Nyhed

Guide: Julens 11 essentielle koncerter

Julen står for døren – med masser af spændende musikalske oplevelser

Julen nærmer sig med hastige skridt, og der er masser af julearrangementer, men lidt færre koncerter end under livemusikkens højsæson i oktober og november. Derfor har vi udvidet vores guide "Weekendens 11 essentielle koncerter" til en særlig juleudgave, hvor vi anbefaler 11 essentielle koncerter fra nu af og hele julen igennem. Klik på kunstnernavn for link til mere info og billetsalg. Rigtig glædelig koncertjul!

TORSDAG DEN 17. DECEMBER

København:


Marie Carmen Koppel, Christian Kirke, klokken 17 og 20 (spiller også på Realen på Fanø 18. december og Hørsholm Kirke 20. december)

Danmarks største soul- og gospeldiva, Marie Carmen Koppel, synger julen ind i Christians Kirke i København. Her vil Koppel fortolke kendte juleklassikere i selskab med et af landets bedste gospelkor, True Gospel Singers. Derudover har Marie Carmen Koppel en stjernetrio bestående af Steen Rasmussen på klaver, Anders Koppel på orgel og Benjamin Koppel på saxofon med sig som akkompagnement, så mon ikke denne sammensætning kan formå at fylde Christians Kirke til bristepunktet med varm julestemning? 


Shura, Ideal Bar:

Den unge popsangerinde Shura gæster torsdag aften Ideal Bar, hvilket bliver hendes anden koncert i Danmark. Shura, der har både engelske og russiske rødder, udgav sidste år sin første single ''Touch'', der siden har haft over 24 millioner afspilninger på YouTube, og herfra har den unge sangerinde, sangskriver og producer taget fart. Ved hendes første og hidtil eneste koncert i Danmark, på Trailerpark Festival, havde GAFFAs anmelder følgende at sige om oplevelsen: Men at Shura gav smæk for skillingen, er ikke til at diskutere. Hun havde pondus og både evne og vilje til at give publikum nogle rå udgaver af sine sange…" Læs resten af anmeldelsen her


FREDAG DEN 18. DECEMBER:

København:

Annisette Trio, Christians Kirke


Den legendariske Savage Rose-sangerinde, Annisette Koppel, vil være at opleve med sin trio Homeless Love i intime rammer, når hun besøger Christians Kirke. "Jeg elsker det enkle udtryk, hvor musikkens sjæl bliver tydelig. Hver en tone kan udfoldes og røre og åbne noget, der ligger gemt dybt i os alle, hvor livskraft får en klar betydning. Jeg tror det er nødvendigt, at vi i en barbarisk og krigerisk tid som den vi oplever lige nu, kan formidle den manglende omsorg og kærlighed til livet og være med til at åbne for den styrke, der skal til at skabe en forandring", fortæller Annisette.

Aarhus:


Lord Siva + Danni Toma, Atlas (spiller også Posten, Odense 19. december)

De eftertænksomme og anmelderroste rappere er på turné sammen. Danni Toma er aktuel med sit andet album "Grå", som fik hele fem stjerner af GAFFA, mens Lord Siva, der veksler mellem rap og sang, i år har storhittet med "Drømme" fra sidste års ep "180" og har turneret flittigt.

 


LØRDAG DEN 19. DECEMBER:

København:

DR's store juleshow, DR Koncerthuset, klokken 16 og 20 (få billetter)


Traditionen tro ønsker DR danskerne en rigtig god jul med nogle af de artister, der har været fremtrædende på musikscenen det forgangne år. Showet præsenteres af Lise Rønne og Jacob Riising, og på scenen opføres et potpourri af julens klassikere af en række af årets store kunstnere. Hør blandt andre Rasmus Seebach, Nabiha, Coco O., The White Album, Black Dylan (alias Wafande og producer Noodle) og svenske Seinabo Sey.

Man kan også opleve DR Juniorkoret, Herrens Kor og Copenhagen Drummers på scenen i Koncertsalen – alt sammen akkompagneret af musikere fra DRs orkestre.

