Nyhed

Jay-Z fjerner album fra Spotify

Rapperen har fjernet sit debutalbum fra Tidal-konkurrenten Spotify – dog kun i USA og Canada

Jay-Z har fjernet sit debutalbum, "Reasonable Doubt", fra Spotify – dog kun i USA og Canada og ikke i Europa. Der er endnu ikke kommet en officiel forklaring fra enten Spotify eller rapperen selv, men albummet er nu fuldt tilgængelig på Tidal, som Jay-Z er medejer af.

Rapperen har ellers udtalt, at Tidal ikke er en direkte konkurrent til Spotify, men at han igennem streamingtjenesten ønsker at forme fremtidens musik:

"Vi kunne ikke lide, hvilken retning musikken tog, og vi tænkte, at vi måske kunne gøre noget ved det, og hvis vi i det mindste fik vækket folk og forsøgte at forbedre det gratis versus det betalte system og promoverede fair handel, ville det være en stor gevinst for os", fortæller han til Billboard.

Det var Project Panther Bidco, der har Jay-Z som medejer, der købte norske Aspiro for over 478 millioner kroner tidligere i år. Med købet fik han rettighederne til streamingtjenesterne WiMP og Tidal, der begge har over en halv million betalte brugere.    

For en uge siden afholdt Jay-Z og en række andre store musikere en lanceringsfest for streamingtjenesten i New York, der giver sine brugere adgang til en masse eksklusivt materiale, blandt andet White Stripe's første tv-optræden nogensinde og "Electroma", Daft Punks dokumentar fra 2006.

Et Tidal abonnement kan anskaffes for 99 kroner om måneden, men ønsker man at streame musik i "lossless" kvalitet, hvor lyden ikke er komprimeret, så må man hoste op med 199 kroner om måneden.

ANNONCE