Nyhed

NorthSide-aktuelle Alt-J: Engang spillede vi klædt ud som vikinger

Vi har mødt det roste band, som kan opleves i Aarhus Ådal i aften

I aften spiller Alt-J på NorthSide. Da bandet besøgte Tap1 i København i februar, fik vi en snak med sanger og guitarist Joe Newman om koncerten på NorthSide.

Sidst I spillede på NorthSide, nåede I ikke at besøge Aarhus. Når I det denne gang?

– Det tror jeg ikke. Jeg ville gerne, for jeg elsker at komme ud og opleve forskellige steder, hvis vi har tid. Da jeg var yngre, forestillede jeg mig altid, at bands blev hele festivalen, men nu har jeg lært, at vi ofte først ankommer få timer før, vi skal spille, og rejser kort tid efter for at komme videre til en ny festival.

Så I har heller ikke tid til at høre andre kunstnere, som skal spille på NorthSide i år? Som FKA Twigs, Sam Smith eller The Black Keys?

– Wauw, det er store navne, der skal spille på festivalen.

Ja, skal du høre nogle af de andre?

– Jeg skal i hvert fald ikke høre Sam Smith (der så også har aflyst i mellemtiden, red.). Ham kan jeg ikke lide, og jeg kan godt sige det, for han læser sikkert ikke tysk. Undskyld, dansk. Men han behøver heller ikke mig som fan. Han har allerede fire Grammy-priser. Men Hvis jeg skulle vælge, ville jeg nok vælge The Black Keys. Jeg elsker trommer- og guitarbands, som The White Stripes og The Black Keys. Det er mine favoritter.

Hvad er det mærkeligste sted, I har spillet?

Vi spillede i Island til et vikingearrangement for en gruppe russiske managers, der var rejst til Island på et teambuilding-kursus, hvor vi alle sammen skulle være klædt ud som vikinger. Så mens de sad ved et langt træbord over et festmåltid, spillede vi klædt ud i stramtsiddende pels og læder. Det var ret usædvanligt.

Hvad er det mest mærkelige, du nogensinde har oplevet på en festival?

På Glastonbury (i England, red.) er der et område med healing, aromaterapi og tai chi, hvor folk bliver tilbudt ægteskabsrådgivning i en tipi.

Hvad er det mærkeligste, en fan har gjort under en koncert?

Da vi spillede på Reading Festival (i England, red.) var der en fyr, der crowdsurfede, mens han var klædt ud som Heidi.

ANNONCE