Nyhed

Video: Elbow-forsanger går solo og udgiver album

Guy Garvey fra britiske Elbow sætter tempoet op og forsøger sig nu uden sit trofaste band

Når man lytter til Manchester-baserede Elbows storladne, melankolske indierock er noget af det første, som bemærkes, forsanger Guy Garveys markante røst, der giver musikken et helt særegent præg. Garvey er dog altid bakket op af sit velspillende band og har derfor aldrig lagt stemme til noget, der ikke har båret Elbows navn, men det laves der om på nu. 30. oktober udgiver Guy Garvey soloalbummet "Courting the Squall", hvorfra det nu er muligt at lytte til førstesinglen "Angela's Eyes" - se musikvideoen nederst på siden.

Fortsætter Guy Garvey i samme spor på albummet, som han lægger op til i "Angela's Eyes", så kan vi forvente os en omgang 60'er-inspireret rockmusik, der også indeholder moderne synthesizerelementer, der til sammen giver musikken et lidt mere up-tempo præg, end hvad der normalt kendetegner Garvey og Elbow. Om musikvideoen til "Angela's Eyes" fortæller en pressemeddelelse ifølge NME, at videoen er inspireret af 60'ernes stripklubber, hvor det var forbudt for nøgne damer at bevæge sig, så der var en mand ansat til at manøvrere et scenetæppe, så "danserne" kunne skifte posering. I videoen indtager Guy Garvey og hans band imidlertid rollen bag tæppet, mens det er kvinder, der sidder som beskuere.

Om den kommende udgivelse "Courting the Squall" har Guy Garvey på sin Facebook-side skrevet, at han har "samlet sine favoritmusikere uden for Elbow, og vi arbejdede hurtigt, drak en masse og havde, hvad man kun kan beskrive som en masse skæg undervejs."


Se videoen til "Angela's Eyes" her:

ANNONCE