Nyhed

Specktors og Nonsens er klar til at vælte Roskilde sammen

Rapperne og producerne har slået pjalterne sammen under navnet Speckno

Hvordan startede samarbejdet mellem jer?

Martin Wanr Wanner (Specktors): – I Specktors ville vi gerne prøve nogle forskellige lydmæssige ting af, så vi var rundt hos en række forskellige producere, der havde lyst til at lege med os. Det ville Nonsens blandt andet rigtig gerne, og vi er helt vilde med deres stil – vi var også venner inden projektet her. De spillede nogle ting for os, som vi blev blæst helt bagover af, der var en fed energi i det, og da vi begyndte at lave ting sammen, sagde vi med det samme: "Det her burde blive spillet på Roskilde", men det er der sikkert mange danske musikere, der har sagt, haha!

Anton Twile Nielsen (Nonsens): – Men det blev ret hurtigt med det for øje, at vi arbejdede videre med tingene. Vi havde længe ledt efter nogle vokaler, der ville passe godt ind i vores univers, for vi har lavet mange instrumentale ting. Så på den måde passede det også perfekt for os.


I sigtede højt fra start?

Wanr: – Ja, det kan man sige. Jeg er nok pessimisten i gruppen, så det var lige egentlig så meget en leg og en model at skabe musikken ud fra – en visualisering af projektet. Vi satte bare barren højt, og det gav os noget energi. Og vi endte med at have idéer nok til en hel ep.

Jonas Forfanden (Specktors): – Ja, i starten navngav vi også numrene efter scener på Roskilde, haha!


Hvordan har I fordelt kræfterne?

Wanr: – Det skulle ikke være en Specktors-ting, produceret af Nonsens. Det skulle være en fifty-fifty sammensmeltning, og vi har gjort meget ud af at finde et fælles udtryk, så begge lejre var ligeligt repræsenteret. Selvom det egentlig skete meget naturligt.

Så det har ikke været svært at finde et fælles fodfæste?


Jonas: – Nej, men numrene er blevet lavet om rigtig mange gange, og der er flere gange, hvor vi i Specktors sad med et nummer og sagde: "Det her nummer er bare voldfedt!", og så havde Nonsens efterfølgende fuldstændig dekonstrueret det og fået det til fuldstændig at eksplodere.

Wanr: – Ja, vi troede det var færdigt, men de smadrede lige deres eget nummer og gjorde det bedre. Men det har været en fed proces. Vi har haft det sjovt!

Men én ting er jo at beslutte sig for at man ville passe perfekt på Roskilde. Noget andet er rent faktisk at overtale dem til, at det er en god idé. Hvordan skete det?


Anton: – Vi kom i dialog med Roskilde, og præsenterede dem for idéen om en koncert, hvor vi hver fik en tredjedel og så slutter af sammen. De fik så en række demoer og pre-mix af numrene, og de kunne åbenbart lide, hvad de hørte, for de bookede os på den baggrund. Det bliver en kæmpe fest, glæd dig!

Tre hurtige til både Specktors og Nonsens: 

Specktors:


Hvilke tre bands/solister glæder I jer selv til at høre på Roskilde, og hvorfor?

– Die Antwoord - Vi så dem sidst de spillede på Roskilde og det var for sygt! Så selvfølgelig skal vi se det igen. Suspekt – Vi har gået til Suspekt-koncerter i over 10 år, så selvfølgelig skal vi se dem, når de spiller Orange. Suspekt er altid kompromiløse, så vi glæder os til at se, hvad de har fundet på. First Aid Kit - Vi er store fans af de to svenske piger. Fredspiben skal frem, og så skal vi bare hygge os i forhåbentligt godt vejr.

Hvad kan vi forvente af jeres koncert på Roskilde?


– 100% partytimes! 

Hvad er den vildeste oplevelse, I har haft på Roskilde - som optrædende eller publikum?

– Det oplagte svar er, da vi spillede i 2012 på Cosmopol. Stjernerne stod rigtigt den nat, og det blev en fest, som folk stadig kommer og fortæller os, var én af deres fedeste oplevelser! Det er for fedt! Udover det er det musikken, festen, sammenholdet, pigerne, lortemaden og galskaben!


Nonsens:

Hvilke tre bands/solister glæder I jer selv til at høre på Roskilde, og hvorfor?

– Jungle - Vi skal bare nyde, hvordan musik kan lyde fantastisk live, når vi skal høre deres syv-mandsband på Avalon. De skulle være helt fantastiske live!


– Die Antwoord - Selvom vi spiller dagen efter og egentlig burde komme tidligt i seng for at være friske, så bliver vi nødt til opleve dem. Det er så råt og hårdt at det ikke må misses!

– Jamie xx – Som lydsiden bag The xx stiftede vi først bekendtskab med ham, men har efterfølgende vist, at hans lydunivers er unikt og han skal uden tvivl bare med en kold øl i hånden og i selskab med en masse andre musikelskere.

Hvad kan vi forvente af jeres koncert på Roskilde?


– Festlig samhørighed! Alle må være med og alle bør være med!

Hvad er den vildeste oplevelse, I har haft på Roskilde - som optrædende eller publikum?

– Det ligger jo til højrebenet at nævne både vores koncerter i 2013 på Apollo og vores koncert i 2014 på Red Bull Music Academy Live Stage. Begge oplevelser var unikke på hver sin måde, men 2013-koncerten står som noget helt unikt for os: Det var første gang vi spillede for så mange mennesker, og det hele gik op i en højere enhed. Men hvis folk synes at 2013 og 2014 med Nonsens var vilde, så ved de slet ikke, hvad der venter i år!


 

ANNONCE