Nyhed

Guide: Tag et kig på ugens 11 essentielle koncerter

Guitar-legenden Mark Knopfler kigger forbi Tivoli, mens der også bliver fyret op for Jam Days i Odense og NorthSide i Aarhus

Så kom der endelig sommer-toner over vejret, og i denne uge er der også masser af ulideligt lækre toner at spore rundt på de danske spillesteder og festivaler. Vi har samlet ugens 11 essentielle koncerter med både store og små kunstnere - det var så lidt! Klik på artist- eller festivalnavnet for at finde billetter. 

Onsdag den 10. juni

København: 

Olly Murs, Falconer Salen 

Den britiske singer/songwriter Olly Murs debuterede tilbage i 2010 med sit selvbetitlede debutalbum, der toppede som nummer to på den engelske chartliste. Sidste år var han så ude med det fjerde album, "Never Been Better", som han nu er ude at promovere på sin "Never Been Better Tour" - og i den forbindelse kugger han altså også forbi Falconer Salen i København onsdag den 10. juni. 

Odense: 

Folkeklubben m. fl., Jam Days, Amfiscenen ved Brandts Klædefabrik 

Den odenseanske jazz-, blues- og folkfestival Jam Days finder i år sted fra den 10. til 14. juni på forskellige spilleder og scener i Odense midtby. Blandt andet på Amfiscenen ved Brandts Klædefabrik, hvor du onsdag den 10. juni kan opleve Folkeklubben, som må siges at være popsang til den tænkende hjerne og det bankende hjerte. Sideløbende med en hektisk turnéaktivitet, hvor trioen besøgte intet mindre end 43 mindre byer i provinsen, udgav gruppen tilbage i oktober 2014 albummet "Danmarksfilm", som fik fem ud af seks stjerner af GAFFAs anmelder Esben Strunk.

I anmeldelsen lød det blandt andet: "Melodisk set kunne man måske godt savne en kende mere variation og vingefang; på den anden side har jeg det ærligt talt sådan her: Hvis der overhovedet er noget ungt, dansk band, som fortjener fem stjerner - ja, så må det sgu da være Folkeklubben. Linier som "Tænker lidt på os, men det er forbi / er blevet lukket ned som havnens industri" taler for sig selv." Den danske trio turnéerer nu ufortrødent videre ud i det danske festival-land, hvor de altså også rammer Jam Days i Odense.  

Harboøre: 

Haze Over Haarum 

Festivalen Haze Over Haarum i Harboøre løber i år af stablen den 11.-13. juni og byder på en lang række store danske navne. Vi nævner i flæng: Ukendt Kunstner, Magtens Korridorer, L.O.C., Wafande, Christopher, Vild $mith, Joey Moe, TV-2 og Gnags - samt Hedegaard og Brandon Beal. Du kan se det fulde program lige her

Torsdag den 11. juni 

Odense: 

One-Eyed Mule m.fl., Jam Days, Amfiscenen ved Brandts Klædefabrik 

Siden One-Eyed Mule debuterede med albummet "Hobo In the Land Of Love" i 2006, har bandet markeret sig som et af Danmarks mest interessante folkrock-orkestre med deres filmiske lydlandskaber, som veksler mellem tilbagelænede rootsnumre og tempofylte, støvede rocksange. Gruppens seneste album, som tilmed er deres femte af slagsen, "For the Hollywood In Your Girlfriend", udkom i september 2014 på bandets eget selskab, Grab Them Records. Et album, der fik hele fem stjerner af GAFFAs anmelder Morten Ebert Larsen.

Ud over debuten har One-Eyed Mule også tre andre anmelderroste albums på bagen, nemlig "From the Beats To the Bible" (2008), "Drifting To A Happy Place" (2010) og "When Tomorrow Comes" (2012). Bandet er oprindeligt inspireret af den amerikanske rootsmusik fra 1920'erne og 30'erne, men må siges efterhånden at have skabt deres helt eget udtryk. Du kan opleve dem spille koncert torsdag den 11. juni i forbindelse med Jam Days i Odense.   

Fredag den 12. juni

København: 

Marie Key, Tivoli, Plænen 

Der var store forveninger til det tredje soloudspil, "Tænker Du Vi Danser", fra den folkekære Marie Key. Og hun skuffede ikke. Tilbage i februar gav GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen pladen hele fem stjerner. Han skrev blandt andet: "Med Tænker Du Vi Danser har Marie Key begået det perfekte popalbum. Vellyden er overvældende, og en smygende soul giver en dyb varme i den melodiske synthpop." Key giver utvivlsomt sit publikum live-oplevelser af numre fra det nye album, når hun lægger vejen forbi Plænen i Tivoli i København fredag den 12. juni. GAFFA anmeldte sidst Marie Key, da hun optrådte på Train i Aarhus den 21. marts - her fik sangerinden fire stjerner.

