Nyhed

Guide: September måneds mest spændende koncerter

Det tidlige efterår byder på koncerter med Lady Gaga, Gavin Degraw og mange flere

Den danske sommer har velsignet danske musikelskere med et hav af festivaler og et subtropisk klima, som skreg på kolde fadøl. Adskillige danske parker og grønne områder har lagt græs til musikalske genistreger og fantastiske fester, men solens stråler bliver langsomt, men sikkert svagere, og festivalsæsonen går i samme nu på hæld. I en dyster optik er vi på vej ind i den trivielle hverdagstrummerum, hvor det bliver mørkere og mørkere, når vi står op om morgenen, og når vi er på vej hjem fra skole eller arbejde. September er begyndelsen på efteråret, men er samtidig også en måned, hvor indendørskoncerterne skinner som modne æbler. 

Vi ser her nærmere på månedens bedste og mest interessante koncerter.

3. september: Tegn På Trio feat. John Grant, Olöf Arnalds og Emiliana Torrini, Atlas, Aarhus


En specialsammensat musikalsk trio bestående af Diego Schissi (flygel), Gustaf Ljunggren (guitar, saxofon med mere) og David Piltch (bas) optræder på Atlas onsdag aften med henholdsvis John Grant, Emiliana Torrini og Ólöf Arnalds.

Billetter kan erhverves her

3. september: Jomi Massage Trio + Martin Ryum, Radar, Aarhus (turnéstart, se flere datoer på GAFFA Live)


Kunstneren med branchens måske længste navn, Signe Høirup Wille-Jørgensen, bedre kendt som Jomi Massage, indtager Radar i Aarhus med sin trio og sin kollega Martin Ryum, der netop har udgivet sit første album i ti år, "Findes", med musik til digte af Inger Christensen. Alteregoet Jomi Massage, som er opkaldt efter det første elektroniske massageapparat på dansk jord, og Martin Ryum vil forkæle publikum med deres både iørefaldende og eksperimenterende musik.

Billetter kan erhverves her

4-6. september: Karrusel (Festival), Odense, flere steder i byen


Med urban kant og upoleret attitude sender Karrusel gæsterne rundt i en sanselig vridemaskine med alt fra rave til langbordsmiddag. Publikum kan glæde sig til navne som WhoMadeWho og Sebastian Leger.

Billetter kan erhverves her.

5. september: Kool and the Gang & Sister Sledge, Falconer Salen, København


Kool and the Gang og Sister Sledge tager dig tilbage til tiden, hvor der blev spillet funky musik, der kunne få enhver til at danse. Falconer Salen i København præsenterer altså bands, som til sammen har solgt mere end 90 millioner album, har mere end 25 top 10 r&b-hits og har et bagkatalog med 31 album, som har solgt til guld eller platin.

Billetter kan erhverves her

6. september: Tegn på Trio feat. Nick Lowe, Jesca Hoops og Broken Twin, Atlas, Aarhus


En specialsammensat musikalsk trio bestående af Diego Schissi (flygel), Gustaf Ljunggren (guitar, saxofon med mere) og David Piltch (bas) optræder i løbet af aftenen med solisterne Nick Lowe, Jesca Hoop og Broken Twin og vil forkæle publikums ører på Atlas i Aarhus.

Billetter kan erhverves her.

7. september: Søren Huss, Vor Frue Kirke, Vordingborg (se flere datoer på GAFFA Live)


Sangeren i Saybia er i øjeblikket i gang med en landsdækkende kirketurne. Med soloalbummet "Troen og ingen" fra 2010 bed Søren Huss sig fast som soloartist. Et album, der vender vrangen ud på alle følelser og igennem ord beskriver følelsen af afmagt, sorg, vrede og kærlighed. Følelser, der kommer lige fra hjertet og udspringer af tabet af Huss' kæreste – og deres datters alvorlige kvæstelser – i en trafikulykke. Kirkekoncerterne er et tilløbsstykke, og der er i skrivende stund få billetter tilbage.

Billetter kan erhverves her

10. september: Phono Festival, Odense, flere steder i byen


Phono er Odenses prisbelønnede musikfestival for international elektronisk musik. Siden 2006 har den præsenteret fremtidens musik i fortidens skramlede rammer. Her har du mulighed for at høre kunstnere som James Holden, The Field og mange flere.

Billetter kan erhverves her

10. september: Quadron, Train (spiller også Posten, Odense 12. september og Falconer Salen 13. september, find billetter på GAFFA Live)


Quadron, som selv kalder deres musik for elektronisk soul, er klar til at erobre Train og sætte gang i festen. Coco O's evne til at synge med inderlighed og nærvær skal nok gøre aftenen for de fremmødte fremragende. Det seneste album "Avalanche" indeholder storhittene "Hey Love" og "Favorite Star", som du godt kan vente bliver spillet denne aften.

