Nyhed

Følelsesmæssig rutsjebane i Toppen af Poppen

Stine Bramsen var aftenens midtpunkt

Toppen af Poppen er ved at synge på sit sidste vers, og i går var det Stine Bramsen og Alphabeats sange, der stod på nyfortolkning.

Stine Bramsens dag startede med bagning af en kage, da det var, i følge sangerinden, mulevejr. Derfor var der dømt hygge med kage og te.

Oh Land var en af aftenens store overraskelser. Hun havde valgt Alphabeat-sangen "The Spell", og hun havde taget den helt ned på et stille niveau. Sangerinden havde valgt at lære at spille guitar på kun fem uger, og hun klarede det udmærket. Sangen blev mere skrøbelig og ikke lige så festlig som den originale. En fornøjelse at se Oh Land skåret helt ind til benet og uden alt det elektroniske.


Shaka Loveless var den næste, og her må der siges, at der var tale om underholdning. Sangeren havde nemlig fået alle de mandlige deltagere til at være hans "drengekor". Han havde valgt "What Is Happening" og lavet den til reggae. Det var en fest for alle deltagerne. Se sangen nedenfor.

Til middagens start var det Dúnés forsanger Mattias Kolstrup, som havde valgt "Fascination", der netop har opnået en Pop Gem Hall Of Fame i London. Dúné er blevet kaldt Alphabeats onde fætter eller bror, og det skulle også til udtryk i sangen. Derfor fik "Fascination" en tung puls og rocket omkvæd. Sangeren viste også sin klaverkunnen, og som Lars Lilholt sagde i udsendelsen: "Han har aldrig siddet så stille i så lang tid."

Isam B og Sebastian havde begge valgt Stine Bramsens mest personlige sang "The Day You Leave Me". Det var dog meget forskellige versioner. Isam B havde noget sexet jazz kørende, da han ved, at sangerinden har en del af sin inspiration fra Arethea Franklin.


Lars Lilholt holdte sig til sine danske oversættelser, og "Prototypical" blev til "Hjem Til Silkeborg". Sangen blev lettere country, og den kunne næsten lige så godt have været en af hans egne. 

Sebastian havde som sagt også valgt "The Day You Leave Me", men han havde oversat sangen til dansk, og det fik virkelig følelserne på gled. Det var inderligt, og Stine Bramsen var tydeligt mærket.

Det var en følelsesmæssigt afslutning på en dag fyldt med fest og farver og gode historier om sangerindens karriere. Der var blandt andet et afslag om at være opvarmningsband for en Spice Girls-genforeningskoncert, tre måneder i London, der blev til tre år og savnet mod Danmark.


På søndag er det Sebastians sange, der skal fortolkes, men det er også på søndag, at det er sidste omgang for Toppen af Poppen.

Se Shaka Loveless med herrekor på "What Is Happening" her

Se i øvrigt en flot ny GAFFA-fotoserie med Shaka Loveless på hjemmebane i Alken ved Skanderborg her


 

ANNONCE