Nyhed

Guide: 11 essentielle koncerter i weekenden

Kill J, The Minds of 99 og Turboweekend er blot nogle af de navne, du kan opleve de næste dage

Der er, sæsonen tro, lagt op til en masse spændende koncerter rundt omkring på de danske spillesteder i denne weekend. GAFFA har udvalgt de 11 mest interessante, der stadig er billetter til – de 11 essentielle. De kommer i kronologisk rækkefølge, og du kan klikke på artisternes navne for yderligere informationer om billetsalg, musikeksempler med mere.

FREDAG DEN 17. OKTOBER:

København: 


C-N-N, Rust 

New York-rapperne Capone og Noreaga mødte i sin tid hinanden i fængslet, da de havde vasketøjstjans. De brød igennem i 1997 med albummet "The War Report" med klassikere som "TONY" (Top of New York). Det blev til endnu et album i 2000, "The Reunion, der nok især huskes for "Invincible", produceret af legendariske DJ Premier fra Gang Starr. De fik dog svært ved at holde sammen, da Capone røg tilbage bag tremmer. Imens havde Noreaga under navnet N.O.R.E. fået gang i en succesrig solokarriere og skabt hits som "Superthug" og "Grimey", begge lavet sammen med hitproducerne The Neptunes. Nu er de to sammen igen og klar til at indtage Nørrebro og Rust. 

 


 

 

Sorten Muld, Amager Bio (spiller også VoxHall lørdag)

Den aarhusianske trio Sorten Muld blev dannet tilbage i midthalvfemserne og er kendt for deres blanding af folkeviser, akustiske instrumenter fra folkemusikken og elektronisk, nærmest techno-agtig musik, der blandt andet indbragte en Grammy for bedste techno-udgivelse i 1998. Bandet gik i opløsning i starten af 00'erne, men i 2011 genopstod bandet. Inden opløsningen udgav de fire albums – "Sorten Muld" i 1996, "Mark II" i 1997, "Mark III" fra 2000 og "Jord Luft Ild Vand" fra 2002. Nu er de tilbage – stadig "kun" med de gamle numre, men de er også gode nok til et genhør – nogle af dem har jo flere hundrede år på bagen. GAFFA anmeldte turnépremieren i går i Odense, og den var til fem stjerner.

 

Aarhus:


p>

Mikael Simpson, VoxHall (spiller også i Vega lørdag)


Seneste udspil fra sangeren, sangskriveren, musikeren, produceren og P6 Beat-værten Mikael Simpson er hans sjette studiealbum, "Overspring (Samlet)", der uden varsel kom på gaden i januar som det, ophavsmanden, selv rubricerede som "en mindre Beyoncé". Indholdet var ifølge ham selv "Nogle sange, lyde og sager, som jeg har arbejdet på gennem de seneste tre år, men ikke helt ved, hvad jeg skal stille op med". Nu tager Simpson sangene – og andre godbidder fra bagkataloget – på landevejen til en Danmarkturné, der slutter denne weekend. 

Emilie Nicolas, Radar (spiller også Kulturmaskinen, Odense lørdag)


Norske Emilie Nicolas, der netop har indledt sin Danmarksturné og for nylig udgav debutalbummet "Like I'm a Warrior", har på kort tid oplevet en hype, der kan virke tilsvarende til den, MØ har oplevet herhjemme. Hendes musik er dog en smule mere mørk end hendes danske kollegas, måske tættere på den nordiske melankoli og dens kolde tinder. Og den er smuk!

 

 

 


Birkerød:

Savage Rose, Mantziusgården (spiller også Portalen i Greve lørdag)

Savage Rose med utrættelige Annisette i front – 66 år og stadig fuldstændig uovertruffen på en scene – er draget på efterårsturné oven på udgivelsen af deres 24. og meget roste album "Roots of the Wasteland" i foråret 2014. Et soulfyldt og rocket album med både nye sange og genindspilninger af en række ældre numre, og du kan opleve både gammelt og nyt. Savage Rose udsender i øvrigt snart et nyt album igen, atter med både nye sange og genindspilninger. 

