Nyhed

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Firserpop, elektrorock, metal og en engelsk rockstjerne på en lille scene – mulighederne er mange

Foråret begynder for alvor at folde sig ud, og varmegraderne stiger, men det er stadig ikke for lunt til at nyde en god koncertoplevelse inden døre. Traditionen tro har vi fundet weekendens 11 mest interessante koncerter til dig – der er stadig ledig billetter. Klik på kunstnernavn for links til billetsalg og find mange flere koncerter på GAFFA Live.

TORSDAG DEN 7. APRIL

Aarhus


The April Rainers, Altas

Forsangeren i dansk-engelske The April Rainers er ingen ringere end The Libertines-bassisten John Hassall, som er dansk gift og har bosat sig i Aarhus. Du kan opleve bandet til festivalen One Love Poetry, hvor der også er optrædener fra digterne Mads Mygind, Black Diamond, Camilla Sydel, Line Hassall Thomsen, Judy Wanderi, Henrik Giversen og Matt Charnock.


Esbjerg:

Steen Jørgensen Duo, Underground (spiller også på Hotel Comwell Storkro, Sorø 8. april og Black Box, Holstebro 9. april)

Sort Sol-sangeren og guitaristen Rune Kjeldsen er på duoturné, hvor de både spiller gamle Sort Sol-numre og coversange helt tilbage fra 1930 og frem – og de er i god form at dømme efter GAFFAs firstjernede anmeldelse af turnépremieren onsdag i Musikhuset Aarhus. Læs anmeldelsen her.

Ringkøbing:


Wangel, Generator (spiller også på Kulturmaskinen i Odense 8. april og Konfus i Esbjerg 9. april)


Peter Wangel og hans band har fået stor succes med Wangels fyldige røst og eftertænksom elektropop og er nu draget på Danmarksturné med det roste debutalbum "Freedom" i ryggen.

Skanderborg:


CODY, Walters Musikcafé (spiller også på Bremen Teater 8. april og Olferts, Ollerup 9. april)

Den danske folk-rockgruppe er 8. april aktuel med deres fjerde album, "I'll Ride With You", der ligesom dets tre forgængere har fået fem stjerner af GAFFA. Det burde være anbefaling nok!


FREDAG DEN 8. APRIL:

København:

The Minds of 99, Baltoppen (spiller også i Muzikhuset, Rønne 9. april)


Modtagerne af GAFFA-Prisen 2015 i kategorien Årets Danske Rockudgivelse indleder en stor Danmarksturné. Der bliver helt sikkert mulighed for at synge med på hits som "Det er Knud, der er død" og "Ma Cherie Bon Bon".

Aarhus:


Hymns From Nineveh, Musikhuset Aarhus (spiller også i Musikkens Hus, Aalborg 9. april)

Sanger og sangskriver Jonas H. Petersen og band er aktuelle med deres anmelderroste fjerde album, "Sunday Music", og sangene derfra kan nydes alle ugens dage. Også fredag og lørdag aften.


Royal Metal Fest, VoxHall og Atlas

Den årlige metalfestival er tilbage og kan fredag byde på bands som Stone Cadavar, Destroyer 666 og Trepaneringsritualen. Så er der dømt djævletegn, moshpit og headbanging!


Vordingborg:

Jacob Bellens (spiller også i Store Vega 9. april)

Sangeren, sangskriveren og pianisten med den markante, dybe stemme er aktuel med det forholdsvis dansevenlige og glade album "Polyester Skin" – nu kan du opleve numrene derfra live sammen med højdepunkter fra bagkataloget, der også tæller Murder og I Got You On Tape.

LØRDAG DEN 9. APRIL:


København:


Blancmange, DR Koncerthuset

Der er dømt rendyrket 80'er-synthpop, når Blancmange giver koncert i DR Koncerthuset. Gruppen slog igennem i starten af firserne som en del af den britiske new wave- og new romantics-bølge – en bølge, store grupper og kunstnere så som Gary Numan, Soft Cell, Visage, Human League, Eurythmics og Depeche Mode også var en del af. Der gik dog ikke længe efter gruppens dannelse, før den gik i opløsning i 1987. I 2011 besluttede bandet sig for at lade sig gendanne og har siden da udsendt tre album, senest det netop udsendte "Commuter 23".


Kate Boy, Lille Vega

Kate Boy er en sammentrækning af Kate Akhurst, der fungerer som gruppens frontkvinde, og Rocket Boy, svenske Markus Dextegen. Om debutalbummet skrev GAFFAs anmelder Rosa Louise Stilgren blandt andet: "Vokalen fra Kate Akhurst er som et klangligt vandelement, der veksler mellem det skummende desperate og det blikstille, men varslende. De stramt anlagte beats er minimalistiske, men kommer i kraft af den vekslende vokal ikke til at virke mangelfulde." 


Aarhus:

Royal Metal Fest, VoxHall og Atlas

Den årlige metalfestival er tilbage og kan lørdag byde på bands som Bæst, Piss Vortex og Crocell. Så er der dømt flere djævletegn, mere moshpit og mere headbanging!

Odense:


Benal, Posten


Den danske hiphop-duo alias rapper Benjamin og producer Albret tager på miniturné oven på udgivelsen af deres massivt anmelderroste debutalbum "Nu". Alle koncerter er dog udsolgt bortset fra premieren i Odense.

Udsolgte koncerter - som vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:


10. april: Bryson Tiller, Amager Bio

10. april: Moderat, Store Vega

 


 

 

 


ANNONCE