Nyhed

Spot Festival 2015: De 10 bedste koncerter og to bundskrabere

Oven på en vellykket Spot Festival gør GAFFA status over weekendens mange anmeldelser. Hvem kom ud på toppen, og hvem bragede igennem gulvet?

Musikken fortoner sig i weekendens trængsel og alarm, som årets Spot Festival lukker ned. Søvnige, men glade koncertgængere hygger sig i dag i solen og lytter til beroligende live-musik, mens de venter på at komme ind og se musikfilm i Øst For Paradis.

På GAFFA ser vi tilbage på alle de gode koncerter og har her samlet en liste over de ti bedste koncerter - samt to bundskrabere - så du kan få et hurtigt overblik. Du kan læse alle vores anmeldelser fra Spot Festival 2015 i GAFFAs live-anmeldelsessektion her.

Overordnet set har GAFFAs anmeldere været glade for udbuddet på Spot Festival, og niveauet har således været højt på scenerne. Kun én koncert røg helt gennem gulvet og måtte nøjes med én stjerne. Se hvem her forneden.

Om du er enig i vores anmelderes dom står jo frit for, så du skal være velkommen til at kommentere forneden.

Vi begynder med de ti bedste - og slutter i bunden med bundskraberen. 


De bedste koncerter på Spot Festival 2015 


Kaspar Kaae, Deniz Ozan Öksüz m.fl.: " Et kæmpe lydbillede samtidig med en intensitet, en nerve og en tilstedeværelse, der sprængte rammer for både tid og rum." (5 stjerner)

Kentaur: "Kentaur spillede med musklerne, men havde i den grad også nogle hestekræfter at trække på. Et mageløst dyr, der bøjede hovedet i benovelse over de mange fremmødte tilskuere, som begejstrede smuttede ud i aftenmørket." (5 stjerner)

I'll Be Damned: "Det er alt i alt essensen af en rockkoncert, den der, hvad sker der nu-følelse, du er aldrig helt sikker, og du deltager med livet som indsats." (5 stjerner)

Blaue Blume (billedet): "Talentet, som Blaue Blume besidder kom til udtryk i en form og et niveau, som gik igen gennem hvert enkelt nummer, hvori opfattelsen af den almene popsang blev nyfortolket." (5 stjerner)

Hukaos: "Hukaos.-kollektivet er ikke noget at fucke med." (5 stjerner)

Eivør Palsdóttir: "Hun havde en betagende ro, et nærvær og en naturlighed på scenen, som trådte i kraft, når hun spillede og sang, og når hun fortalte små personlige historier mellem numrene." (5 stjerner) 

Turbochild: "Der er hit-potentiale, der er live-potentiale, der er kæmpe potentiale her!" (5 stjerner)

Hessimore: "Spot blev skolet i genreanarki og den atypiske fest." (5 stjerner)

Astronaut: "... derefter tog en mindre diskorock-fest fart gennem en række iørefaldende sange. Bandet lod til at nyde hvert sekund." (5 stjerner)

The Attic Sleepers: "Smuk og drømmende koncert båret af stærk vokal." (5 stjerner)

Kwamie Liv: "For Kwamie Liv er måske nok uprøvet, men hun har internationalt potentiale og formåede at gøre i hvert fald denne anmelder høj på musikken." (5 sjerner) 

The Wands: "Bandet lignede Danmarks bedste nye bud på et tilbageskuende og retrofikseret psykedelisk orkester, der kunne bære faklen videre fra 1960'ernes narkorock og formidle genrens musikalske vanvid, svimmelhed og farverigdom for en ny generation." (5 stjerner)


Vampire Blow: "Blodsugerne fik publikums blod til at koge af begejstring." (5 stjerner)


Bundskraberen


ONBC:
"Det hele kulminerer med aftenens næstsidste nummer, Copenhagen, der i begyndelsen virker både søvndyssende og distanceret i sin førnævnte navlepilleri, men som intensiveres med en instrumental outro. Her får guitareffekterne for alvor lov at skinne igennem og det gør udtrykket mere skarpladt. Desværre sker det lidt for sent inde i koncerten og efterlader derfor et fattigt helhedsindtryk, der ikke kommer til at stå skarpt og klart i erindringen." (2 stjerner)

Emil Stabil: "I ét magisk øjeblik nåede koncerten et umuligt lavpunkt, da fire mennesker, Stabil, Kidd, Young Bong og Lils producer havde hver sin forestilling om, hvornår beatet droppede og sangen begyndte igen med det resultat, at man kunne høre rapperne lave kortvarigt ekko på hinanden og på backing-tracket. Det var sjovt, men det var ikke en god koncert på nogen måde, heller ikke under hittet "Er Det En Fugl?" eller den vulgære "Swimming Pool"." (1 stjerne)

ANNONCE