Nyhed

Her er Pete Dohertys 10 største skandaler

I morgen indtager The Libertines Vega, og i den forbindelse har vi set nærmere på 10 af forsangerens mest kontroversielle øjeblikke

Det britiske punkrockband The Libertines, bestående af Pete Doherty, Carl Barât, John Hassel og Gary Powell, er genopstået fra de døde. På trods af det noget turbulente forhold mellem de to tidligere værelseskammerater, Pete Doherty og Carl Barát, har The Libertines igen fundet melodien.

Forholdet mellem Pete Doherty og Carl Barat har været anspændt, siden Barât i 2004 opløste bandet grundet Dohertys livsstil. En livvstil, der ifølge Barát, har inkluderet heftigt stofmisbrug og medfølgende utilregnelighed. Rockbandet med det excentriske makkerpar i spidsen er for nylig blevet gendannet og gav i starten af juli en meget rost genforeningskoncert i Londons legendariske Hyde Park. Koncerten måtte i denne forbindelse stoppes flere gange, da publikum i gensynets glæde ville tættere på bandet end tilladt.

På trods af fortidens skærmydsler tager det prisvindende band nu på den første turné i 10 år. Bandet har ved samme lejlighed annonceret, at de i løbet af 2015 udgiver et spritnyt album. Store Vega får æren af at præsentere The Libertines i morgen den 23. september og kan samtidig bryste sig af at være det eneste sted i Skandinavien, der får det verdenskendte band på besøg i denne omgang. Koncerten har længe været udsolgt.

I forbindelse med morgendagens koncert har vi set nærmere på ti af Pete Dohertys allerstørste skandaler:

1. I 2003 brød Doherty ind i Carl Barâts hjem, mens The Libertines var på turné uden Doherty. Under indbruddet stjal han en guitar og en bærbar computer. Han blev idømt to måneders fængsel for indbruddet hos sin tidligere bandkammerat.

2. Den 2. februar 2005 blev Doherty arresteret efter et skænderi med filmmageren Max Carlish. Max Carlish var i færd med at lave en "rockumentary", hvor han solgte billeder af en heroinrygende Doherty til sladderpressen for at generere omtale. Doherty skulle efter sigende have røvet og afpresset filmmageren i arrigskab, men Doherty blev ikke dømt for forseelserne på grund af manglende beviser.

3. I 2006 gav Pete Doherty sine første danske koncert med bandet Babyshambles – dannet efter opløsningen af The Libertines i 2004. Det skete på Train i Aarhus, men ikke uden visse problemer. Koncerten blev to en halv time forsinket, fordi Doherty var blevet væk i Heathrow-lufthavnen i London. I stedet hyrede bandet et privatfly, til flere penge, end de fik udbetalt for koncerten, og da de nåede frem, gik de direkte på scenen uden tid til at lave lydprøve. Resultatet lød derefter, selvom gruppen dog fik mere styr på udtrykket under koncerten. Læs GAFFAs anmeldelse her. Et planlagt dj-sæt med Doherty i København i august samme år blev aflyst, men det skyldtes dog, at Doherty blev forsinket i Heathrow grundet myndighedernes frygt for et terrorangreb (uden relation til Doherty). Endnu en planlagt koncert i november 2006 på Train blev også først udskudt, fordi Doherty havde mistet sit pas, siden helt aflyst, fordi han skulle på afvænning.

4. I 2007 offentliggjorde flere medier et billede, hvor Doherty forsøger at tvinge sin kat til at inhalere røgen fra en crackpibe.

5. Den 8. april 2008, blev Doherty idømt 14 ugers fængsel for at misligholde en prøveløsladelse. Den 18. april blev Doherty forflyttet til et privatområde i Wormwood Scrubs-fængslet, efter fængselsbetjentene havde fået nys om, at andre indsatte havde planlagt at angribe ham. Han beskrev fængselslivet som "a lot of gangsters and Radio 4."

6. I juni 2009 blev Doherty arresteret i Clouchester og blev sigtet for livsfarlig kørsel, under påvirkning af alkohol og i besiddelse af heroin. Han blev dog løsladt efter at have betalt en kaution på 50.000 dollars. I retten blev han idømt en bøde på 2000 dollars og fik frataget sit kørekort i 18 måneder. En forholdsvis mild straf taget i betragtning af, at Doherty var blevet sigtet for lignende forseelser 21 gange tidligere.    

7. Da Doherty var i retten den 21. december 2009 for ovenstående forseelse tabte sangeren heroin ud af sin jakkelomme. Han blev arresteret i retslokalet for denne uheldige forseelse og fik en bøde på 750 dollars og skulle desuden betale 85 dollars i retsomkostninger.

8. Den 18. oktober 2010 skulle Doherty i retten efter beskyldninger om besiddelse af kokain. I marts 2011 erklærede han sig skyldig i besiddelse af kokain og skulle betale kaution indtil domsafsigelsen den 20. maj. Den 20. maj blev Doherty idømt seks måneders fængsel for besiddelse af kokain.

9. Pete Dohertys far har udtalt, at han ikke vil have kontakt med sin søn, før han er stoffri. Det er dog tilsyneladende ikke noget, der ændrer på Dohertys livsstil.

10. Doherty synes at være blevet en anelse mere ligevægtig i de senere år, men han kan endnu. I hvert fald blev koncerten med Babyshambles på Vanguard Festival i København i august i år aflyst, fordi Doherty igen havde misset sit fly. En koncert i Amager Bio i 2012 blev også aflyst, angivet fordi Doherty atter havde mistet sit pas. Vi krydser fingre for, at han når frem til Vega i morgen.

Se musikvideoen til The Libertines' store 2004-hit, "Can't Stand Me Now":

 

 

  

 

  

ANNONCE