Nyhed

Aphex Twin klar med nyt udspil

Efter et stort comeback sidste år er elektronika-pioneren klar med en ep-udgivelse i januar

Elektronika-pioneren Richard D. James a.k.a. Aphex Twin udgav overraskende sit første album siden 2001, "Syro", og stod således for et af sidste års største comebacks. Han er dog langt fra færdig. Den 23. januar udkommer han med en ny ep, "Computer Controlled Acoustic Instruments pt 2." Det skriver The Guardian.

Måske Aphex Twin skød hele sit budget af på at udgive "Syro". Klokken 4 om natten op til mandag den 18. august tweetede han et link, som man kun kunne få adgang til gennem browseren Tor, der normalt bruges til at gå på opdagelse i internettets dybeste kroge. Helt så kompliceret bliver udgivelsen af "Computer Controlled Acoustic Instruments pt 2." dog ikke. Den bliver nemlig udsendt på email.

Selvom udspillet benævnes ep, består den dog af 14 sange, som traditionen tro har fået særegne navne såsom "piano un1 arpej" og "diskhat2". Dermed lever Aphex Twin også op til det, han udtalte i interviews sidste år, nemlig, at han ligger inde med masser af færdigt materiale, som blot venter på at blive udgivet.

Han sagde sidste år til amerikansk Rolling Stone: "Nu er jeg i det humør, så forhåbentligt forbliver jeg der et stykke tid. Jeg har et par ting mere planlagt - i det mindste et par album, nogle ep'er, sådan nogle ting. Mere dansable ting end det jeg lavede for 10 år siden. Eksperimenterende ting, larmende ting, mærkelige ting. En helvedes masse sager. De er alle sammen mere eller mindre klar til at ryge af sted."

GAFFAs Simon Nathanael modtog "Syro" med kyshånd. Han kvitterede med fuldt hus - seks stjerner - og skrev: "Ja, det er en magtdemonstration i elektronisk komposition komplet med James' egne skalaer, en uhyggelig, nærmest autistisk opmærksomhed på enhver detalje, uendeligt mange lag at opdage og til sidst en smuk kærlighedsklaversats til hans kone Anastasia. Og alligevel overalt forbavsende lyttervenlig (på overfladen)."


 

ANNONCE