Nyhed

Hør Stine Hjelm fra Electric Lady Labs første solosingle

Sangerindens soloudspil er blevet til virkelighed med en hjælpende hånd fra flere danske hitmagere

Stine Hjelm, som har været en fast halvdel af bandet Electric Lady Lab siden 2009, vil nu svømme i sin egen bane. Hun har netop udgivet førstesinglen "Fallen", som du kan høre nederst på siden.

Det nye soloudspil skal ingenlunde opfattes som en varsling om, at Electric Lady Lab er opløst, men nærmere som et frirum, hvor der er plads til at udforske og lege med nye musikalske nuancer. Stine Hjelm har lavet det nye solomateriale sammen med Mikkel Damgaard, Carsten Heller og den faste musikalske partner Martin Bøge Pedersen. Mikkel Damgaard har arbejdet sammen med blandt andre Mads Langer og Love Shop (han er fast medlem af Love Shops liveband og producer for Love Shop siden 2010), og Carsten Heller har hjulpet blandt andre Nephew og The Minds of 99 på vej.

Stine Hjelm har dog ikke sluppet Martin Bøge Pedersens hånd helt: "Martin og jeg var gået i gang med at arbejde på en ny pulje sange, hvoraf halvdelen skilte sig ud. De passede slet ikke ind i Electric Lady Labs electro-clubbede lyd. I første omgang tænkte vi, at de sange så bare skulle skrottes, men det viste sig alligevel at være svært. Jeg havde knyttet tætte bånd til sangene, og det blev startskuddet til vores fælles idé om soloprojektet. Så helt solo er jeg jo ikke – Martin er min wingman, og han er med i hele processen behind the scenes."


Stine kalder selv rykket for en ny start, der markerer hendes søgen imod et mere modent og inderligt udtryk. Hun uddyber: "Electric Lady Lab har hele tiden været en fest smækfyldt med attitude, og det har bestemt været sjovt og har helt klart sin egen charme - men jeg gik og legede med idéen om 'hvad nu hvis vi skrællede al attituden væk'? Kunne man overhovedet tillade sig det? Vi gjorde det i hvert fald. Og resultatet blev nogle sange, der ligger mit hjerte meget nær."

Electric Lady Lab er altså ikke begravet og kan i fremtiden genopstå fra dvaletilstand, men lige nu drejer det sig om Stine Hjelm og singleudspillet "Fallen". Vurder i videoen herunder, om udgivelsen skaber fundament for flere udspil fra den danske sangerinde eller om strømmen, hun svømmer imod er for stærk. 


ANNONCE