Nyhed

De bliver store i 2016: Groves er inspirerede af kunstnere, de ikke kan lide

Vi har talt med den groovy engelske gruppe, der kan opleves i Vega i oktober

Den 20. oktober åbner Vega dørene for ny koncertaften, Vegas New Crush. En aften tilegnet otte internationale navne, som ifølge Vega kommer til at præge radioerne, bloggere og koncertplakaterne i og uden for Danmark: Groves, Tenterhook, C Duncan, Beaty Heart, The Prettiots, JONES, Fraser A. Gorman og Is Tropical.

Vega har i samarbejde med koncertarrangøren Beatbox Entertainment skabt denne aften, hvor spirende navne får lov at vise sig frem. Vegas New Crush er en international pendant til Vegas Udvalgte, som tidligere har præsenteret navne som MØ, Sekuoia, Karl Williams og Rangleklods. Aftenen kommer derfor til at præsentere nye navne, som du bør holde øje med fremover.

Vegas booker Lene Vive Kristoffersen uddyber New Crush-konceptet:


"Vega har en høj stjerne i de internationale musikkredse, hvilket vi er utroligt stolte af. Over halvdelen af vores program er præget af udenlandske kunstnere. Lige så interessant det er for os som spillested at præsentere de nye acts fra udlandet, lige så betydningsfuldt er det for mange internationale kunstnere at ramme Vega på deres første tour. For at skabe mere opmærksomhed omkring de nye stjerner-på-vej har vi i samarbejde med Beatbox Entertainment skabt koncertrækken Vegas New Crush, hvor vi præsenterer en lille række, helt særligt udvalgte, nye og skarpe internationale kunstnere. Det giver dig som musikentusiast mulighed for at opleve dine nye ynglingskunstnere allerede første gang, de er på tour."

Køb billetter via GAFFA Live

Vi bringer i de kommende dag interviews med de otte bands og solister og fortsætter i dag med Groves.


Hvilken slags musikalsk projekt er Groves?

– Fire faste gutter, Nick, Tim, Dom og Baxter. Vi har vores gode ven Lawrence fra bandet Pink Film til at spille guitar med os lige i øjeblikket. Nick og Tim skiriver musikken, så begynder vi alle at spille det live, arbejde på det og udvikle det til en hypnotiserende, repetitiv, groove-baseret, melodisk optræden.

Hvis I skulle vælge én sang, der ville give et godt indtryk af jeres lyd, hvilken sang ville I så vælge, og hvad er historien bag denne sang?


– I øjeblikket er det "Send High". Vi indspillede den med produceren Richard Formby (Wild Beasts, Darkstar). Han medbragte et stort sæt analoge sequencere i studiet, og den har virkelig udviklet sig over tid. Det var en tålmodig sang, og responsen på den har været rigtig god.

Hvilket kendt album eller kunstner har været en inspiration for jeres musik? 

– Vi vil ikke rigtigt sætte fingeren på en kunstner eller et album. Vi kommer alle fra forskellige musikalske baggrunde. Det, der virkelig former udfaldet er det miljø, du vokser op i, de venner du har og den musik, der på det tidspunkt vil være lydsporet til alt det, der sker. Hvis vi skulle nævne nogle få bands, ville det være: Talking Heads, Stone Roses, Radiohead, Caribou, The Band, Arthur Russell, CAN, Tears for Fears, og det fortsætter. Selv de kunstnere vi ikke kan lide, inspirerer vores egen musik.


Hvad er jeres planer for 2015?

– Vi har primært været i studiet i år og skrive nyt materiale. Vi er virkelig stolte af hvordan et nyt nummer er blevet. Vi kan ikke vente til folk kommer til at lytte til det.

Har I planer om at se nogle af de andre kunstnere, der skal spille til Vegas New Crush sammen med jer?


– Vi ser meget frem til at se Beaty Heart igen. Vi har vores egen kluaften kaldet Late Night Grooves, og de spillede til vores første event. Alle deres rytmer og melodier er superiørefaldende, og jeg synes, at det er meget positiv musik. Vi bliver helt sikkert hængende for at høre de andre bands og skal også se, hvad København har at tilbyde. Nogle anbefalinger til de næste 24 timer?

 

ANNONCE