Nyhed

Thurston Moore aflyser turné på grund af alvorlig sygdom

Sonic Youth-grundlæggeren betegner sin dårlige helbredssituation som kronisk og invaliderende

Siden amerikanske Sonic Youth blev dannet tilbage i 1981, har medgrundlæggeren Thurston Moore været en jævnlig gæst herhjemme. Ikke mindst det seneste årti, hvor danske fans har kunnetopleve støjrock-koryfæet på blandt andet Vega (2012), Copenhagen Jazzhouse (2014 og '16), Train i Aarhus (2015) og Teater Momentum i Odense (2018). 

Men nu er det efter alt at dømme slut. I en nyligt udsendt, officiel meddelelse fra den i dag 65-årige musiker forlyder det, at hans helbredstilstand er dårlig – og at der er tale om en både "vedvarende" og "invaliderende" situation. Samtidig aflyser Moore en planlagt bogturné, som skulle have været afviklet i forbindelse med udgivelsen af selvbiografien Sonic Life

"Jeg er virkelig ked af at dele nyheden om, at mine læger her i England har rådet mig til at aflyse min kommende bogturné," indleder Moore sit åbne brev til sine Sonic friends and familiy og uddyber:


"Jeg har levet med et langvarigt helbredsproblem i årevis, som dog aldrig for alvor har forhindret mig i at turnere og indspille. Men det har ikke desto mindre været et underliggende vilkår, og efterhånden, som jeg er nået til midten af mine 60'ere er det blevet mere eller mindre permanent invaliderende," lyder det fra Moore. Du kan læse hele Moores brev på hans officielle Facebookprofil.   

Thurston Moore var med til at danne det stilskabende støjrockband Sonic Youth i starten af firserne. I 1984 blev han gift med bandets medgrundlægger Kim Gordon, med hvem han har en datter. Efter bruddet med Gordon i 2011 og bandets følgende endeligt søsatte Moore projektet Chelsea Light Moving, som var aktiv nogle år og blandt andet optrådte på Roskilde Festival i 2013.

Interview med koncertaktuelle Thurston Moore: Strategi for sameksistens


ANNONCE