Nyhed

Jason Derulo: Jeg er ikke bange for at være vanvittig

R&b-stjernen er klar med sit fjerde album, Everything is 4

Sidste år kunne Jason Derulo bryste sig af, at videoen til hans single Wiggle var den femte mest sete på YouTube. Og i det hele taget har den 25-årige sanger høstet enorm succes for sine tre album. Nu skal der følges op med et fjerde udspil, der meget passende har fået titlen EveryThing Is 4. Kom med GAFFA indenfor hos hr. Derulo.

Når man er blandt de største navne på musikscenen, er det ikke hvem som helst, man går og mænger sig med. Således var Jason Derulo sent oppe i går aftes for at arbejde på en duet med Jennifer Lopez i studiet i Los Angeles. En oplevelse, der har sat sine spor hos r&b-talentet.

– Det var helt fantastisk. Hun er helt utrolig og har et kæmpe talent. Jeg har altid set op til hende, så det var en utrolig oplevelse. Det er noget af det bedste, jeg nogensinde har oplevet.Det hele var fedt. Det var et stort øjeblik. Sangene var allerede skrevet, men vi finpudsede dem og forbedrede dem. Vi er begge vilde med sangene, og den minder os om vores caribiske rødder, så det er noget helt særligt for os.


Hvordan blev din seneste single Want to Want Me til?

– Jeg skrev den for otte måneder siden. Jeg tror stadig, at Trumpets spillede på radioen, og Talk Dirty var ved at stilne af. Vi er lidt bagud her i USA, for andre steder kører singler igennem sådan her (knipser med fingeren, red.), mens de bruger over seks måneder på singler, der ikke har særlig stor succes. Så jeg var stadig ved at afslutte mit sidste album og var klar til at få fingrene i nyt materiale. Jeg var i gang med at eksperimentere og prøve forskellige ting i studiet, og det var lige ved at blive latterligt med alle de ting, jeg afprøvede og de nye lyde, jeg forsøgte at lave. Jeg ville prøve at lave noget helt nyt, så jeg prøvede at tænke anderledes. Sådan at hver eneste sang på det nye album vil skille sig ud, når de kommer på radioen, for det kommer ikke til at lyde som noget andet musik. Det er helt nyt og frisk.

– Want to Want Me lyder som en sang fra 80'erne, hvilket er lidt anderledes i 2015. Det begyndte med en 80'er lyd og Want to Want Me var den første sang, som jeg lavede med den vibe og så begyndte jeg at lave flere sange til albummet med denne vibe. Singlen handler om at være som besat af en bestemt person og ønske sig, at denne person vender tilbage. Det er en virkelig sexet måde at tale om denne besættelse på. Der er en del falset i den og meget MJ- og Prince-indflydelse, som man også kan høre på hele albummet.


Teksterne handler om at ville have en kvinde tilbage. Sidder du og er grædefærdig i sofaen, når du skriver sangene?

– Haha, nej. Jeg er altid i studiet, når jeg skriver. Jeg er ikke rigtigt en sofa-skribent. Jeg kan godt lide at tale direkte ind i mikrofonen, hvor ordene ligesom bare flyder. Det er næsten som om, man taler til sin bedste ven og er fuldkommen ærlig. Jeg kan bedre lide denne form end at skrive på papir, hvor jeg føler, at man ligesom udvander ordene.

Personlige tekster


Bygger nummeret på personlige erfaringer?

– Ja selvfølgelig. Jeg tror, at vi alle sammen har oplevet at drømme om at få en elsker tilbage. At man bare længes efter et andet menneske så meget, at man for alt i verden bare vil have dem tilbage.

Du oplever altså stadig, at det er svært at overbevise en elsker om at komme tilbage?


– Det handler ikke om at overbevise. Jeg tror, at det handler om at sørge for, at det menneske vil have dig lige så meget, som du vil have dem. Det skal ikke være på den måde, som de tænker, men på den måde, som du vil have, at de skal ville have dig på. Man ønsker sig noget, som det menneske måske ikke er klar til at tænke endnu, men du ønsker bare, at de skal være på samme bølgelængde. Det gælder selvfølgelig også for mig, som møder mange forskellige slags mennesker i min position.

Man skulle ellers tro, du kunne få, hvem det passer dig…

– Jo, det kan jeg vel egentlig også, men hvad hvis hun allerede er i et forhold?


Jeg kan være en kamæleon

Du skrev din første sang, da du var bare otte år gammel. Hvordan har det påvirket dig, at du har lært at skrive sange på en skole i Florida?

– Jeg studerede alle mulige former for musik, så det har været en stor hjælp for mig. Jeg er blevet inspireret af så mange forskellige musikgenrer, og jeg trækker på så mange forskellige ting, som er blevet en del af min musikalske bevidsthed. Det betyder, at mit arbejde forbliver friskt, for jeg laver mange forskellige sange. Det stammer fra min begyndelse som sangskriver. Jeg har skrevet for mange andre kunstnere, så jeg kan være en kamelæon, og jeg kan lave en ny lyd for hver enkelt album. Jeg har lyttet til så mange forskellige slags musik, og jeg kan læse musik, og så hører man tingene på en anden måde, når man er uddannet på den måde. Jo mere visdom man har, jo bedre bliver man. Det er som en muskel. Jo mere man styrker den, jo større bliver den.


