Nyhed

Guide: Weekendens 11 essentielle koncerter

Mangler du inspiration til weekendens koncerter? GAFFA anbefaler musik fra da far var dreng, lækre elektroniske lydlandskaber, baby making music og meget mere.

Denne sidste weekend i marts byder på masser af musik landet over, og GAFFA guider dig til 11 gode bud på, hvad du skal give dig i kast med. Vi har samlet en guide med både elektroniske lydlandskaber, goth/emo-metal, "baby making music", musik fra da far var dreng og meget mere. Klik på koncerten og ryg direkte videre til billetsalget.

 

TORSDAG DEN 26. MARTS


København

Liima, Jazzhouse

Selvom Efterklang tilbage i 2014 tilkendegav, at de afholdt deres sidste koncert, var det alligevel ikke helt slut. De tre Efterklangmedlemmer Mads Brauer, Casper Clausen og Rasmus Stolberg har nemlig teamet op med den finske slagtøjsspiller og trommeslager Tatu Rönkkö, under navnet Liima. Da konstellationen besøgte Atlas i Aarhus tilbage i januar, gav GAFFA-anmelder Ole Rosenstand Svidt dem 4 stjerner med på vejen under overskiften; "Efterklang part 2.0 – lovende uden helt at nå fortidens højder."


 

Aarhus

Sekouia, Studenterhuset


Bag det udenlandsklingende alias Sekouia gemmer sig danske Patrick Alexander Beck-Madsen, der for tiden turnerer Danmark rundt med sine elektroniske lydlandskaber og imponerende visuals til sine liveshows. Da den elektroniske festival Sónar tidligere i måneden var forbi København, oplevede GAFFAs anmelder Rosa Louise Stilgren Sekuoia i Koncerthuset til en 4 stjernet koncert karakteriseret ved "drømmende lydcollager" og "skarptskårne beats". Sekuoia slår desuden et smut forbi Kulisselageret i Horsens fredag og Stars i Vordingborg lørdag.

 

Dragonforce, Voxhall


Briterne i Dragonfroce er kendt for at have fuld drøn på guitarerne og masser af soloer på selvsamme. Ved udgivelsen af deres andet fuldlængde-album "Maximum Overload" sidste år, gav GAFFAs anmelderKeld Rud 3 stjerner akkompagneret af ordene: "Havde de været med i en erotisk film, ville de spille rollen som den fyr, der ikke kan vente med at gnubbe sig op ad sin kvindelige modspiller, før hun har inviteret indenfor...". Og lad det være de sidste ord i dén anbefaling.

 

Esbjerg


Christian Hjelm, Tobakken

Den tidligere Figurines-frontmand er ofte - og så igen - blevet sammenlignet med den danske nationalskjald Kim Larsen. Efter en efterårsturné og med to solo-albums i baggagen, er han atter på tur, denne torsdag i Esbjerg. Da han tilbage i oktober var forbi Voxhall i Aarhus, gav GAFFAs anmelder koncerten 4 stjerner og skrev: "Koncerten på VoxHall i Aarhus dannede ramme for den dansksprogede sangskrivers seneste turnéstart, og skal man stole på publikums begejstring, var der tale om en musikalsk upåklagelig og hjertevarm koncertoplevelse i dansk rocks ubestridte superliga." Hjelmen kan desuden fanges på NygadeHuset i Aabenraa fredag og Bygningen i Vejle lørdag.

Du kan læse et dugfrisk interview med Christian Hjelm i GAFFAs artikelsektion her. 


FREDAG DEN 27. MARTS

København

Scarlet Pleasure, Vega


Skulle du være til chillet musik sådan en fredag, skal du være lidt kvik, da Vega melder få billetter til koncerten med flødedrengene i danske Scarlet Pleasure, der for tiden kan bryste sig af at være nomineret til en Carl Pris i kategorien Årets Talent. Da de tidligere på måneden var forbi Posten i Odense, var GAFFAs anmelder klar med en 3-stjernet vurdering og ordene: "Bandet kørte af sted på adskillige tangenter med amerikansk popmusik, 80'er-kitsch og karamelliserede basrytmer." Scarlet Pleasure lægger også vejen forbi Vershuset i Næstved om lørdagen. Læs desuden om GAFFAs skribent Anine Fuglsangs møde med drengene, der eftersigende er Danmarks førende indenfor genren "baby making music" lige her.

