Nyhed

Se den danske indie-supergruppe Bear Hugs flotte 3D-animationsvideo

Gruppen med medlemmer fra Ginger Ninja og Stoffer & Maskinen går i fodsporene på A-ha og Jørgen Clevin

Under navnet Bear Hug er medlemmer fra andre danske bands som Ginger Ninja og hedengangne Stoffer & Maskinen gået sammen i nyt musikalsk pop-projekt. Første udspil er singlen "I'm Not There" med tilhørende animationsvideo i 3D, som udkommer mandag den 15. juni. GAFFA kan nu holde premiere på den flotte video.

Bear Hug er et musikalsk samarbejde mellem Rasmus Søby Andersen (med en fortid som guitarist i Ginger Ninja, manager for Julias Moon med flere), Andreas Sommer (tidligere medlem af Stoffer & Maskinen, producer for Marie Key, TV-2 med flere), Lasse Baunkilde (mikser for TV-2 med flere), Hans Hvidberg Hansen (tidligere trommeslager for Oh Land, Quadron med flere).

Debutsinglen "I'm Not There" er en nostalgisk popsang, hvor især Peter Gabriel og Genesis har været de musikalske forbilleder. 

Bear Hug har gennem de sidste år arbejdet på sange, der enten bliver til en ep eller et album i løbet af 2015. Rasmus Søby Andersen, der synger leadvokalen på singlen, fortæller:

"Vi har endnu ikke prøvet at spille eller øve som et 'rigtigt' band. Lige nu handler det om at skabe. Vi anskuer Bear Hug som et forum, hvor vi sagtens kan invitere andre kreative mennesker ind og være en del af det skabende fællesskab, som ikke kun begrænser sig til det auditive udtryk. For eksempel anser vi førstesinglen som et værk, de folk der har klippet og animeret musikvideoen, har ligeså stor andel i som vi selv."
 
En hyldest til to 80'er-ikoner
Videoen til "I'm Not There" har været undervejs gennem næsten tre år, fordi de fleste scener er håndtegnede – og mange af dem af en talentfuld 16-årig dreng, som er født med en hjerneskade. På baggrund af singlen udarbejdede han sit helt eget storyboard med tilhørende karakterer, som så efterfølgende er blevet vakt til live i 2D og 3D af professionelle animatorer.

Også musikvideoen rummer stærke 80'er-referencer og er en direkte hyldest til A-ha's efterhånden ikoniske "Take On Me"-video fra 1985 og til DR-tegneren Jørgen Clevins karakteristiske enkle streg, som alle i bandet har et nostalgisk forhold til. 

Se musikvideoen til "I'm Not There" her: 

ANNONCE