Nyhed

Oliver North Boy Choir genopstår som ONBC

Gruppen er tilbage – nu også med Tanja Simonsen, eks-Superheroes og -Private, som vokalist

Oliver North Boy Choir genopstår som ONBC med medlemmer fra blandt andre Superheroes og Epo-555

Det er lidt en tilsnigelse at kalde ONBC's netop udsendte album, Crash, Burn & Cry for en debutlade. For nok er her tale om en debut, men det er solide, velafprøvede kræfter, der står bag albummet. Tanja Simonsen har en fortid i legendariske Superheroes og som medlem af Private. Camilla Florentz og Mikkel Max kendes bedst fra indie-darlings epo-555, og Ivan Petersen slår sine folder i The Boombox Hearts. Med Tanjas ankomst gik Oliver North Boy Choir i opløsning, men samlede sig igen som ONBC i et klassisk ABBA'esque line-up med en blondine, en brunette og to skægaber. Vi har talt med Mikkel Max.

Hvad kan I bringe med jer til ONBC fra henholdsvis Superheroes, Private, Epo-555 og Boombox Hearts.


– Kærligheden til den gode melodi er et bærende element i ONBC. Det er helt sikkert noget, vi har taget med os fra de gamle bands. På trods af den store forskel mellem eksempelvis Superheroes og epo-555, var der en fascination af den romantik, som ligger i grænsefladen mellem det poppede og det støjende. Vi kommer ikke uden om, at den er smuttet med ind ad bagdøren til ONBC og har trukket de eftertænksomme øjeblikke i Boombox Hearts med i slipstrømmen. 

Hvordan kommer det til at fungere i forhold til Oliver North Boy Choir, som kun udgav singler digitalt i midt-nullerne – og ikke spillede koncerter?

– Helt anderledes, heldigvis. Der er ikke et gram elektronica over ONBC. Alt er håndspillet og støjer en del mere. Trommerne er tunge som våde sten og vokalerne er alt andet end tilbageholdte. Tværtimod er der masser af vokalharmonier, der brydes af guitar med delay og rum. Vi udgiver en fuld plade på vinyl, og vi elsker at spille koncerter. Det er svært at forestille sig noget, der ligger længere fra Oliver North Boy Choir - og dog. For kompositionerne er skrevet af de samme, og det kan man - forhåbentligt - godt høre. Vi spiller også nogle gamle sange i helt nye klæ'r i vores livesæt.


Hvad har I hver især lavet siden Superheroes og epo-555?

– Ud over Oliver North Boy Choir – hvor alle undtagen Tanja spillede – fortsatte Ivan og Mikkel Max sammen i to konstellationer: et venne-band, der hed Tempomatador og i Boombox Hearts, hvor de byttede instrumenter. Af de bands eksisterer kun Boombox Hearts endnu. Bandet er i gang med at indspille en ny ep. Tanja har selvfølgelig spillet og sunget i Private, men mens der var mange hits, var der få koncerter. Faktisk kun én, og Tanja elsker at spille live. Hun har også spillet i andre konstellationer som eksempelvis Music for Modern Man med Asger fra Superheroes. Camilla har ligget i cryo-sleep, siden Oliver North Boy Choir blev halshugget og har kedet sig gevaldigt med ikke at spille i band. Derfor tager hun revanche nu, så ud over at synge spiller hun også en ond bas.

Hvordan får man det til at fungere at spille i band, når man som jer, Camilla og Mikkel har været gift engang?


– Ha... ja. Det er faktisk helt ukompliceret. Camilla og jeg kender jo hinandens grænser og hinandens potentiale, og vi er heldigvis både gode venner og afklarede. Vi har en søn sammen, og han er altid med i bunkeren, når vi øver eller indspiller. Det er utroligt dejligt at give ham den mulighed, som han ellers ikke ville kunne få. Der er selvfølgelig nogle logistiske udfordringer engang imellem, men hey... alt i alt går det bare rigtig godt.

 

ANNONCE