Aalborg: 

Kylie Minogue, Skovrock, Skovdalen (billedet)

Fredag den 12. juni kigger den petite australske sangfugl Kylie Minogue forbi det nordlige Jylland, når hun giver koncert i Skovdalen i Aalborg. Minogue er efterhånden en ret erfaren kvinde i branchen, for til dato har hun udgivet intet mindre end 12 studiealbums, og sidste år ramte hendes seneste album, "Kiss Me Once", gaden, et album, som hun netop er ude at promovere. I øvrigt er den danske X Factor-vinder Emilie Esther fot nylig blevet offentliggjort som opvarmning, så der er dømt en solid omgang girl-power i Skovdalen.  

Hobro: 

Kim Larsen & Kjukken, Ambupladsen 

Efter mere end et års turnépause er et af Danmarks populære orkeste, Kim Larsen og & Kjukken, igen klar til at indtage koncertscenen - og det med en storstilet turné i hele Skandinavien, hvori der også er indlagt plads til en koncert på Ambupladsen i Hobro. Larsen gav sidst lyd fra sig i begyndelsen af januar, hvor han og Kjukken udgav sangen "Ind I Mørket", som han har skrevet og indspillet til sin mangeårige ven og samarbejdspartnet Eric Clausens seneste film, "Mennesker Bliver Spist", der havde premiere i februar. Nu er Kim Larsen & Kjukken atter klar til at kaste om sig med live-oplevelser til publikum, og i denne uge er det Ambupladsen, der står for tur til en vaskeægte telt-koncert. Efter koncerten vil selveste Jørgen de Mylius spille dansegulvet op på allerbedste Eldorado-manér. 

Næstved: 

Per Vers, Vershuset 

Den danske freestyle-rapper Per Vers udgav albummet "Tæt" i april i år - et album, der tæller en regnbue af prominente gæstestemmer fra blandt andre Povl Dissing, Jonathan Spang, MC Einar og Pede B. GAFFA gav albummet fire stjerner, og i anmeldelsen lød det blandt andet: "Per Vers' tekster er vedkommende og rammende - men aldrig fordømmende eller belærende. Ordene gør det lettilgængeligt, men det betyder ikke, at det er let. Det kræver blot, at man lytter efter andet og mere end det, der lige bliver sagt." Du har muligheden for at opleve ordsmeden Per Vers give koncert i Vershuset i Næstved fredag den 12. juni. 

Lørdag den 13. juni

Odense: 

Karen Mukupa m.fl., Jam Days, Amfiscenen ved Brandt Klædefabrik 

Karen Mukupa, der i 1990 stod sammen med senere hele Danmarks Natasja som en af de første kvindelige rappere/toastere på den danske hiphop/reggae-scene, giver koncert lørdag den 13. juni på Amfiscenen i forbindelse med den odenseanske festival Jam Days. Det at være født i Zambia, vokset op i Tanzania og derefter komme til Danmark som 15-årig har sat sit klare præg på det seneste album, sangerinden udgav, nemlig "Human" fra 2012, hvorpå der blandt andet er sangtekster på swahili. En formentlig stemningsfuld og eksotisk koncert er publikum i vente, når Mukupa indtager scenen under Jam Days. 

Søndag den 14. juni

København: 

Mark Knopfler, Tivoli, Plænen

"Now look at them yo-yo's that's the way you do it / You play the guitar on the MTV / That ain't workin' that's the way you do it / Money for nothin' and your chicks for free". Manden bag disse udødelige linjer, sangeren, sangskriver og guitaristen Mark Knopfler (billedet) kan du opleve på Plænen i Tivoli søndag den 14. juni. Knopfler vil både fremføre de store hits fra sin hedengangne gruppe Dire Straits (1977-1995) og fra sin solokarriere, blandt andet sit seneste album, "Tracker", der kom på gaden i marts i år og fik tildelt fire stjerner af GAFFA.

I Tivoli vil Knopfler spille sange med sit syv mand store band, hvoraf størstedelen har turneret med ham i næste 20 år. Sangeren har haft store succeser gennem årene, ikke mindst med Dire Straits-albummet "Brothers in Arms" fra 1985, der solgte over 30 millioner album og blev det første album, der solgte over en million eksemplarer af det dengang nye format cd'en. Herfra hittede især singlen "Money For Nothing" - en sang, der gik nummer 1 i USA og blev den første musikvideo vist på MTV - der som nævnt tidligere også omtales i sangen.

Billetterne til det afspærrede koncert-område er udsolgt, men koncerten kan stadig overværes på afstand ved betaling af almindelig entrébillet til Tivoli.

Aarhus:

NorthSide Festival 

Som den sidste anbefaling i denne uge finder vi NorthSide Festival 2015 - og vejrudsigten ser foreløbig rigtig fin ud. Også billetsalget er gået fint, eftersom festivalen i morges kunne melde ud, at alle partout-billetterne nu er væk. Salget i endags-billetterne er dog også gået godt, da der kun er søndags-billetter tilbage at få fingrene i. I år er det navne som FKA Twigs, The Black Keys, Alt-J og Broken Twin, der har lokket publikum til. Du kan se det fulde program lige her - der er noget for enhver smag.

ANNONCE