Nyhed

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Weekenden er over os, og det vrimler med koncerter – fra Burhan G til Beach Boys

Weekenden står for døren, og traditionen tro vrimler det med spændende koncertoplevelser, der kan lyse den ellers meget mørke novembermåned op. Traditionen tro har GAFFA fundet de 11 mest interessante, som der i skrivende stund stadig er billetter til.

FREDAG DEN 21. NOVEMBER

København

#Nyting, Vega

Red Bull Studios Live præsenterer hele tre musikkollektiver: Cheff Records, Hukaois og B.O.C., der leverer hiphop og r&b ad libitum med blandt andre Kidd, Eloq, Klumben, Karl William, Louis Rustum, Lord Siva, Kesi, Gilli og Benni Jamz – tilsat den engelske grime-rapper JME. Det bliver ikke meget større på hiphop-fronten under danske himmelstrøg.

 

 

 

Mike Sheridan og Hope Ensemble, Koncerthuset

Elektronikamusikeren giver sammen med Hope Ensemble koncert på et af verdens mest sjældne og dyre instrumenter, et Cristal Baschet. Det gør han også i Musikhuset lørdag, og sidstnævnte koncert er endda gratis. Læs her et interview om den særegne koncert og se franske Thomas Bloch spille på det nedenfor.

Natasja Memorial, Pumpehuset

Den danske dancehall-dronning Natasja kunne 31. oktober have fyldt 40 – men hun blev desværre kun 33, da hun døde i en bilulykke på Jamacia i 2007. Nu mindes hun af den danske dancehall- og reggae-elite alias Pharfar, Wafande og Kaka, ligesom også den populære Cisilia optræder ved arrangementet. Aftenens faste backingband er Roots Harmonics Band, ligesom Million Vibes Soundsystem fra Malmø samt de danske lyddrenge Youngblood Sound og Universal Soundsystem vil vende plader både før, mellem og efter koncerterne.

 

 

 

Konkhra, Forbrændingen, Albertslund

Det er 26 år siden, at de danske death metal-pionerer Konkhra blev dannet, og fem år siden, de sidst har udgivet et album, men nu er de tilbage. Konkhra drager til Sydafrika den 25. november for at spille to shows med det store polske death metal-band Behemoth, som optakt til Konkhras album "Alpha and the Omega". Men først prøver de lige formen af i Albertslund.

LØRDAG DEN 22. NOVEMBER

København

CODY, Koncerthuset, Studie 2 (billedet)

Det anmelderroste folk-rock-band CODY giver deres sidste koncert i år – det er dermed også sidste koncert på deres netop færdiggjorte Danmarkstour. Både bandets seneste album, "Windshield" fra februar, og to koncerter hen over året har fået fem stjerner af tre forskellige GAFFA-anmeldere, så vi tør roligt anbefale dig koncerten.
 
 
 
 
 

Siden sin debut i 2007 har Marwan markeret sig som et af dansk raps mere markante navne. Tre anmelderroste album og mere end to millioner YouTube-views af hans musikvideoer vidner om en bred fanskare landet over. Rapperen 4Pro varmer op.

Aalborg

Det er bestemt ikke hverdagskost med jamaicansk dancehall i Aalborg, men ikke desto mindre er det tilfældet, når Karamanti giver koncert i Trekanten Bibliotek & Kulturhus på Sebbersundvej 2a, 9220 Aalborg Ø. Med rødder i Kingston, Jamaica er Karamanti en af de få kvinder inden for dancehallmusikken, som har opnået succes indenfor en genre, der normalt er meget mandsdomineret.

Hun begyndte at rappe som kun otteårig og har siden taget dancehall og reggaebeatet til sig. I 2013 udgav hun albummet "Dancehall Retaliates", der omhandler nogle af de negative stereotyper om dancehallmusikken, dens kultur og livsstil. Albummet indeholder produktioner fra to af Jamaicas mest eftertragtede unge producere, Ricardo "Red Boom" Reid og Shamarie "Digital Sham" Bogle. Ligesom Pharfar har produceret nummeret Read, hvor nummeret opnåede en imponerende flot førsteplads på Jamaicas Roots FM Top Ten Conscious Chart.  

Frederikshavn 

 
The Beach Boys kommer til undsætning med godt humør, surfersange og sommerlige vokalharmonier til at lyse op i den mørke november. Bandet har intet mindre end 53 år på bagen og består i 2014 af det oprindelige medlem Mike Love samt Bruce Johnston og David Marks, der begge har været inde og ude af gruppen flere gange, samt en række turnémusikere. Gruppens primære sangskriver i storhedstiden i 60'erne, Brian Wilson er derimod ikke med, selvom han var med på bandets 50 års jubilæumsturné i 2012. Beach Boys spiller også i Ballerup Super Arena søndag.
 
 
 
 
 
 
Manden, der både er kendt for sin smukke stemme og sin veltrænede krop giver en akustisk koncert i de optimale rammer, nemlig Koncertsalen i DR Koncertsalen. Det kan kun blive en fryd for øjne og ører.
 
 
 
 
 
 
Det amerikanske støjrockband med mørkemanden Michael Gira i front er aktuelle med det meget roste dobbeltalbum, "To Be Kind". Gruppen er kendt for alenlange sange og koncerter, der både er smukke, dystre og kendetegnet ved et massivt lydniveau. Så husk ørepropper, hvis du også vil høre noget på mandag.

 
Nu skal årets navne inden for worldmusikken kåres. Blandt de nominerede er Bjonko & Copenhagen Chalgija, Hudna, Megafon, Moussa Diallo og Eivør Palsdottir. Livemusikken består af afro-beats fra The Kutimangoes, bossanova og samba fra Rune Thorsteinsson & sambaforeningen Carioca og de vilde up-tempo-mexicanere The Sexican.

ANNONCE