega

11/11 Ed Sheeran, Forum

13/11, Mew, Pumpehuset, ( samt 14/11, Train) (Der er stadig billetter til Fermaten i Herning 15/11, Nordkraft i Aalborg 17/11 og Posten i Odense 18/11)

24/11 Tina Dickow, Hermans, Aarhus (Det samme gælder alle andre danske koncerter.)

ANNONCE