Nyhed

Lyt: 11 essentielle sange i august

Månedens varmeste numre, du bare SKAL høre

Vi er i fuld gang med en ny måned, og derfor har vi valgt 11 nye, stærke sange, som du endelig ikke må gå glip af i august måned. Lyt til dem her og på en playliste på Spotify eller WiMP nedenfor:

Keith Richards – Trouble

23 år er der gået, siden rockmusikkens ultimative skikkelse, Keith Richards, sidst var aktuel med et soloalbum. Det sættes der endelig en stopper for til september, når Jack Sparrows far udsender Crosseyed Heart. Det er i øvrigt 14 år siden, at Rolling Stones-kollegaen Mick Jagger var ude med et soloalbum, som Keith i øvrigt sammenlignede med en hundelort. Anmelderbolden er nu på Jaggers halvdel…

Childrenn – Handcuffed


Handcuffed er de tungtrockende første toner fra det helt nye band Childrenn, bestående af erfarne herrer som Manoj Ramdas fra blandt andet The Good The Bad, Psyched Up Janis-bassist Jakob Jørgensen, Mechanical Birds-frontmand Jakob Brixen, Powersolo-trommeslager Rune Nugge Kristensen samt Anders Grøn fra Spids Nøgenhat. Det snarlige debutalbum fra Childrenn er mixet af Sunn o)))- og Earth-produceren Randall Dunn. 

The Libertines – Gunga Din


11 år efter deres selvbetitlede andet album er de musikalske strids- og blodbrødre Pete Doherty og Carl Barât tilbage i front for The Libertines. Resultatet er det i Thailand indspillede album Anthems For Doomed Youth, hvor singlen Gunga Din, inspireret af et Rudyard Kipling-digt, stammer fra.

Emma Acs – Magnetic Field


Til efteråret er den danske sangerinde Emma Acs endelig klar med albumopfølgeren til den anmelderroste debut Champagne fra 2011. Skal man dømme ud fra førstesinglen Magnetic Field, så er det en på samme tid storladen og florlet omgang drømmepop i vente.

Eagles Of Death Metal – Complexity


Vennerne Jesse Hughes og Josh Homme udsender senere på året deres fjerde album under navnet Eagles Of Death Metal. Albummet Zipper Down byder efter alt at dømme igen på uforfalsket garage-boogie, såsom førstesinglen Complexity, og den rødhårede duo har såmænd også fremelsket en coverversion af Duran Durans Save A Prayer.

The Minds Of 99 - Stjerner På Himlen


Det fremadstormende danske band The Minds Of 99, der åbnede årets Roskilde Festival, og sidste år delte scene med selveste Lars H.U.G., har ikke i sinde at hvile på laurbærrene, for året efter det formfuldendte debutalbum er gruppen allerede på trapperne med opfølgeren. Førstesinglen er Stjerner På Himlen, der viser det sultne band fra deres bedste side. (Udkommer 14. august)


John Grant - Disappointing

Amerikanske John Grants karriere begyndt for alvor at blomstre, da han trådte ud af bandet The Czars og viede tiden til soliststatus. Til efteråret er den skamroste sanger klar med albummet Grey Tickles, Black Pressure, der blandt andet byder på gæstevokal fra Tracey Thorn fra Everything But The Girl på førstesinglen Disappointing. (Udkommer snart)

Maximum Balloon – Let It Grow (feat. Karen O og Tunde Adebimpe)


Når Dave Sitek ikke arbejder som producer for navne som Oh Land og Beady Eye eller styrer guitaren i TV On The Radio, så laver han musik under navnet Maximum Balloon. Det er dog fem år siden, han debuterede under det navn med et album, der blandt andet bød på gæstevokal fra David Byrne og Little Dragon. Nu er der så igen kommet luft i ballonen på den nye single Let It Grow med Karen O og Tunde Adebimpe.

Wilco - Random Name Generator


Den 17. juli kom tilbuddet om gratis download af Wilcos nye album ud af det blå. Chicagogruppens niende studiealbum Star Wars blev nemlig leveret som en kærkommen sommeferiegave. Albummet fra Jeff Tweedy, Nels Cline og resten af Wilco må betegnes som gruppens mindst polerede plade i årevis, hvilket blandt andet har givet plads til så fræsende en sag som Random Name Generator.

Beach House – Sparks


Drømmepopduoen Beach House bestående af Victoria Legrand og Alex Scally udsender 28. august deres femte album og besøger Vega den 13. november. Førstesinglen fra albummet Depression Cherry er Sparks, der er indhyllet i syngende shoegazer-guitarer.

INXS – Need You Tonight (Mashti & Jean von Baden edit)


Den danske dj-duo Mashti & Jean von Baden har haft INXS 1987-hit Need You Tonight fra albummet Kick under kærlig behandling og fremtryllet et nyt edit, der passer perfekt til en doven dag i solen. Ud over at lave deres egen musik har Mashti & Jean von Baden tidligere remixet så forskellige navne som D-A-D og When Saints Go Machine.

ANNONCE