Nyhed

Se ny video fra Roskilde- og turnéaktuelle Specktors x Nonsens

De to grupper varmer op til Roskilde-koncert og ep med fælles video

Fremmarchen mod Roskilde Festival fortsætter, når Specktors x Nonsens udsender musikvideoen til deres aktuelle single "Fem drenge i en lille bil". Musikvideoen lander i dag – se den nedenfor – og i samme forbindelse løfter parterne også sløret for, hvad som man kan forvente sig af de seks numre på ep'en "Speckno", som kommer i handlen den 15. juni. Foruden disse to nyheder er der også booket flere festivaljobs hen over sommeren med Smukfest, Danmarks Grimmeste Festival og Wonderfestiwall. Og til efteråret hiver Specktors X Nonsens teltpløkkerne op og giver også indendørs koncerter, når de spiller tre koncerter til oktober.

Samarbejdet mellem Specktors og Nonsens kom i stand efter en planlagt studiesession mellem de to hold, som udviklede sig til en forestilling om, hvordan hver ny produktion ville være at spille på Roskilde Festival. I studiet er der opstået en live- og festenergi, som er den røde tråd i samarbejdet. Nummeret "5 drenge i en lille bil" er det første nummer, som parterne har lavet sammen og viser tydeligt sammensmeltningen mellem de to universer. Nummeret skal forstås som en metafor for fællesprojektet "Speckno". De to grupper uddyber metaforen således:

"Sangen skal fortolkes, som at vi er fem drenge, der har lavet et projekt sammen i et beskidt øvelokale på Bryggen. Vi vidste ikke, hvad det ville blive til, da vi begyndte, men det er lige meget så længe, vi selv har det fedt. Vi håber bare på, at vores "lille bil" vil føre os land og rige rundt med vores musik."


Med samarbejdet har Specktors fundet tilbage til den rave-lyd med rap henover, som de startede med i 2008, og omvendt har Nonsens den senere tid været på udkig efter de rigtige vokaler og features til deres elektroniske produktioner. Om samarbejdet udtaler Specktors:

"Nonsens har et udtryk og en energi i musikken, der minder meget om vores eget, så et samarbejde giver totalt mening. Helt grove produktioner med helt grov rap."

Nonsens udtaler om samarbejdet og forventningerne til koncerten på Roskilde Festival:


"På Roskilde 2015 skal folk forvente en vanvittig fest, som tager folk på en rejse gennem forskellige BPM'er og med et setup, der giver publikum lidt Spektors, lidt Nonsens og en hel masse af Specktors x Nonsens!"

Specktors har været aktive siden 2008. Siden de med "Hellerup Ansigt/Amar Røv" ramte DR-programmet UngaBunga og blev nomineret til P3 Guld i 2010, har de været et band kendt for vildskab. Specktors' koncerter har budt på punkens energi og elektronisk rave-stemning, som ikke har været så fremtrædende hos deres rap-kollegaer. Nu er de tilbage i deres elektroniske univers i samarbejdet med Nonsens.

Nonsens har etableret sig som en dj- og producertrio inden for den elektroniske musikscene. De seneste år har de spillet gentagne koncerter på Roskilde Festival og Distortion for blot at nævne nogle få. Sidste år udgav de deres debut-ep "Apollo", og med remixes af M.I.A, Banks, Medina og Spektors har de været med til at forstærke Nonsens i publkums bevidsthed. De har i år udgivet singlerne "French" og "Get It On feat Kinck". Sidstnævnte har i skrivende stund en fast rotation på P3.


Specktors x Nonsens tourplan 2015:

03/07: Roskilde Festival, Roskilde

01/08: Danmarks Grimmeste Festival, Aarhus


07/08: Smukfest, Skanderborg

21/08: Wonderfestiwall, Bornholm

22/10: Train, Aarhus Billetter kan findes her


24/10: Posten, Odense Billetter kan findes her 

30/10: Lille Vega, København Billetter kan findes her


ANNONCE