Mellemblond, Huset-KBH


Mellemblond laver poetisk dansk indierock og deler musikalsk landskab med kunstnere som Ulige Numre, Folkeklubben og Nikolaj Nørlund. Efterårets turné har fokus på deres fjerde album, "Fra Et Sted", der udkom i april i år. GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez tog godt imod ''Fra Et Sted'' og kvitterede med fem stjerner og følgende ord: Det er moden, tidløs og seriøs rock, vi har med at gøre på "Fra Et Sted", hvor dystre understrømme og splintrende guitarsoli snor sig ubesværet gennem samme sang, mens klaver og blæsere også finder vej i de stemningsmættede, selvorkestrerede lyduniverser, sangene byder på. Årets danske album… Læs hele anmeldelsen her

Aarhus:


Xmas Reggae Splash, Ny V58

I lighed med sidste år er der stablet en julearrangement af den dubbede natur på benene, som denne gang foregår på Ny V58 i hjertet af Aarhus. Arrangementet Xmas Reggae Splash har i denne anledning sammensat et imponerende program, blandt andre bestående af Omar Perry, søn af reggae-legende Lee Scratch Perry. Omar Perry får følgeskab af den kvindelige sanger Karamanti og den herboende populære sanger fra Zimbabwe, Pops Jabu. Der vil derfor være alle mulige grunde til at tage i Ny V58, når den brændende bas rusker gang i danegulvet. Læs mere om arrangementet her


TIRSDAG DEN 22. NOVEMBER:

København:

Lust for Youth + Helm + Yen Towers, Jazzhouse


Koncerten på Jazzhouse bliver trioens eneste klubshow i 2015 på dansk grund. Lust for Youth, som består af svenske Hannes Norrvide, Loke Rahbek og Malthe Fischer (tidligere medlem af Oh No Ono), startede ud som et lo-fi soveværelses-synth projekt, men har nu udviklet sig til et hårdtslående alternativt synth-pop angreb, der leder tankerne tilbage på New Order, Chromatics og LCD Sound System. 

Aarhus:


Glögglich med Karl William (billedet), Emil Stabil, Soleima, M.I.L.K., Borneland, Train

Arrangørerne er glade for at kunne byde velkommen til den 15. udgave af Glögglich, der den 22. december hvert år samler arhusianere og eksil-aarhusianere til et glædeligt gensyn, ledsaget af gedigen klubmusik. Årets lineup er noget af et stjernehold med blandt andre GAFFA-Pris og P3-Pris-vindende Karl William.


MANDAG DEN 28. DECEMBER: 

København:

Ulige Numre, Vega


Ulige Numre udgav i april i år albummet "Grand Prix", som GAFFA gav fire stjerner. Ekstrakoncerten er den sidste på gruppens efterårs- og vinterturné. Gruppen, der står bag ''København'', må siges at have haft et godt år med nomineringer ved blandt andet GAFFA Prisen og nu hele seks ved dette års Steppeulv-priser, der uddeles til januar.

 

TIRSDAG DEN 29. DECEMBER:


København:

Magtens Korridorer, Vega (spiller også på Posten i Odense 30. december) 

Dette efterår var det 10 år siden, Magtens Korridorers andet album, gennembruddet "Friværdi" udkom. Det er blevet markeret med en genudgivelse af albummet på vinyl i begrænset oplag på 180 grams vinyl i gatefold-cover samt en Danmarksturné, hvor gruppen har spillet hele "Friværdi"-albummet og andre højdepunkter. Turnéen slutter nu, og at dømme efter GAFFAs anmelder er bandet i topform. Vi uddelte fem stjerner til koncerten på Posten under overskriften "Selv Anne-Grethe må efterhånden være kæmpefan af Magtens Korridorer". Læs hele anmeldelsen her.

 


Udsolgt – koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:


Communions, Jazzhouse, 17. december

Thomas Dybdahl, Store Vega, København, 18. december

ANNONCE