 

Aarhus


Rangleklods, Train

Den danske duo Rangleklods består af Pernille Smith-Sivertsen og Esben Nørskov Andersen, der netop er vendt hjem efter at have spillet til den prestigefyldte branchefestival SXSW i Austin, Texas. Nu er de klar til et par koncerter på hjemmebane, før de drager videre til Tyskland op til release af deres tredje album 18. maj. Da Rangleklods tilbage i 2012 udgav sit andet album, var det som Esben Nørskov Andersens solo-projekt, men ikke desto mindre gav GAFFAs anmelder "Beekeeper" 5 stjerner og kaldte det "elegant og smukt mangefacetteret elektronisk popmusik".

 


Siamese + Stream City + The Reaper's New Rumour, Backstage

Når Københavnerbandet Siamese, tidligere kendt som Siamese Fighting Fish, gæster Smilets By har de taget forstærkninger med i form af bornholmer folk-punkerne Stream City og får samtidig selskab af lokale The Reaper's New Rumour. Siamese har netop i januar i år udgivet deres tredje album "Siamese", der modtog 4 stjerner med ordene: "Nyt navn, samme melodiske rockkvaliteter" fra GAFFAs anmelder Keld Rud. Stream City er også aktuelle med debutalbummet "Hoax" fra februar, der af GAFFAs anmelder Kristoffer Veirum modtog 3 stjerner. Samtidig blev det i anmeldelsen pointeret at "Stream City har skabt sig et ry i den danske undergrund som solidt liveband med energiske og teatralske shows." 

De lokale rockhelte The Reaper's New Rumour står klar til at åbne ballet med en hård lussing af sexet rock'n'roll, som ville få Josh Homme til at nikke anerkendende.

Billetter sælges i døren til en flad halvtredser.
 

EsbjergLars H.U.G., Tobakken

Den anerkendte popsmed Lars H.U.G. er tilbage efter flere års stilhed, og skal man tro GAFFAs anmelder Torben Holleufer, er det en H.U.G. i topform. Da han for et par uger siden gæstede Store Vega, var det til 5 stjerner og med konklusionen: "Et stort forår venter. Allerede er vi højt oppe, og når turneen for alvor kommer i gang, fornemmer jeg, at kun skyerne sætter grænsen. Hvor var det en dejlig koncert." Forud for koncerten i Esbjerg spiller Lars H.U.G. på Train i Aarhus, Godset i Kolding lørdag og en række ekstrakoncerter til april og maj.

 


LØRDAG DEN 28. MARTS

Greve

TV-2, Portalen


Danmarks selvudnævnt kedeligste orkester behøver efterhånden ikke den store introduktion. Steffen Brandt og kumpaner er for tiden aktuelle med deres 18. studiealbum, "Det Gode Liv", som GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen har givet gedigne 4 stjerner under overskiften: "Ikke kun for sjov. Veteranerne kæmper videre og bider fra sig". Det erfarne liveorkester spiller også i Musikhuset Esbjerg om fredagen og Vega i København om søndagen.

 

Rødovre


Love Shop, Kulturhuset Viften

Endnu en "oldie but goldie"-anbefaling i form af Jens Unmacks Love Shop, der ligesom førnævnte Lars H.U.G. også spillede en 5-stjernet koncert i Store Vega for ganske nyligt med stor ros fra GAFFAs anmelder Steen Fabrin Michelsen: "...på trods af enkelte fejl og mangler viste Unmack og hans raske svende, at Love Shop formentlig er rigets ypperligste liveband og i live som aldrig før. Der venter publikum masser af plader og koncerter endnu. Heldigvis og tak for det". Love Shop kommer også forbi Skive Teater torsdag og Tinghallen i Viborg fredag.

 


SØNDAG DEN 29. MARTS

Black Veil Brides, Amager Bio

Sidst Black Veil Brides gæstede Danmark på Store Vega november 2013, fik de KISS-lignende Ohio-rockere GAFFAs anmelder Keld Broksø helt op at ringe. Efter koncerten gav førnævnte nemlig bandets optræden hele 6 stjerner og ordene "Black Veil Brides smed maskerne og viste superstjernesto" med på vejen. Lad os se om de kan gøre det igen.


ANNONCE