Nyhed

Distortion Club afslører fuldt lineup

Amerikanske Pharoahe Monch er blandt de nye internationale navne, som nu er smækket på den endelige plakat

Så er det fulde line up meldt ud til Distortion Club, hvor publikum kan opleve en bred vifte af internationale artister ved de i alt 16 arrangementer. Tidligere er navne som Boys Noize og Jeff Mills blevet føjet til programmet, og nu fuldendes Distortion Clubs line up med acts som Pharoahe Monch, Beatrice Eli, Cyril Hahn og Charanjit Singh. 

Pharoahe Monch 

Amerikanske Pharoahe Monch optræder i Pumpehuset den 3. juni, og hans rygte som live-performer fejler ingenting, efter han viste sit værd for 10.000 publikummer ved Vanguard Festival i 2013. Manden gjorde først betydeligt væsen af sig i hiphop-duoen Organized Konfusion, der hørte til 90'ernes mest respekterede alternative hiphop-navne. Duoen nåede at udgive tre album, der alle blev rost til skyerne, men ikke just var kommercielle succeser, hvilket var en medvirkede årsag til, at Monch og makkeren Prince Poetry kastede håndklædet i ringen i 1997.

Bruddet var imidlertid endbetydende med søsættelsen af Monchs solokarriere, der for alvor tog fart med udgivelsen af albummet "Iternal Affairs", som takket være hitsinglen "Simon Says" opnåede fine salgstal. Siden er fulgt yderligere et par soloalbums, senest det meget roste "W.A.R. (We Are Renegades)". Til sommer står Pharoahe Monch klar til at indtage Pumpehuset, hvor han bliver backet op af Harlem-dj'en Boogie Bling samt den unge London-baserede trio Ezra Collective.

 

 

 

Beatrice Eli

Den svenske sangerinden Beatrice Eli gæster Rust den 3. juni. På ganske kort tid har hun lagt kimen for noget, der ligner en kometkarriere med blandt andet et anmelderrost debutalbum samt supporttjans for den unge r&b-stjerne Miguel. Beatrice Eli har nydt sammenligninger med andre kvindelige artister med attitude lige fra Amy Winehouse til Lykke Li og Robyn. Vokalen befinder sig i den hæse, jazzede ende som sættes sammen med moderne pop-boblende beats, der trækker på dubstep og dance.

Cyril Hahn

Den 4. juni er det Cyril Hahn, som gæster Rust. Han har egentlig lavet musik lige siden skolealderen, men har ført fået hul igennem til en bredere lytterskare inden for det sidste år. Han har særligt gjort sig bemærket ved at remixe store popnumre, såsom Destiny's Childs "Say My Name", Haims "Don't Save Me" og Mariah Careys "Touch My Body". Men det er ikke kun remixes, han har præsteret. For eksempel udgav han i 2013 singlerne "Perfect Storm ft. Shy Girls" og "Raw Cut" - sidstnævnte er i øvrigt udgivet på ep'en "Perfect Storm". Du kan følge scweiziske Cyril Hahn på Soundcloud lige her.

 

Charanjit Singh + Dj Hvad

Global får besøg af 74-årige Charanjit Singh fra Indien, der efter årtier som ukendt BollyWood-komponist og studiemusiker i dag hyldes som en vaskeægte pioner inden for den elektroniske musik. Årsagen er albummet "Synthesizing: Ten Ragas To A Disco Beat" fra 1982, hvor Singh ved et tilfælde opfandt acid house - en genre, som egentlig først kom til live fem år senere med Chicago-navne som Dj Pierre og Phuture. Fusionen af klassisk indiske ragamelodier og hypnotiske beats skabte Singh ved hjælp af trommemaskinen Roland TR-808 og synthesizeren TB-303, der i sidstnævntes tilfælde skulle blive synonym med acid house-genren.

"Synthesizing" var et flop i sin samtid - men 25 år efter fik den pludselig nyt liv, da en hollandsk pladeselskabsmand tilfældigt fandt et eksemplar i en musikbutik i New Delhi i Indien. Hari Kishore, også kendt som Dj Hvad, lægger også vejen forbi Rust samme aften. Den danske dj leverer mashups af blandt andet breakcore, bhangra og dub.

Distortion løber af stablen den 3.-7. juni 2015, og Distortion Clubs musikfester foregår i henholdsvis Culture Box, Jazzhouse, Global, Rust, Pumpehuset og P-kælderen under Langebro. Du kan se hele programmet og finde billetter via den officielle hjemmeside

  

ANNONCE