Nyhed

Dansk blues fejres med prisfest

Danish Music Awards Blues løber af stablen i slutningen af september

Den 23. september vil der være dobbelt op på prisuddelinger til den danske bluesscene, når "Årets Danske Bluesudgivelse" og "Årets Danske Blues Navn" skal kåres ved Danish Music Awards Blues. Det er tredje gang, at dansk blues fejres med en prisoverrækkelse. De to priser er siden 2012 blevet uddelt i forbindelse med Copenhagen Blues Festival. Formålet med prisoverrækkelsen er at skabe anerkendelse til det danske bluesmiljø.

Prisoverrækkelsen foregår i år i Amager Bio, hvor der, efter de to priser er uddelt, vil der være mulighed for at høre to topnavne inden for bluesgenren, nemlig danske Thorbjørn Risager & The Black Tornado og amerikanske John Németh med sit Memphis-soul-bluesband.

Blandt de tidligere vindere af en DMA Blues statuette er Thorbjørn Risager, Tim Lothar og Mike Andersen, mens det er navne som Troels Jensen, Mike Andersen, Kenn Lending, Jes Holtsø og Paul Banks, der er løbet med titlen som "Årets Danske Blues Navn".


De nominerede til DMA Blues 2015 for "Årets Danske Bluesudgivelse" er:
 


Big Creek Slim: Hope For My Soul (Straight Shooter)

The Blues Overdrive: Clinch (Gateway Music)

Fried Okra Band: Back Into the River (Target)

Mike Andersen: Home (Nordic Music Society)

The Mojo Makers: Devils Hands (Hypertension Music)
 


"Årets Danske Bluesudgivelse" uddeles af JazzDanmark og ROSA – Dansk Rock Samråd, mens det er Copenhagen Blues Festival, i samarbejde med Amager Bio og Mojo, der står bag "Årets Danske Blues Navn". Sidstnævnte pris har eksisteret siden 2002.


Danish Music Awards Blues finder sted den 23. september kl. 19 i Amager Bio. Billetter til koncerten med John Németh og Thorbjørn Risager & The Black Tornado releasekoncert kan købes via Billetnet.

Se Thorbjørn Risager & The Black Tornado i aktion her:


ANNONCE