Nyhed

Frost Festival er klar med de første navne – og ny location

Blandt andre Choir of Young Believers giver koncert i en ikonisk bygning

Frost Festival er klar med de første navne til festivalen, der finder sted i alternative omgivelser i København til februar. Det drejer sig om Kentaur og Choir of Young Believers, der spiller i Planetariet på Gl. Kongevej 10 henholdsvis fredag den 5. februar og lørdag den 6. februar.

Frost Festival bliver afholdt for sjette gang og har fokus på mødet mellem musik, arkitektur og lyskunst. Lyskunstnere vil derfor iscenesætte Planeteriet ved Sankt Jørgens Sø som en, med arrangørernes ord "vibrerende lysinstallation".

Festivalen glæder sig desuden over, at den har modtaget et treårigt tilskud fra Nordea-fonden på i alt 3,95 millioner kroner.


Om de to bands udtaler festivaldirektør Mikael Pass: "På Frost har vi altid gjort en dyd ud af at præsentere de mest interessante danske artister i markante rammer, der udvider oplevelsen af deres kunstneriske universer. Med støtten fra Nordea-fonden kan vi de kommende år udfolde publikumsoplevelsen og arrangementernes iscenesættelse markant. Det er årets åbningsweekend med Kentaur og Choir Of Young Believers i Planetariet et eksempel på. Deres musik svæver ud af mælkevejen og sigter på hver deres måde både efter universets smukke stjernetåger og sorte huller. Vi glæder os derfor helt vildt til at præsentere dem under Planetariets store, lyssatte hvælving til februar."

Kentaur debuterede i sommer med ep'en "Vertebra by Vertebra", der bød på kreativ neosoul og senest har gjort sig bemærket med to udsolgte koncerter i Jazzhouse i oktober.

Se Kentaur fremføre "Order of the Wild":

Choir of Young Believers debuterede i 2007 med ep'en "Burn the Flag" og har siden udgivet to meget roste album med himmelstræbende indiepop under ledelse af sanger, sangskriver og guitarist Jannis Makrigiannis. 19. februar udkommer gruppens tredje album "Grasque", som bliver mere elektronisk orienteret og byder på tekster på både engelsk, dansk og græsk, idet Makrigiannis har græske rødder. Singleforløberen "Jeg Ser Dig" er allerede blevet et solidt hit på P6 Beat.


Har du set DR1's tv-serie "Broen", kender du også nummeret "Hollow Talk", som seriens skabere har brugt som kendingsmelodi. Nummeret udkom dog allerede tre år, før serien havde premiere, idet det er åbningsnummer på Choir of Young Believers' debutalbum, "This is for the White in Your Eyes" fra 2008. 


Se musikvideoen til "Jeg Ser Dig":

Billetsalget til begge koncerter er netop begyndt på Billetnet.


ANNONCE