Nyhed

Fem højdepunkter på Snowbombing 2016

Vi kigger tilbage på den østrigske festival for clubbing og skisport, hvor blandt andre Fatboy Slim og The Prodigy leverede heftige øjeblikke

Se flere billeder fra Snowbombing her

Den østrigske festival for skisport og festlig elektronisk musik blev en storslået afslutning på sæsonen for snowboard, ski, kælke og anden fart over sneklædte bjergsider. Efter GAFFAs møde med de hovedsagligt britiske snowbombere, der har besøgt festivalen år efter år siden 2000, og en udforskning af de store og små scener i Mayrhofen, kommer her fem højdepunkter fra Snowbombing 2016.  

1. Diskofile kostumer og skotske cubanere


Enhver festival har brug for noget helt særligt til at kickstarte en stemningsfyldt uge, og hvad bedre end en udklædningsfest, der appellerer bredt og byder på et sammenkog af solskin, morskab, funk og farverige kostumer. Gadefesten blev mødt af et væld af udklædninger, der aldrig rigtig forsvandt i løbet af ugen, og med et helt særligt act som de vittige, breakdansende og rappende Cuban Brothers var der lagt en knap så selvhøjtidelig stil for at stå på ski eller snowboard, og derefter hygge og danse sig ud til den sene morgenstund. På den anden side blev stærke optrædener fra Jungle og Groove Armada også første tegn på, at Snowbombing har format til at invitere de store drenge til at lege med i solen og sneen.

2. Ingen slinger i technoen på klub Arena

Der var meget forskel på de forskellige scener, der strakte sig fra kæmpemæssige festival-raves til indelukkede klubber med bølgende techno. En af de mindre klubber, der først åbnede ved midnatstid, vandt på unikke og stilfyldte sæt fra Chris Lorenzo og overraskende og intime back-to-back club-sessions fra store kanoner som Wilkinson og Netsky. De britiske snowbombere på Arena var stadigvæk klædt ud klokken 4 om morgenen, og de spjættede stadigvæk rundt på det fordybede dansegulv eller oppe i baren eller ude i garderoben eller ude på hovedgaden til techno og drum 'n' bass.


3. Fest på Ahorn-bjerget

Snowbombings største seværdighed var uden tvivl deres Arctic Disco-scene på toppen af Ahorn-bjerget. En iglo med masser af plads til bar, dj-pult og dansegulv rejste sig fra sneen, og med favnen fyldt med snaps og hovedet fyldt med snigende højdesyge blev det en smal sag at komme i gear til stjerner og legender som Hannah Wants og Fatboy Slim, der ganske bogstaveligt bragte iglo-klubben til smeltepunktet.

4. Skovtur med halvfemserne


Den sidste aften på Snowbombing viste sig også at være den mest gennemførte i sin flirtende hyldest til 90'ernes dance, hiphop og drum 'n' bass samt en uvirkelig komprimeret optræden fra årtiets definerende rave-band, The Prodigy. Scenen, der blev brugt til de såkaldte Forrest Parties, var utvivlsomt den bedste, fordi den perfekt ramte overgangen mellem adrenalinen i de snedækkede omgivelser og den udvidede afterski med et væld af barer, der alle sammen blev betjent med chippede-armbånd frem for bøvl med kort og kontanter. Pølser fra den lokale slagter, lyskæder i trækronerne og en mulighed for at gå amok med en festivalfavorit som The Prodigy var nok til at give slip på sig selv i bedste festivalstil.

5. Rave på de underjordiske tennisbaner

Der var heldigvis en scene, der ved mørkets frembrud kunne trække alle ud fra deres slummer i hotelværelser og campingvogne. Mayrhofens indendørs og underjords tennisbaner var lavet om til de helt perfekte omstændigheder for at feste skibukserne i laser. Racket Club blev torsdag aften til et massivt kaos fra start til slut med et overraskende veludført sæt fra Idris Elba, rendyrket kaos fra Shy Fx og gumpetung grime fra Skepta. Et utal af ømme, men svingende arme havde samlet sig i en rokkende sauna, der var uforudsigelig og vild og umulig at stå stille i.


Se flere billeder fra Snowbombing her

ANNONCE