Nyhed

Metronomy: Vi har planlagt et stort show på Sónar Copenhagen

Vi har talt med elektropop-gruppen, der indtager København næste weekend

Metronomy har altid været forsangeren Joseph Mounts elektroniske popprojekt. I dag består det også af Oscar Cash (saxofon, vokaler og keyboard), Anna Prior (trommer) og Gbenga Adelekan (bas). Deres endelige, unikke formel bestående af wonky pop og new wave kom først virkelig til udtryk i 2011, da The English Riviera kom på gaden og gjorde dem verdensberømte. Det britiske band har turneret i blandt andet Europa, USA, og Australien – og kommer nu for tredje gang til København. Glæd dig til at skråle med på hittene The Look og The Bay, mens du tramper kærlighed ind i Koncerthuset til Sónar Festivalen.

Sidste år vågnede jeg til "I'm Aquarius" hver morgen. Dejligt at interviewe manden bag nu! Vil du starte med at fortælle lidt om sangen og musikvideoen?

- Tusind tak! Jeg bliver helt rørt. Jeg skrev faktisk sangen lang tid før, det fjerde album Love Letters blev udgivet. Den var færdig midt i The English Riviera-albummet fra 2011. Men sangen passede ikke rigtigt ind. Så jeg sad bare og ventede på det perfekte øjeblik. Med hensyn til videoen, så syntes jeg, at det kunne være spændende at stille en lo-fi sang op imod en sci-fi-video. Og så er det den eneste sang som nævner stjerner.    


Hvad handler "I'm Aquarius" om?

- Om slutningen på et forhold. Jeg forestiller mig, at pigen i forholdet er sådan en, som tror på astrologi. Lidt en hippie, som beskylder universet for sine egne problemer!

Dem kender jeg godt! (Mig selv). I har spillet i lang tid. Kan du fortælle, hvordan jeres rejse har været?


- Jeg startede med at spille musik for 16 år siden. Men det nuværende band har kun eksisteret i seks, for Gabriel Stebbing forlod bandet i 2009. Metronomy, som man kender det i dag, har eksisteret i næsten 10 år. Da jeg var 21-22 år gammel, var jeg meget ambitiøs. Det var mit ønske at gøre musikken til mit arbejde. Dengang vidste jeg ikke, hvad der ville ske. Jeg greb bare mulighederne og skubbede musikken fremad. Det har taget 10 år at komme til, hvor vi er nu.

Så før Metronomy blev til et band i 2006, var det dit eget personlige projekt?

- Det er stadig til dels et soloprojekt. Når vi spiller sammen og er på turné, så er vi et band. Men det er stadig mig, som producerer og skriver sangene.


Hvornår blev I berømte, og hvordan føltes det?

- Hvert album har været et skridt i den rigtige retning. Men da The English Riviera kom ud, begyndte folk pludseligt at snakke om Metronomy. Vi var i radioen. Men det skete ikke særlig hurtigt! Så det føltes ikke anderledes, da vi så blev populære. Jeg føler mig stadig normal, er jeg bange for at sige.

Hvad gør musikken unik?


- Musikken er lyden i mit hoved. Jeg kan ikke gøre det på andre måder. Det sker bare. Det er min personlighed.

Er du enig i, at du har en fascination af pop, som kommer til udtryk på elektronisk vis?

- Den slags musik, vi laver, har jeg altid elsket højt! Jeg har altid villet være del af pop og R&B. Jeg prøver virkelig at lave popmusik, men da lyden er så personlig, bliver det aldrig bare pop. Det er for sent for mig at blive Miley Cyrus.


Du har også lavet remixes.

- Ikke for nylig. Den sidste var Lady Gagas Yoü and I. At lave remixes er en kold transaktion. Det er ikke nødvendigvis kunstneren, som vil have dig til at lave et remix. Det er pladeselskabet eller noget i den stil. Min musik er varmere. Jeg foretrækker at arbejde med mennesker og ikke bare med deres materiale.

Hvilke elementer påvirker så din musik?


- Alt! Min musik er min personlige historie. Hvad der sker i mit liv påvirker mig og dermed musikken.

Vil det sige, at det at høre din musik er som at læse din dagbog?

- En falsk dagbog! Jeg snakker ikke om min hverdag, men musikken er den eneste måde, jeg kan udtrykke mine følelser på. Det føles måske som en dagbog, men teksterne har ikke rødder i virkeligheden. Følelserne har til gengæld!


I har spillet i København før. Hvordan var det?

- Vi spillede på Loppen, hvor det altid føles lidt sindssygt! Folk spørger altid, hvorfor vi spiller så lille et sted? Jeg ved aldrig, hvad jeg skal svare! De gange, vi har spillet der, var altid i midten af vores turné, og det var en helt anderledes oplevelse! Begge gange har været fantastiske! Stemingen var så energisk og publikum var utrolige. Det er næsten lidt trist, at vi ikke skal spille der denne gang.

Hvad har I planlagt til Sónar?


- Det bliver et show denne gang! Der bliver masser af plads til at bevæge sig på scenen. Det bliver første gang, I ser vores specielle performance med lys og dans og det hele.

Hvilket spørgsmål kunne du tænke dig at blive stillet?

- Jeg ved hvilket spørgsmål, jeg ikke vil stilles! Og det er, om jeg har nogle anekdoter at dele fra turnéen.


Sørg for at have andre temaer at snakke om, hvis du støder ind i Joseph Mount, når han skal spille med sit band til Sónar Copenhagen-festivalen i København fredag den 13. marts.

Varm op med "Love Letters":

 

 

 <


/p>
ANNONCE