Nyhed

MØ- og Quadron-producere hyldes for Kendrick Lamar-sang

Ronni Vindahl og Robin Hannibal har vundet europæisk pris for deres samarbejde med LA-rapperen

De danske producere og sangskrivere Ronni Vindahl (billedet) og Robin Hannibal er blevet belønnet for deres arbejde for den populære rapper Kendrick Lamar. De er netop blevet hyldet ved den amerikanske rettighedsorganisation BMI's europæiske award-show i London. 

Ronni Vindahl og Robin Hannibal fik tildelt en BMI Urban Award for "Most Performed Song" for deres medvirken på Kendrick Lamars "Bitch, Don't Kill My Vibe" fra LA-rapperens anmelderroste debutalbum "Good Kid, M.A.A.D City" fra 2012. 

"Bitch Don't Kill My Vibe"-hittet var en af sidste års mest afspillede sange på amerikansk radio og tv. Sangen er baseret på et sample fra "Tiden Flyver" – en sang som Ronni Vindahl skrev sammen med Robin Hannibal (Jessie Ware, Rhye, Quadron) og Liv Lykke som en del af det danske producergruppe Boom Clap Bachelors. "Bitch Don't Kill My Vibe" er ikke produceret af Vindahl og Hannibal, men af Sounwave, og Vindahl og Hannibal har således kun indirekte arbejdet sammen med Lamar – men alligevel har de fået prisen.

De seneste år har Ronni Vindahls producerarbejde været præget af MØ's debutalbum "No Mythologies To Follow". Albummet har hjulpet ham til Danish Music Award 2014-nomineringer til priserne "Årets Danske Producer" og "Årets Danske Sangskriver" sammen med MØ. Robin Hannibal har samtidig haft travlt som producer og musiker for blandt andre Quadron og Rhye, som han er medlem af, men ikke turnerer med.

Ronni Vindahl udtaler:

"Det er en sjov oplevelse at have været en del af et af sidste års meste spillede Urban-numre i USA. Det er nok ikke noget, jeg kommer til at opleve igen, men det ligger egentlig meget godt i tråd i forhold til den tilgang, som mit team og jeg har haft med hensyn til fokus på udlandet."

GAFFAs Maria Therese Seefeldt Stæhr gav Lamar-albummet fem stjerner. "Et helstøbt album fra næste generation" beskrev GAFFA anmelderen. Læserne var ligeledes begejstret for Kendrick Lamars album.

Ronni Vindahl og Robin Hannibal er ikke de eneste danskere, der medvirker på Kendrick Lamar-albummet "Good Kid, M.A.A.D City". Også danske Suspekt har sneget sig ind via et sample af deres sang "Helt Alene" til nummeret "The Art of Peer Pressure". Læs her om samplet af Suspekt til det Grammy-nominerede album.

Hør nummeret "Bitch, Don't Kill My Vibe" som Kendrick Lamar har lavet ud fra musik af Ronni Vindahl og Robin Hannibal, og som de to sidstnævnte er blevet hyldet for:

 

 

 

 

ANNONCE