Nyhed

Se, hvorfor Skrillex, Diplo og Justin Bieber slog pjalterne sammen

De tre hovedpersoner fortæller, hvordan Where Are Ü Now blev til

Som musiklyttere får vi næsten aldrig at vide, hvordan en sang eller et mix bliver til. I et interview med Skrillex, Diplo og Justin Bieber i New York Times bliver der nu ændret på det. De tre mænd tager os bag kulissen og fortæller hvordan storhittet "Where Are Ü Now" kom til at se dagens lys.

For at gøre en lang historie kort om, hvorfor det lige blev den trio: Skrillex og Diplo mødte Biebers manager til en fest tilbage i efteråret 2014. De to dj's ledte efter vokaler til deres Jack Ü-projekt og tænkte, at den unge sanger kunne være en idé, da ingen ville forudse det samarbejde. Bieber havde forinden, sammen med sin sangskriver Poo Bear, skrevet sangen "Where Are You Now" og lagt klaver under. Manageren var i besiddelse af denne sang, og Diplo og Skrillex fik den tilsendt.

De arbejdede med den i fire måneder, hvorefter Bieber fik lov at høre nummeret, da det var færdigt. Men hvordan kunne de to dj's lave et helt nummer ud fra en vokal og klaverspil? Jo, deres elektroniske kunnen bliver et rent kunstværk i dette nummer.


Skrillex er en de bedste tromme-mixere og kan med stort set ingen lyd få et groove sat i gang. Diplo er en mand, der kan sine effekter og syntheziers. Han loopede og manipulerede det udleverede klaverstykke, så det fik mere fylde. Han fik også sangerens stemme til at lyde delvis syntetisk, hvilket gør nummeret knap så ung-Bieber-poppet og mere 21-årig-Bieber-elektronisk.

Som Diplo fortæller: "Alle kan kopiere en synth, men hvis du manipulerer med en vokal, så er det virkelig originalt."

I nummeret er der også en lysklingende melodi, der hurtigt kan forveksles med et fløjtelignende instrument. Men det er rent faktisk Biebers vokal, der er blevet manipuleret med.


"Trommerne" i sangen er computerskabt ligesom resten af musikken og effekterne, altså bortset fra Justin Biebers vokal og klaverspil.

Interviewet er lavet som en video, hvor der er lavet grafiske effekter over de enkelte dele i nummeret.

Se videoen herunder:


ANNONCE