Nyhed

Sonic Youth-guitarist bliver professor i København

Thurston Moore fra det ikoniske band bliver adjungeret professor hos Rytmisk Musikkonservatorium i København

Det Rytmiske Musikkonservatorium i København (RMC) har gjort sig noget af et scoop og fået en af de større kapaciteter indenfor den alternative musikverden ind under sine vinger. Nuværende og kommende studerende kan i fremtiden glæde sig til med jævne mellemrum at opleve Thurston Moore i en noget anden rolle, end hvad man måske er vant til. Konservatoriet har nemlig udnævnt den legendariske tidligere Sonic Youth-guitarist og støjrockpioner som adjungeret professor, og han vil derfor jævnligt "afholde workshops og masterclasses på RMC og dermed give konservatoriet og musiklivet adgang til hans helt ekstraordinære kompetencer," skriver konservatoriet i en pressemeddelelse.

"Jeg er stolt og ualmindeligt glad for, at en så markant kunstnerisk personlighed på den internationale musikscene har takket ja til at modtage udnævnelsen som adjungeret professor på RMC. Thurston Moore er en stilskaber og en af de vigtigste bidragydere i verden til den progressive musik. At kunne tilknytte ham RMC's uddannelser er en drøm, som går i opfyldelse," siger Henrik Sveidahl, rektor på RMC.

Udnævnelsen skal ses som første led i en længere proces, hvor Musikkonservatoriet vil tilknytte et kollegium af musikbranchepersonligheder på højeste internationale niveau. RMC regner med at følge udnævnelsen af Thurston Moore op med yderligere en eller to adjungerede professorer i løbet af 2015. "Kollegiet af adjungerede professorer på RMC vil uden tvivl give et mærkbart bidrag til konservatoriets vision om at være toneangivende blandt verdens førende uddannelsesinstitutioner inden for rytmisk samtidsmusik," siger Henrik Sveidahl.


Thurston Moore blev født i 1958 og brød igennem som medstifter af Sonic Youth tilbage i 1980'erne, et band der af mange anses som at være nogen af de første til at udbrede støjrocken på verdensplan. Bandet splittedes definitivt i 2011, da Moore blev skilt fra Kim Gordon, der også var medlem af gruppen. Sidenhen har Thurston Moore også dannet gruppen Chelsea Light Moving, ligesom han hyppigt har udgivet musik i eget navn. Senest tilbage i oktober sidste år, hvor hans album "The Best Day" modtog 5 stjerner af GAFFA.

Lyt til Sonic Youth-nummeret "Schizophrenia" her: 


ANNONCE