Nyhed

Spot føjer 15 nye navne til programmet

Den brede smag er repræsenteret ved offentliggørelsen, der blandt andre tæller kunstnere som Julias Moon og Solbrud

Nu lukker Spot op for godteposen med annonceringen af hele 15 nye navne. I en farverige genrepallette byder programmet på alt fra black metal over nordiskklingende sangskrivning, verdensmusik og dansevenlige synthbeats til dansksproget hiphop. Spot Festival løber af stablen i Aarhus mellem den 30. april og den 3. maj. Du kan finde det fulde program her, og erhverve dig billetter til arrangementet ved at klikke her.

GAFFA Guld- og Platin-medlemmer kan få Spot Festival-billet med rabat her.

Gooms er en kvartet bestående af spydspidser indenfor dansk indiemusik, nemlig Aske Zidore (Oh No Ono), Jens Ramon (Figurines), Suni Zacharis (Twins Twins) og Lasse Bækby Buch (Birthgiving Toad). Det kan virke håbløst at genredefinere det lille orkester, der kombinerer uforudsigelige instrumenteringer med skæve sangstrukturer. Er du til Ariel Pink eller Animal Collective, er kvartetten et lyt værd.

Vampire Blow er energisk garagepunk med et snert af humoristisk rockattitude. Gruppen blev dannet i 2009 efter en bromance mellem trommeslager Thomas Persson og guitarist Morten Søgaard under en flyrejse fra New York. Det kærlighedsfyldte bekendtskab blev til en regulær ménage à trois, da bassist Jasper Spanning blev føjet til orkestrets besætning. De beskriver sig selv som "en blanding af garagerock, neon-palmer og en drink, som du ikke kan huske navnet på, men som du fik ondt i hovedet af."



Sidste år brød gruppen Julias Moon igennem lydmuren med singlerne "Lipstick Lies" og "Palace", der begge figurerer på ep'en "Fake ID Heartbreak". De 80'er-inspirerede synthpop-singler kastede en international pladekontrakt af sig, og trioen er derfor blevet indkvarteret hos det amerikanske pladeselskab Republic Records. 

Den unge aalborgenser, Lord Siva havde et travlt år i 2014, hvor han udgav hele to ep'er: "100" og "180". I en forening af stilelementer fra både hiphop, r&b og pop emmer hans univers af melankoli, mørke og poesi. Han lægger vægt på at teksterne er meget personlige: "I min første ep "100" fortæller jeg om, hvad der er sket, og i "180" fortæller jeg om, hvad det gør ved mig. "180" er en skygge - det er mig indeni, og det er set indefra. Jeg er lige her, og jeg lægger sjæl i lyrikken," forklarer han. Du har således mulighed for at komme helt ind under huden på den unge rapper, når han gæster Aarhus. 

Solbrud blev tildelt en GAFFA-pris for Årets Danske Hardrock-udgivelse med albummet "Jærtegn" fra 2014. Orkestret står bag atmosfæriske black metal-kompositioner med rodfæste i en stolt skandinavisk tradition. I et stormlignende lydlandskab fremmanes hæse skrig, melodiske og stemningsfulde elementer med utrættelige trommer, der afbrydes af akustiske, sjælelige sekvenser. 



Patchanka består en broget flok med rødder i Libanon, Spanien, Italien, Indien og Danmark. En koncert med den anmelderroste gruppe kan sammenlignes med rygsæksrejse igennem verdens kontinenter. Der er både elementer fra punk, pop, reggae, ska, balkan og nuancerne ind imellem, men samtidig er de præget af en nordisk lyd. I 2014 vandt bandet prisen for "Bedst Live Act" ved Danish Music Awards, og gruppen har varslet udgivelsen af en ny ep. 

Travelling Tribes udforsker alternative musikelementer og traditioner. Med udgangspunkt i alternativ rock og verdensmusik spiller kvartetten eksperimenterende melodier på blandt andet stammeslagtøj, cello og klaver. Det indbragte dem i 2013 en Danish Music Award for "Årets World Komponist", og siden har gruppen samarbejdet med både Trentemøller og Quadron. 

Færøske Eivør er blevet kaldt en vikingegudinde, som skriver smerteligt smuk musik med en ekstraordinær nærhed. Hun har sunget, siden hun var 16 år, og har netop udgivet sit niende album "Bridges". Hun bevæger sig rundt i forskellige lydlandskaber, fra jazz over folk til klassisk. Musikken afspejler samtidig hendes inderlige kærlighed til færøsk kultur.



Selvom navnet umiddelbart antyder at der er tale om en solist, så er Marius Ziska i virkeligheden et syvmandsorkester. Forsanger Hans Marius Ziska lægger navn til konstellationen, og med hans vokal som det bærende element leverer gruppen melodisk poprock med en singer/songwriter-tradition, der byder på både engelske og færøske tekster. Der vækkes associationer til Simon & Garfunkels bedste øjeblikke, dog krydret med lyden af Nordatlanten.

Efter at være flyttet fra Californien til Reykjavík i 2010 skrev og producerede manden bag Low Roar, Ryan Karazija, orkestrets selvbetitlede debutalbum. Bandet har en melodisk og drømmende lyd, der kredser om Karazijas skrøbelige folkesange, men er ikke bange for at lege med elektroniske elementer og loops. Low Roars udgav i 2014 deres andet album med titlen "0".

Stefan Andersen, Toke Nisted, Klaus Højbjerg, Mads Jensen og Jackie Larsen dannede i 2013 bandet D/troit, der leverer et potent mix af soul og funk. Efter hårdt arbejde i øvelokalet på Vesterbro og et smut til Texas, for at optage kor med autentisk sydstatslyd, udgav D/troit i november 2014 deres første single "The 45". Singlen blev hurtigt fulgt op af debut ep'en "Do The Right Thing", som gruppen smed på gaden i december.



De fire besætningsmedlemmer af Förtress leverer sprudlende energisk heavy rock. Selvom gruppen kun har et par år på bagen, har de allerede ep'erne "Of Bones" og "Legends" bag sig – begge fra 2013 og begge udgivet på den diabolske dato fredag den 13. Med pulserende rockhymner, læderveste og langt hår taler Förtress direkte til rockhjertet.

Jonas Rendbo er temmelig musikalsk erfaren herre. På den ene side er han sangskriver, producer, guitarist og vokal for kunstnere som Ukendt Kunstner, Rasmus Seebach og Outlandish, og på den anden side driver han en solid solokarriere. For første gang i fem år er Rendbo klar med ny musik, der er mere melankolsk, mere elektronisk og mere r&b end tidligere. Som noget nyt er sproget på dansk, og den nyeste single bærer navnet "Tror Du Nu På Kærligheden".

Den energiske rapper Sukker Lyn markerede sig for alvor i 2013 med sin debut-ep "Megaflex" og har medvirket på udgivelser fra Specktors, Topgunn og Snavs. Det sidste år er gået med at finde den rigtige retning for det kommende album "Lazarus". Albummet tager udgangspunkt i Sukker Lyns liv og opvækst, der har været præget af spillegæld, splittede familier, afhængighed, asylcentre og triste skæbner på tæt hold.



Rækken af offentliggjorte navne afsluttes på fornem vis med MellemFingaMuzik, der udgav deres første ep i 2014. De markerede sig desuden også på Gillis "Ægte Vare" og S!vas' "d.a.u.d.a II". Gruppen består af rapperne, Stepz og Benny Branco, der leverer karismatisk lyrik med eksplosiv styrke. De arbejder i øjeblikket på at færdiggøre deres nye album, der vil blive udgivet i løbet af 2015. 

ANNONCE