Nyhed

Skal musikvideoer have aldersbegrænsning?

I England byder man velkommen til ordning om aldersgrænse

På billedet ovenfor ses et screenshot fra Miley Cyrus' video "Tongue Tied"

Et succesfuldt pilotprojekt er nu overstået i England, og de tre major labels Sony Music, Universal Music og Warner Music vil fortsætte med at sende musikvideoer til afgørelse om aldersbegrænsning.

I starten af 2014 annoncerede BBFC (The British Board of Film Classification), at de ville lave et pilotprojekt med aldersbegrænsning på musikvideoer. Projektet er nu overstået og vellykket, og derfor vil de nævnte pladeselskaber fortsætte ordningen i yderligere seks måneder.


Staten begrunder ordningen med "beskyttelse af børnene fra at se upassende videoer på internettet". Ordningen går ud på, at videoer med aldersbegrænsningen på 18 år ikke vil automatisk dukke op i browseren.

Vevo, online-tjenesten som administrerer musikvideoer og større annonceringer via YouTube, støtter denne ordning og siger om den til NME: "På Vevo støtter vi kunstnere og deres kreativitet, men,vi forstår også vigtigheden og værdien i aldersbegrænsningen, som hjælper forældre og musikfans med at informere om deres tendenser, og det giver også dem muligheden for at tilpasse det indhold, de gerne vil se." 

132 videoer er indtil videre sendt til BBFC, hvor kun én fik aldersbegrænsningen over 18 år, nemlig Dizzee Rascals "Couple Of Stacks". Af de resterende 131 har 56 fået over 12 år, 53 har fået begrænsningen 15 år og de sidste 22 må vi gå ud fra ikke fik nogen aldersbegrænsning.


I Danmark er der endnu ingen aldersbegrænsning på musikvideoer.

Se Dizzee Rascals "Couple Of Stacks" her og bedøm selv:


ANNONCE