Nyhed

Guide: Her er årets bedste festivalnavne – nummer 15-11

Vi skyder festivalsæsonen i gang med årets 25 bedste oplevelser på de danske festivaler

Det er – teknisk set – årets første sommeruge i denne uge, og festivalsæsonen er for alvor skudt i gang. I den forbindelse bringer vi over fem dage en top 25 over årets største oplevelser på de danske festivaler. Her kommer plads nummer 15-11. 

Læs meget mere om sommerens festivaler i GAFFAs festivalguide

Læs om top 25-16 på listen her


Hozier 

Den 24-årige irske sangskriver har nydt stor succes. Særligt med singlen Take Me To Church, der resulterede i, at mandens selvbetitlede album fra sidste år blev 2014's mest solgte debutplade i USA. Albummet høstede da også de maksimale seks GAFFA-stjerner med ordene: "Kun sjældent møder man debuterende artister, der i den grad tør holde fast i sig selv og deres egen lyd, som Hozier gør det. På en gang tilbageskuende og "brun" i sin blanding af blues, rock, r&b, soul og gospel, og samtidig sprød, frisk og helt glasklar i netop selvsamme unikke lydunivers." Det skal blive spændende at se, om debutanten kan levere varen på Tinderbox-scenen.

 


 

 

Death Cab For Cutie

NorthSide får besøg af Death Cab For Cutie med den karismatiske Ben Gibbard i front. Ben Gibbard har blandt andet oplevet stor succes med sideprojektet The Postal Service, men Death Cab For Cutie har altid været det gennemtrængende projekt i Gibbards musikalske fokus. Efter gennembruddet med Transatlanticism fra 2003 valgte Death Cab For Cutie at skifte pladeselskab, hvorefter alternativ-rockerne fra Washington pludselig stod med en massiv succes genereret af det millionsælgende album Plans. I 2014 forlod deres lead-guitarist og medstifter Chris Walla bandet, men Death Cab For Cutie fortsætter og udgav deres ottende album Kintsugi i marts. Da Death Cab gav koncert på Roskilde Festival i 2006 tildelte NorthSide-talsmand John Fogde dem i øvrigt de maksimale seks stjerner i egenskab af GAFFA-anmelder, så forventningerne til Washington-drengene er naturligvis tårnhøje.


 

 

 

Joey Bada$$ (billedet)


Joey Bada$$ er et af de mere interessante nye hiphop-navne, der er dukket op i løbet af de sidste par år. Med en oldschool lyd, der er primært forankret i 90'ernes New York-hiphop og et imponerende flow har han markeret sig på tidens hiphopscene sammen med crewet Pro Era, som han har udgivet tre mixtapes sammen med. Herudover har han udgivet tre mixtapes i eget navn. Trods sin unge alder er Bada$$ en garvet live-performer, og vi forventer et brag af et show på Tinderbox, hvor gadeknægten forhåbentlig får Tusindårsskoven til at føles som Brooklyn.

Kent


Kent blev dannet i Eskilstuna, Sverige, i 1990 og består af Joakim Berg, Martin Sköld, Sami Sirviö og Markus Mustonen. Oprindeligt gik gruppen under navnet Jones & Giftet, men skiftede i 1992 navn til Havsängler, som det følgende år blev til Kent. Gruppen udsendte deres selvbetitlede debut i 1995, som nærmest gik ubemærket hen. Det skulle dog ændre sig med deres andet album Verkligen, der med singlen Kräm (Sä nära får ingen gå) blev en stor succes og tiltrak bandet opmærksomhed. Med mere end 2,3 millioner solgte album er Kent uden tvivl et af Sveriges mest populære rockbands, og de skuffer sjældent på scenen. Svensk rock af absolut fineste skuffe!

 

 

 


Beck

Ikke siden 2006 har Beck betrådt en dansk scene. Dermed er den Grammyvindende stjernes optræden på Smukfest særligt imødeset. Beck udgav sidste år albummet Morning Phase efter et seks-årigt pusterum for traditionelle albumudgivelser. Anmelderne erklærede, at Beck var tilbage i topform. Det er altså første gang i ni år, at Beck beærer dansken med et besøg, og med et så fortrinligt bagkatalog og et så eminent nyt album i bagagen er der kun grund til at glæde sig. Beck har ved adskillige lejligheder vist sig som en ren mester i at skabe en fest med sine vilde eklektiske påfund på scenen, så det skal blive spændende at se, hvordan Loser, New Pollution og Sexx Laws fungerer side om side med sangene fra Morning Phase.

 


 

 

 

Læs meget mere om sommerens festivaler i GAFFAs festivalguide


Læs om top 25-16 på listen her

ANNONCE