Nyhed

Mew i GAFFAs Roskilde-stand: Ingen kommentarer om Bos exit

Til gengæld ville gruppen gerne spille tre akustiske numre og tale om Roskilde

Se masser af billeder af Mews besøg i GAFFAs stand her

Det var noget af et tilløbsstykke, da Mew besøgte GAFFAs Roskilde-stand fredag eftermiddag. Gruppen havde lovet at give en akustisk minikoncert, og det gjorde de foran flere hundrede fremmødte, da sanger Jonas Bjerre, Johan Wohlert på akustisk guitar og Nick Watts på keyboard gav tre numre fra deres nyligt udsendte og meget roste album, "+ -", nemlig "Witness", "Satellites" og "Water Slides".

Bandet ønskede derimod ikke at tale om bruddet med deres guitarist gennem mere end 20 år, medstifter Bo Madsen. I forgårs udsendte de tre tilbageværende medlemmer, Jonas Bjerre, bassist Johan Wohlert og trommeslager Silas Graae Utke Jørgensen, en pressemeddelelse om Bo Madsens udtræden af bandet uden nærmere forklaring, og den fik vi heller ikke i dag. "Det er for tæt på til, at vi vil tale om det," lød den eneste kommentar. Bo Madsen har heller ikke udtalt sig om bruddet.

Gruppen ville gerne tale om deres forhold til Roskilde Festival, hvor de har spillet gentagne gange, blandt andet to gange på Arena, i 2005 og 2009, og på Orange i 2012, samt på mindre scener i 1998, 2001 og 2003. En af de første gange var noget teknik svigtet, fortalte gruppen, og ved deres allerførste Roskilde-koncert havde de medbragt en stepdanser. 

Jonas Bjerres største oplevelse som Roskilde-publikum havde været at se The Afghan Whigs i 1993. Senere havde han mødt Afghan Whigs' forsanger Greg Dulli på dennes bar i Los Angeles, hvor Bjerre var kommet til at sætte sig på Dullis faste plads, hvilket havde gjort denne meget vred. Senere blev de to dog gode venner.

For bassist Johan Wohlert bliver det noget særligt at spille på Orange Scene i nat klokken 01.30, da han ikke var med, da Mew spillede samme sted i 2012. Det var nemlig under de ni år, han var ude af gruppen for blandt andet at dyrke sit nu pausesatte band The Storm.

Mew ville ikke røbe særligt meget om nattens koncert, ud over at den, ikke overraskende, bliver en blanding af greatest hits og sange fra det nye album.

Det nye album, "+-", er på flere numre mere enkelt end forgængeren "No More Stories...", for "det behøver ikke altid at være supermatematisk," som Jonas Bjerre fortalte.

Der blev også tid til at svare på publikumsspørgsmål og tage selfies.

GAFFA optog den akustiske livekoncert, og du kan meget snart se numrene på GAFFA.dk

Lørdag klokken 16 kan du se den sidste GAFFA Interview Session, denne gang med The Entrepreneurs, der også giver minikoncert.

Se masser af billeder af Mews besøg i GAFFAs stand her

ANNONCE