Vi har talt med Katinka og de to andre glade sejrherrer Klub 27 og Nick Sway
De tre vindere af talentkonkurrencen KarriereKanonen blev i dag offentliggjort på Smukfest, som sammen med DR P3 og P6 Beat og Bandakademiet er arrangøren af konkurrencen. En konkurrence, hvor vinderne får koncertjobs på Smukfest næste år, spilletid på P3 og P6 Beat og et, med arrangørernes ord, skræddersyet karriereudviklingsforløb. Repræsentanter for arrangørerne har også udgjort dommerkomitéen, hvor mere end 1000 deltagere var barberet ned til otte finalister.
Vinderne er Nick Sway, Klub 27 og Katinka, og GAFFA har fået en snak med dem alle.
Nick Sway: Tosproget sangskriver med internationale ambitioner
Nick Sway er en 18-årig sanger og sangskriver fra Vejle.
Først to klichéfyldte sportsspørgsmål: Hvordan føles det at vinde, og havde du regnet med det?
– Jeg er helt oppe at køre, jeg er overstadig. Nej, jeg havde ikke regnet med noget, men jeg har dog arbejdet hårdt de sidste tre måneder med mit band. Jeg optrådte solo og akustisk på Spot Festival i maj, og det er først bagefter, jeg har fået et band.
Hvordan vil du beskrive din egen musik?
– Det er singer-songwriter og rock inspireret af britiske navne som Arctic Monkeys og Jake Bugg. Det var det, jeg lyttede til, da jeg begyndte at lytte til musik, måske fordi jeg har boet i Birmingham i England, fra jeg var seks år og syv år frem. Det var på grund af min fars arbejde, både at jeg flyttede derover, og at vi flyttede hjem igen. Det er også derfor, jeg synger på engelsk, og jeg har stadig nogle gange problemer med danske ord. Da jeg kom hjem, fandt jeg ud af, at jeg ikke engang kunne tælle til 100 på dansk. Det er også derfor, jeg droppede at gå i gymnasiet, så nu vil jeg satse fuldt ud på musikken, som jeg har spillet, siden jeg kom tilbage til Danmark for fem år siden. Til gengæld er det så en fordel, at jeg er så god til engelsk, og jeg vil meget gerne til udlandet med min musik.
Hvad vil du bruge sejren til?
– Det hele er meget nyt, men vi skal have øvet en masse, skrevet nogle sange og spillet nogle koncerter. Nu skal vi først spille på Uhørt Festival i København her i weekenden. Og så gælder det bare om at bevæge sig fremad.
The Minds of 99, der vandt i 2013, åbnede Orange Scene på Roskilde Festival her to år efter. Er det også en ambition for dig?
– Ja, det kunne da være fedt, i hvert fald at spille på Roskilde.
Klub 27: Ønsker udødelighed
Klub 27 er en duo alias Christian Guldborg Skotte (producer/guitar) og Haruna James Wasajja (tekst, vokal) Live er de udvidet med Daniel Brandt (bas), Niclas Danielsen (guitar) og Simon Rossen (trommer). Vi har talt med sanger og tekstforfatter Haruna James Wasajja.
Først to klichéfyldte sportsspørgsmål: Hvordan føles det at vinde, og havde I regnet med det?
– Jeg er helt ekstatisk. Vi har været meget ambivalente her op til afgørelsen; den ene dag har vi syntes, at det var det værste lort, vi lavede, den næste dag mente vi, at selvfølgelig ville vi vinde.
Hvordan vil du beskrive jeres egen musik?
– Det er flabet rock and roll, lige ud ad landevejen. Måske med lidt garage og punk inde over.
Hvorfor kalder I jer Klub 27?
– Vi er inspireret af mange af musikkens store ikoner, der er døde som 27-årige, ikke mindst dem fra 60'erne som Jimi Hendrix og Jim Morrison, men også Amy Winehouse. De døde unge, men er samtidig udødelige, og det vil vi også være, i hvert fald langtidsholdbare. Vi er dog begge to over 27 år, så vi kan ikke selv nå at blive medlem af den klub.
Hvad vil I bruge sejren til?
– Vi skal have skrevet og indspillet nogle flere sange, for indtil nu har vi kun indspillet ét nummer. Som vi i øvrigt snart udgiver på single.
The Minds of 99, der vandt i 2013, åbnede Orange Scene på Roskilde Festival her to år efter. Er det også en ambition for jer?
– Ja, det kunne da være fedt, i hvert fald bare at spille på Roskilde på et eller andet tidspunkt. Og på længere sigt kunne det da være skønt, hvis vi kunne leve af musikken.
Katinka: Teksterne er vigtige
Katinka er en 24-årig sangerinde og sangskriver fra Christianshavn, med efternavnet Bjerregaard.
Først to klichéfyldte sportsspørgsmål: Hvordan føles det at vinde, og havde du regnet med det?
– Det føles så vildt. Som sex og stoffer og alkohol på én gang. Og nej, jeg regnede ikke med noget, men jeg var ved at gå helt kold, fordi jeg var den sidste vinder, der blev offentliggjort. Til sidst kunne jeg næsten ikke holde ventetiden ud længre.
Hvordan vil du beskrive din egen musik?
– Det er pop med kant. Teksterne er meget gennemarbejdede, de er ikke skrevet på en mobiltelefon, det er mere digte sat i musik. Katinka er et soloprojekt, og det er mig, der skriver teksterne og melodierne, men guitaristen Simon Ask hjælper mig med musikken. Han sætter orden på mit kaos.
Hvem er dine inspirationskilder?
– Det er blandt andet digtere som Frank Jæger, Michael Strunge og Morten Nielsen, og tekstorienterede sangskrivere som C.V. Jørgensen, Anne Linnet og Skousen & Ingemann. Jeg kan godt lide enkelheden i deres tekster. Tre ord kan være nok til at sige en masse.
Hvorfor bruger du kun dit fornavn?
– Der er jo ikke så mange, der hedder Katinka, og jeg synes, det er et flot navn, hvis man ellers godt må kunne lide sit fornavn, så det var oplagt.
Hvad vil du bruge sejren til?
– Vi skal have spillet en masse koncerter, og så har vi allerede indspillet et album, som vi skal have udgivet, når det passer ind.
Hør musik med de tre vindere her: