Nyhed

Vanguard præsenterer tre nye kunstnere

Den københavnske festival byder på musik inden for dancehall, reggae og hiphop

Vanguard Music Festival afslører tre nye navne til sommerens festival nemlig DJ Premier, Bunny Wailer og Bikstok.

DJ Premier har opnået ikonstatus på hiphop-scenen og har været en musikalsk pionér, der siden sit gennembrud i halvfemserne, som den ene halvdel af Gang Starr (med nu afdøde Guru), har kridtet stregerne op for East Coast-hiphoppen. Hans rå stil og lyd er blevet efterlignet og kopieret lige siden, og han betegnes som en af genrens helt store skikkelser. DJ Premier har leveret produktioner til hiphoppens musikalske centralnervesystem: Nas' "Illmatc", Notorious B.I.G.s "Ready to Die" og Jay-Z's "Reasonable Doubt".

Han kaldes "The Last Wailer" og er en af Jamicas mest velrespekterede ældre mænd – Bunny Wailer er det eneste nulevende medlem tilbage af den originale trio, The Wailers, og varetager fortsat en vigtig musikalsk arv, der trækker dybe spor på tværs af seks årtier. Sammen med Bob Marley og Peter Tosh blev Bunny Wailer spydspids for den jamaicanske reggae, der siden har forgrenet sig verden over, og sange som "Simmer Down", "Trenchtown Rock", "Get Up Stand Up" og "Stir It Up" står i dag som lysende klassikere fra deres tid sammen. Det er derfor en stor ære for Vanguard at byde Bunny Wailer velkommen i Søndermarken.


Sværvægtere og opfindere af den danske dancehall er Bikstok, der for 10 år siden satte et markant musikalsk aftryk med debuten "Over Stok Og Sten". Udgivelsen står i dag som en milepæl i dansk musikhistorie, hvor der eksisterer et før og efter. Hver for sig og sammen er Eaggerman, Pharfar og Bukkiblæs ubestridte frontfigurer i det, der siden er blevet defineret som "den dansksprogede dancehall". Efter flere års pause barsler trioen endelig med nyt materiale, og ep'en "Uranium" er på trapperne og frisk på fad, når de besøger Vanguard.

Vanguard Music Festival foregår den 31. juli og 1. august 2015 i Søndermarken. Det er tredje år, at festivalen over to dage præsenterer dansk og international musik i parken, der ligger centralt i København.

Køb billetter her.


ANNONCE