Billetter kan erhverves her.

12. september: Crunchy Frog fødselsdagsfest, Pumpehuset, København


Hvad har Shiny Darkly, Junior Senior, PowerSolo, The Raveonettes, Sterling, Heavy Trash, 18th Dye, epo-555, Thee Attacks, Superheroes, The Tremolo Beer Gut, First Floor Power, The Malpractice, Kim & The Cinders, Learning from Las Vegas, Beta Satan, Lars & The Hands of Light, Naked, Düreforsög, ONBC, Wolfkin, Snake & Jet's Amazing Bullit Band, Tothe International, The Mopeds, Apparat Organ Quartet og THAU til fælles? De er alle eller har været signet på Crunchy Frog.

I september fejrer pladeselskabet 20 års jubilæum, og det fejres med manér med besøg fra flere af ovenstående bands: Beta Satan (Done Wrong) (uden Kåre Hansen på vokal, men til gengæld med Marie Højlund og Brødrene Grimm på sang), epo-555, Lars & the Hands of Light, Oliver North Boy Choir, PowerSolo, Shiny Darkly og The Tremolo Beer Gut.

Billetter kan erhverves her


12. september: Nelson Can + Lovespeed, Tapperiet, Køge (se flere turnédatoer på GAFFA Live)

De fem mænd i Lovespeed og de tre kvinder i Nelson Can drager til efteråret ud på en fællesturné, hvor de i løbet af fire uger vil ramme ti spillesteder rundt omkring i et land; Danmark. Turneen starter på Fermaten i Herning.

Billetter kan erhverves her


13. september: Blonde Redhead, Vega, København (spiller også på VoxHall 14. september)

Blonde Redheads drømmende indierock/elektropop indtager den 13. september Vega i København. Den 4AD-signede trio har netop udgivet deres niende studiealbum, "Barrágan". De afholder desuden også koncert i Voxhall den 14. september.

Billetter kan erhverves her


16. september: James Taylor, Falconer Salen, København

Den legendariske singer-songwriter James Taylor gæster Danmark i september. Den 16. september står han på scenen i Falconer Salen, og den 17. september er det Musikhuset, der står for skud. Til sidstnævnte koncert er der få billetter tilbage. Han besøgte sidst Danmark i Aarhus to år siden, hvor han fyldte Store Sal i Musikhuset med sine lettere melankolske, melodiske sange og sin varme, rolige baryton.

Billetter kan erhverves her


17. september: Lauryn Hill, Tap1, København

Sidst Lauryn Hill gæstede Danmark, var ved en stuvende udsolgt koncert i Falconer Salen i januar 2012. Nu kommer hun tilbage som Ms. Lauryn Hill og lægger op til en stor aften på Tap1, med hits som "Doo Wop (That Thing)" "Ex-Factor", og "Everything Is Everything". 

Billetter kan købes her


17. september: Angel Olsen, Vega, København

Angel Olsen spilede i marts en udsolgt koncert på Ideal Bar (Vega), der udløste seks stjerner i Jyllands-Posten. Nu vender den amerikanske singer-songwriter tilbage til København for at spille sin anden koncert i Danmark.

Billetter kan erhverves her


17. september: Broken Twin, Dexter, Odense (turnéstart – se flere datoer på GAFFA Live)

Den unge Majke Voss Romme har for alvor fået luft under vingerne. Ikke mindst har hun fået roser fra det store udland, hvor The Guardian for eksempel har skrevet "alt, hvad den 25-årige rører ved forvandles til majestætisk bedrøvelige højder." I april udgav hun sit debutalbum, "May", og nu tager hun på Danmarksturné.

Billetter kan erhverves her


18. september: Cold Specks, Vega, København

Hun boede indtil for nylig i London, men kommer fra den lille flække Etobicoke i Ontario, Canada (hun er nu vendt tilbage til Canada), og så har Al Spx, der går under scenenavnet Cold Specks, tidligere beskrevet sin musik som doom soul. Cold Specks' dystre tekst- og melodiunivers, hendes unikke blanding af southern soul, en art Tom Waits/Jeff Buckley-inspireret blues, gospel spirituals og indiefolk vil formodentlig indsuge det fremmødte publikum i Vega denne aften.

Billetter kan erhverves her 


19. september: Goat, Vega, København

De maskerede stamme-psychrock-mystikere i svenske Goat tager til efteråret på deres første europæiske turné nogensinde. Koncerten i Store Vega den 19. september er en unik mulighed for at opleve et af Nordens mest overraskende, overvældende og farverige bands på dansk jord.

Billetter kan erhverves her.