Grenå:


p>

Sleep Party People, Pavillonen (spiller også Fermaten, Herning lørdag)


Det melankolske elektronika-orkester, kendt for deres kaninmasker og hovedmand Brian Batz' lyse, vemodige stemme, drager på Danmarksturné med premiere i Grenå. Gruppen har fået fem stjerner af GAFFA for alle deres tre album, så vi garanterer for høj kvalitet.

 

 

 


Ringsted:

L.O.C., Ringsted Kongrescenter (spiller også i Nykøbing Falster Teater lørdag) 

Danmarks ukronede rapkonge har netop taget hul på sin Danmarksturné, der bringer ham landet rundt den næste halvanden måde. GAFFAs anmelder var godt tilfreds med premieren i går i Greve, så du kan roligt drage af sted.

Vejle:


billetlugen.dk/da/event/nikolaj-noerlund-12">Nikolaj Nørlund, Bygningen

Dansk indierocks godfather formå


r uden problemer at være både sanger, sangskriver, guitarist, producer og pladeselskabschef, og sidste år også tv-mentor hos Thomas Blachman. Det hele begyndte dog med sangskrivningen, og det er i denne rolle, Nørlund og hans band drager landet rundt med dansksprogede sange på repertoiret. Helt fra solodebuten "Navnløs" fra 1996 med digte af Michael Strunge til dette års roste "Det Naturlige", hvor Nørlund blandt andet igen synger sange af digtere, denne gang nulevende af slagsen, nemlig Naja Marie Aidt, Peter Laugesen og Bjørn Rasmussen – foruden sine egne prægnante tekster.

Sønderborg:


e/search/?q=the+minds+of+99">The Minds of 99, Sønderborghus (spiller også Radar, Aarhus lørdag)

Det meget roste elektrorockband løfter vingen til slag og er taget på Danmarksturné oven på udgivelsen af forårets selvbetitlede debutalbum. Gør dig klar at synge med på "Det er Knud, som er død" med tekst af vor store digter Tom Kristensen (1893-1974) og gruppens andre sange, som de selv har skrevet skarpe ord til.


derline;">LØRDAG DEN 18. OKTOBER:

København:

Sound of Copenhagen, Koncerthuset

Dj'sene Le Gammeltoft og nu afdø


de Kjeld Tolstrup stiftede pladeselskabet Sound of Copenhagen i 2008 med det formål at udbrede kendskabet til dansk elektronisk musik, og siden har de udgivet en række halvårlige kompilationer, hvor talentmassen i det elektroniske musikmiljø har fået plads til at udfolde sig. Sound of Copenhagen Live i DR Koncerthuset giver publikum en eksklusiv mulighed for at opleve en række af disse spændende elektroniske kunstnere i uvante og elegante rammer. De optrædende er Kill J (foto), Oceaán, Hessismore, Låpsley, Visti & Meyland, Brynjolfur, Rangleklods, Tomas Barfod, Av Av Av, Rosemary, October Dance, Sekuoia og Amin Karami – det bliver stort!

Odense:

Turboweekend, Posten (turnéstart - turnéen fortsætter i næste uge) 

Elektrorockerne, der er kendt for intense koncerter og blandt andet har fået en Danish Music Award som bedste liveband i 2011, udgiver deres fjerde album i begyndelsen af 2014 og har netop udgivet den første single, "Miles and Miles". De varmer op med en turné med både nye og gamle numre.

 

Udsolgte koncerter:

Derudover byder weekenden på en række koncerter, som vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt. Det er som følger:

17. oktober Tim Christensen, Skråen, Aalborg (der er få billetter i Musikhuset Esbjerg 18. oktober) – akustisk soloturné

17. oktober Malk de Koijn, Vega, København og 18. oktober Train, Aarhus – hiphop-kongerne er tilbage med de velkendte sange

19. oktober FKA Twigs, Vega, København – den unge engelske elektro/r&b-singer-songwriter har taget alle med storm i år, og hendes første koncert i Danmark blev hurtigt udsolgt.

Aflysninger:

Blaue Blume oplyser, at deres koncerter på Atlas fredag og på Re:Festival i Middelfart lørdag desværre er aflyst, da forsanger Jonas Smith har fået influenza, og hans ellers så smukke stemme er derfor forsvundet.

Rigtig god koncertweekend!

 

ANNONCE