Nyhed

Guide: 11 essentielle koncerter i november

Kalenderen siger snart vinter, men inden da byder november på et hav af koncerter

Det varer ikke længe, før Kong Vinter kommer forbi, det bliver stadig koldere, men hvis man rykker indendøre, er der et væld af koncerter at tage til. Derfor bringer vi traditionen tro her en oversigt over koncerter, der er værd at opleve i november måned – og som der stadig er billetter til. Klik på kunstnernavn for links til billetsalg.

Mew, Falconer Salen, København 4. november (få billetter) og Scandinavian Congress Center, Aarhus 5. november

Tidligere i år udgav Mew albummet "+-", som er deres første album i knap seks år. De startede deres turné i Norge, og nu spiller de to store danske koncerter, inden turen går videre til Amsterdam. Med sig som support har de norske Fay Wildhagen, som spiller altenativ folkpop

Lyt til sangen "Water Slides" her:

The Prodigy, Tap 1, København, 5. november

Det engelske rave-band, der står bag klassikere som "Voodoo People", "Firestarter" og "Smack My Bitch Up", besøgte sidst hovedstaden i 2009. Nu indtager de Tap 1, og man kan godt forvente et brag af en koncert.

Varm op med en liveversion af "Get Your Fight On" her:

Danish Music Awards, Forum, 7. november

Der er lagt op til en kæmpe musikfest, når der skal deles priser ud til årets bedste præstationer med Anders Breinholt og Christopher som tovholdere. Blandt de optrædende denne aften er Suspekt, L.O.C. og Marie Key.

Varm op med Suspekt-hittet "Søndagsbarn" her:

Thurston Moore, Train 7. november og Vega 8. november (sidstnævnte med kortfilm forinden som en del af CPH:PIX)

Thurston Moore er en af den alternative rocks mest anerkendte kunstnere. Han er mest kendt for de 17 album, han siden 1982 har udgivet med nu pauseholdende Sonic Youth, men som soloartist har Moore også gjort sig bemærket. Thurston Moore er da også flere gange blevet hyldet som en af verdens bedste guitarister. 

Hør sangen "The Best Day" her:

Built to Spill, VoxHall, 7. november

Siden deres debut tilbage i 1993 med "Ultimative Alternative Wavers" har indierockbandet fra Idaho aldrig gået af vejen for at lege med støjende guitarer og kompositoriske spidsfindigheder. Deres seneste album "Untethered Moon" udkom i april i år, så mon ikke der er god chance for at høre sange fra dette album, når Built To Spill indtager Voxhall.

Lyt til "Never Be The Same" her:

Rudimental, Vega 12. november

Det engelske drum'n'bass band er aktuelle med deres andet studiealbum "We The Generation", hvor de blandt andet har arbejdet sammen med Ed Sheeran, som de også har været på tour med. De spillede på Northside i 2014, men nu giver de koncert i mere intime rammer i Store Vega.

Hør hittet "Lay It All On Me" feat. Ed Sheeran her:

Lianne La Havas, Store Vega, 15. november

Engelske Lianne La Havas har haft medvind, siden hun debuterede i 2012. Hendes debutalbum blev nomineret til de prestigefyldte Mercury Prize og Ivor Novello Awards, mens GAFFA gav albummet fem stjerner og kaldte det højkaliber soul. Hendes andet album "Blood" udkom i juli i år. La Havas har hun fundet inspiration i sin familiære baggrund, som har referencer til både Jamaica og Grækenland.

Lyt til singlen "Green & Gold" her:

Madonna, Jyske Bank Boxen, Herning, 16. november

Der er lagt op til en kæmpe popfest, når mastodonten Madonna (billedet) kommer forbi Danmark på sin Rebel Heart Tour og indtager Boxen i Herning. Touren kommer i kølvandet på Madonnas seneste album "Rebel Heart", der udkom i marts i år.

Se sangen "Bitch I'm Madonna" feat. Nicki Minaj her:

Lukas Graham, Ceres Arena, Aarhus 19. november (turnéstart, spiller også i Odense 20. November og Aalborg 21. november)

De topper hitlisterne, både når det kommer til salg og streaming, og snart tager Lukas Graham hul på en arena-turné, der starter i Aarhus den 19. november.

Lyt til hittet "7 Years" her:

Years and Years, Tap 1, 24. november

Indtil for nylig var 25-årige Olly Alexander mest kendt for sine mindre roller i en række forskellige film. Men de bedrifter har hans band, electronica-trioen Years & Years, på rekordtid overhalet indenom med deres debutalbum "Communion", der udkom i juli i år. Koncerten skulle have være afviklet i Store Vega, men på grund af stor interesse fra bandets danske fans blev koncerten flyttet til Tap 1.

Hør sangen "Eyes Shut" her:

Motörhead, Scandinavian Congress Center, Aarhus, 30. november

Motörhead skulle have spillet koncert i Forum Horsens sidste år, men måtte aflyse, da Lemmy Kilmister døjede med dårligt helbred. Det skulle efter sigende være et overstået kapitel, og nu tager gruppen revanche. Deres seneste album "Bad Magic" udkom i august og høstede fem stjerner fra GAFFAs anmelder Keld Rud.

Varm op med "Thunder & Lightning" her:

Udsolgte koncerter, som vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:

Five Finger Death Punch + Papa Roach, Tap1, København, 6. november

Beach House, Store Vega, 13. november

Father John Misty, Store Vega, 16. og 17. november

Nightwish, Falconer Salen, 16. november

Melody Gardot, Koncertsalen, 20. november

ANNONCE