Nyhed

Oasis-dokumentar i støbeskeen

Holdet bag Amy Winehouse-filmen Amy arbejder på en dokumentar om det ikoniske britpop-band

Filmskaberne bag den succesfulde dokumentar "Amy" fra tidligere i år, der handler om den afdøde Amy Winehouse, brygger nu på en dokumentar om den turbulente historie bag britpop-ikonerne Oasis med brødrene Liam og Noel Gallagher i spidsen. Det skriver Screen Daily.

Filmen, der endnu mangler at få titel og udgivelsesdato, vil blive produceret af "Amy"-produceren James Gay Rees, mens "Amy"-instruktøren Asif Kapadia vil agere exectutive producer. I instruktørsædet finder man Mat Whitecross, der står bag filmdokumentarer som "The Road to Guantanamo" og "Sex & Drugs & Rock & Roll".

Ifølge Screen Daily har holdet fået "enestående adgang til bandets arkiver".


Filmselskabet Independent, der kommer til at distribuere filmen, vil offentliggøre projektet under branchebegivenheden American Film Market, der finder sted den 4.-11. november. 

Independents managing director Andrew Orr har kommenteret projektet til Screen Daily.

"Oasis er uden tvivl en af de klassiske britiske rockbands, der har solgt 70 millioner album verden over, og som definerer lyden af en hel æra. Kernen består af Liam og Noel Gallagher, to af de bedst rock'n'roll-stjerner dette land nogensinde har set. Mats (Whitecross, red.) følsomhed og stil vil fuldende denne fortælling om opstandelsen og faldet af en af de store rock'n'roll-bands."


Ingen i bandet har indtil videre kommenteret annonceringen. 

ANNONCE