Når du læser de sange, du skrev som barn, hvad tænker du så?

– At jeg var et vanvittigt barn. Jeg var fuldkommen fokuseret på min musik hele tiden. Jeg gik glip af så mange ting i mit liv. Jeg må have virket som et vanvittigt barn.

Fylder musik hele dit liv?


– Ja, underholdning gør. Ikke alene musik. Det handler om at skabe – det handler også om processen at lave en video og om at danse. Det er cirka 95 procent af mit liv. Desværre.

Hvad er drivkraften bag din succes?

– Det er en kombination af mange ting. Jeg tror, at det handler om at være bange for at gå glip af noget.


 Men du er jo kun 25. Du har hele livet foran dig, ikke?

– Ja, men det handler om at blive ved med at udvikle sig. Det handler om at forbedre sig, og hvad hvis jeg tager det stille og roligt nu, hvem ved så hvad der kunne være sket? Hvad jeg kunne have nået? Jeg er bange for at gå glip af noget. Jeg er fuldkommen fokuseret på at lave musik, for jeg elsker det. Jeg elsker at skabe noget og se det blive større.

Ingen vidste hvem jeg var


Du har tidligere nævnt, at det var smertefuldt at skrive sange til andre kunstnere. Hvordan er det for dig at høre andre synge dine sange, og er du ind imellem uenig med dem i, hvordan de fremfører dem?

– Det mest frustrerende var, at jeg ikke kunne udgive mine egne sange. Det handlede ikke så meget om, hvordan de sang dem, men mere om at jeg stod i baggrunden og bare var en sangskriver, som ingen vidste hvem var.

Du følte ikke, at du blev værdsat for dit arbejde?


– Ja. Lige præcis.

Hjælper det at du nu synger dine egne sange og har stor succes med det?

– Helt sikkert. Jeg tænker ikke engang på det mere. Men jeg skriver mange sange nu. Jeg har mange, som jeg kan give væk. Alyxx Dione er den første kunstner på mit Mercury-label, som hedder Future History og jeg skrev en sang til hende, der hedder "Chingalinga," som er helt perfekt til hende, og så snart hun gør sin entré bliver hun en superstjerne. Men det er ikke en sang, som jeg ville kunne have sunget.


Du er gæstestjerne på So You Think You Can Dance og  du har medvirket i American Idol – hvad har de shows betydet for din karriere?

– Det er cool. Jeg har det sjovt med det. So You Think You Can Dance er bare sjov. Det er ikke vigtigt for min karriere. Det er ikke for at forbedre min karriere. Det er mere for at give noget til andre og dele min dans med andre dansere. 

Hvordan er dette album anderledes end det sidste?


– Forestil dig, at jeg har en pæn skjorte på. Jeg er mere clean.  Det er den største forskel. Og jeg har et nyt skæg, haha.

Og rent musikalsk?

– Min stemme er mere fremtrædende. Der er flere live sounds. Det er en mere moden udgave af mig – en mere poleret udgave. Det er derfor, jeg siger, at du skal forestille dig mig i en skjorte. 


Dit første album blev kritiseret for at være uden sjæl på grund af den megen Autotune. Hvad er din holdning til Autotune?

– Man skal bruge autotune som alle andre instrumenter. Alt i moderation. Det er ikke på nogen måde uden sjæl. Hvis det var uden sjæl, så ville det ikke være så stor en succes og sælge så mange albums. Hvordan kunne det være uden sjæl?

Hvorfor tror du, at du har så stor succes?


– Først og fremmest, fordi jeg er sangskriver.  Det er en stor del af det, fordi jeg ikke er afhængig af andre til at skrive mine sange. Jeg behøver ikke nogen til at lave et hit. Jeg er heller ikke bange for at være skør og vanvittig.

Inspirationer og samples

Hvilke kunstnere er du inspireret af?


– Prince, Michael Jackson, Janet Jackson, Beyoncé og James Brown – i det hele taget showmen, der kan lave et godt show.  

Du har flere gange brugt andre kunstneres samples i din musik – hvad er din holdning til det?

– Jeg synes, at det er helt cool. Godt materiale er altid godt materiale. Musik kan genbruges og genbruges med tiden. Want to Want Me lyder helt sikkert, som om det er en sang fra 80'erne. Jeg synes, at det er fedt. Kanye West er the king of samples. Han har næsten et sample i hver eneste sang, han laver.  Det er helt cool.


Er det en slags homage til andre kunstnere?

– Ja, det er helt sikkert. Hvis det er god musik, er det god musik.

 


 

ANNONCE