19. september: Oppenheimer, Radar, Aarhus

Oppenheimer er den mest originale og relevante endagsfestival i Aarhus for usignede upcoming bands. Oppenheimer har siden 2000 været med til at sætte dagsordenen for ny dansk musik. Bands som Duné, The Blue Van, Fallulah og Ginger Ninja er blandt de kunstnere, som har nydt godt af den eksponering og bevågenhed, som en optråden på Oppenheimer giver. Er du interesseret i at se nye talenter, er Oppenheimer stedet, du skal besøge. Billetter kan erhverves til den nette sum af 30 kroner i døren og kun i døren.

21. september: Kort til Cohen, Amager Bio, København


Canadiske Leonard Cohen blev født i 1934 og runder dermed et skarpt hjørne den 21. september, hvor ikonet fylder 80 år. Cohen har en været en yderst flittig gæst i Danmark de seneste år, hvor han med sine maratonkoncerter har henrevet både publikum og anmeldere i stor stil. Amager Bio lægger scene til en hyldestkoncert til Leonard Cohen på fødselsdagen. Manden bag koncerten, som har titlen "Kort til Cohen", er Anders Dohn, der har arbejdet med fødselarens sange i ti år og stod bag de fleste danske gendigtninger på hyldestalbummet "På Danske Læber" fra 2004 med blandt andre Steffen Brandt, Swan Lee og Nikolaj Nørlund. 

Koncertholdet denne aften består af trommeslager Chano Olskær, bassisten Jens Holgersen og tangentspiller Christian Søgård. Anders Dohn spiller guitar og synger, og med sig har han Channe Nussbaum. Orkesteret går under navnet "Gæsterne" og er opkaldt efter en af den canadiske mesters sange, "The Guests".

Billetter kan erhverves her


23. september: Gavin DeGraw, Posten, Odense (spiller også Vega 24. september og Train 26. september, begge koncerter er dog udsolgt)

Sidste gang, Gavin DeGraw besøgte Danmark i marts, gav han en udsolgt koncert i Store Vega, som Gaffa anmeldte til fem stjerner. Hvis man ikke var en af de heldige, der var til koncerten, har man igen chancen for at opleve den amerikanske singer-songwriter, når han vender tilbage til Danmark med hele tre koncerter. Ud over Posten besøger han Vega den 24.september og Train den 26 september. Begge disse koncerter er dog udsolgt.

Billetter kan erhverves her


25. september: Dirty Loops, Vega, København (spiller også på Fermaten i Herning 26. september)

På grund af stor interesse er koncerten flyttet til Store Vega. Billetter købt til Lille Vega er selvfølgelig stadig gældende. Dirty Loops blev dannet i 2009 og er en vaskeægte svensk power-trio, der vrider popmusik på en måde, ingen andre har gjort før, med lineuppen sang/keyboard, bas og trommer.

Billetter kan erhverves her


27. september: Lady Gaga, Boxen, Herning (billedet)

Den karismatiske popprinsesse Lady Gaga kræver ingen yderligere introduktion, men det er helt sikkert, at hun vil skabe en fest og et yderst spektakulært show i Boxen.

Billetter kan erhverves her.


27. september: MC's Fight Night-finale, Koncerthuset, København

Danmarks mest hurtige, kække, flabede, rimende og ordspyttende rapper skal findes, og battlen går ned i DR Koncerthuset. Her kan du opleve verbale tæsk på højeste niveau.

Billetter kan erhverves her.


27. september: Elvis Costello, Værket, Randers (pt. få billetter)

Det musikalske multigenretalent har været i gang i mere end tre årtier og har som få mestret at arbejde inden for et utroligt stort genrespænd. Lige siden Elvis Costello begyndte sin karriere sidst i 70'erne har han taget alt, hvad han kunne bruge inden for snart sagt alle genrer: rock, pop, jazz, easy listening, klassisk, country, reggae, punk og senest i 2013 hip-hop.
 Nu indtager han Værket i Randers med en solokoncert.

Billetter kan erhverves her.


29. september: Azealia Banks, Tivolis Koncertsal, København

Rapperen Azealia Banks blev skudt afsted med raketfart, da debutsinglen "212" featuring Lazy Jay gik i luften i december 2011 og efterfølgende kørte på repeat på dansegulve over hele verden. Kort efter blev den fulgt op af ep'en "1991", opkaldt efter Banks' fødeår, hvor Azealia Banks rapper som en beskidt maskinpistol hen over electro-beats og 90'er-dance. Den ordspyttende rapper giver Tivoli en musikalsk rutsjebanetur mandag aften den 29. september.

Billetter kan erhverves her.


Udsolgte koncerter:

September byder også på en række koncerter, hvortil der allerede er udsolgt, og man må derfor tage alternative metoder i brug for at skaffe sig billet. De mest spændende af disse koncerter er som følger:

 


6. september: Suspekt, releasekoncert, Musikteatret Albertslund

12. september: Pharrell, Forum

20. september: Spids Nøgenhat, Den Grå Hal


ANNONCE