Nyhed

Thurston Moore gæster Danmark

GAFFA.dk - alt om musik

Den tidligere Sonic Youth-guitarist gæster spillestedet Alice med projeket The New Quiet

Den amerikanske støjguitar-pioner Thurston Moore har teamet op med saxofonisten Mats Gustafsson i projektet The New Quiet, og sammen gæster de spillestedet Alice i København den 17. marts 2020. 

The New Quiet bliver det seneste freejazz-eksperiment fra et mangeårigt musikalsk samarbejde mellem de to musikere. Selv beskriver de lyden som elektroniske missiler i mødet med skiftevis højenergiske og dynamiske doomflader, akustisk støj, vokalt kaos og freejazz-splatter.


Thurston Moore har med grundlæggelsen af gruppen Sonic Youth og sit mangeårige virke i feltet mellem rock, støj og improvisation sat et stort afmærke på moderne alternativ musik. Han står krediteret på mere end 800 udgivelser – primært som instrumentalist, komponist og sangskriver, men har også gjort sig som producer, studiotekniker og grafiker. Moore har spillet flere shows på både Jazzhouse og Alice – senest de to udsolgte koncerter med Thurston Moore Group i foråret 2019.

LÆS OGSÅ: Støjrock-ikon gæster København

Mats Gustafsson, bedre kendt fra trioen Fire! og senere stororkesteret Fire! Orchestra, er en af de førende saxofonister og improvisationsmusikere i det skandinaviske freejazz-miljø. Gustafsson er kendt for at skubbe den eksperimenterende jazz i nye retninger og spiller, forud for koncerten med Thurston Moore, også med improvisationsgruppen Torden Kvartetten under årets Vinterjazz Festival.


Udover The New Quiet byder aftenen også på duo-samarbejdet mellem den indisk-amerikanske komponist og vokalist Amirtha Kidambi og komponisten og performeren Lea Bertucci, der begge har markeret sig som to nyskabende navne på New Yorks eksperimenterende scene de seneste år.

Billetsalget er netop begyndt via Billetto.

 


ANNONCE